Plus..od kad aam došel na forum prije skoro petnajst let stalno slušam o kvrgavim drvima..i to od ljudi koji griju na sve samo ne na drva...tko zna kalati s sjekirom i izajti na kraj s svakom kvrgom taj je na kalaču virtuoz..
Na to sve takvo nešto pitaš ti, koji si delal na svemu osim valjda na parnom katapultu nosača aviona ...kaj je problem napraviti nešto najesnostavnije na svijetu a zove se sigurnosni štift?
Istinu si napisal. Delal sam v životu na svemu kaj god mi je došlo pod ruku, samo da kao obična radnička obitelj normalno živimo, to je zaista najljepši dio mojeg života i nemam se oko toga čega sramiti.
Točno je da nisam delal na parnom katapultu nosača aviona, ali recimo da sam daval transfuziju struje transportnom helikopteru, da ga se pokrene, e vidiš to jesam. Ma ni to tu uopče bitno.
Za razliku od onih koje si spomenul, ja se grijem na drva, ne cvilim i ne plačem se radi toga. Imam jako dotrajalu /rezdrtu kičmu i križa, zato sam bil prisiljeni stalno nekog vraga si zmišljavati da si olakšam pripremu tih drva.
Prvo sam z našim dečkima (sinom i dva zeta) kalal drva i trčke. Vrag mu sve dal, jedva sam stigel sjekire popravljati i štile mijenjati

. I onda sam odlučil da drugo leto moram imati kalač.
Ja sam si napravil ovoga:
Mojeg je pok. tasta bilo strah me i gledati kak ja to kalam i deda si je iza toga kupil ovoga, rabljenoga:
Cirkular od pok. tasta su pametnjakoviči otpisali da ne valja, prvo jer je "netjakova" kuja pojela kable, a nisu znali spojiti niti sklopku, bil im je teški z motorom itd. i trebalo je valjda z njim delati.
Ja sam gore "puknul" motoreka 3X 220/380, del dva kotača na nogare, zavaril dizalicu od stare Škode s kotačem i sam si ga dorivam z' škednja pok. tasta k sebi doma i spilim sam tak 12 metri drva, z cirkularom koji za njih ne valja. Jebiga oni su profesionalci z drvne industrije, a ja sam lajbek z železne fabrike.
Nemam ja nikaj protiv ako se tebi dopada taj sistem dapače, imaš moju podršku i složi i uživaj. Ja sam samo natipkal da mi se na prvu nije dopal.

🥂