Deda Marek
Iskusan lik
- Tu od
- 25 Pro 2021
- Poruka
- 2,633
A de da najdeš tolko radnika🤔
Već me plus pretekel🤣
Već me plus pretekel🤣
Widow maker...rekli bi ameri.Sistem Da radiš al da se ne umoriš 😁
6 polni?....pa imam i motor 3F, 7,5ks (ili kW)
Plus..od kad aam došel na forum prije skoro petnajst let stalno slušam o kvrgavim drvima..i to od ljudi koji griju na sve samo ne na drva...tko zna kalati s sjekirom i izajti na kraj s svakom kvrgom taj je na kalaču virtuoz..što i kako dok se spiga u kvrgi?
View attachment 56372
Istinu si napisal. Delal sam v životu na svemu kaj god mi je došlo pod ruku, samo da kao obična radnička obitelj normalno živimo, to je zaista najljepši dio mojeg života i nemam se oko toga čega sramiti.Plus..od kad aam došel na forum prije skoro petnajst let stalno slušam o kvrgavim drvima..i to od ljudi koji griju na sve samo ne na drva...tko zna kalati s sjekirom i izajti na kraj s svakom kvrgom taj je na kalaču virtuoz..
Na to sve takvo nešto pitaš ti, koji si delal na svemu osim valjda na parnom katapultu nosača aviona ...kaj je problem napraviti nešto najesnostavnije na svijetu a zove se sigurnosni štift?
Ne znam koliko okretaja6 polni?
Baci ga da mi padne s neba.
Nadal sam se da bude neko i ovakav kakač spomenuo...Ja sam si napravil ovoga:
View attachment 56377
Mojeg je pok. tasta bilo strah me i gledati kak ja to kalam...
Nemoj si ga željeti. Posudil sam ga od susjeda...pred skoro 20 let. Na rukavice ni pomišljati, budi oprezan s bluzom, (pre)širokim hlačama i sl. Dovoljno je da se posklizneš i popikneš...a taj ne oprašta.Nadal sam se da bude neko i ovakav kakač spomenuo...
Cijelo vrijeme mi se ovak nekaj vrti po glavi da bi mi najbolje pasalo za kalanje drva... Svi kažu opasno, al se meni ni oni hidraulični kalač ne čine bezopasni... Svaki stroj je opasan i treba delati s oprezom. Gledam po netu da ljudi masovno ovakav siljak koriste i kalaju s njim i to dost brzo i lijepo ide.
Mi more neko objasniti zakaj je to tak opasno? Ok, jasno mi je da se more drvo zacvijati na trn. Al ugasi se motor i skine s trna...