Lee Champa
Iskusan lik
- Tu od
- 9 Tra 2019
- Poruka
- 9,945
Moram naglasiti da je ovaj odgovor najbolje na tragu mojeg pitanja.Kolega @plus, laički bi bilo jedino moguće mjerenjem vanjskog promjera cilindra. To svatko može, čak i onaj jedva pismeni.
Ako je vanjski promjer cilindra:
- fi 80, to je 6-7,5-9,5t
- fi 90, to je 8-10-12t
- fi 100, to je 10-12,5-15t
- fi 115...120mm (rijetko), mogel bi biti 12,5-16-20t.
Kak u sustavu ne znamo maksimalni tlak, možemo pretpostaviti da je u rasponu 160-200-250bara.
Tvornički kalači obično nazivni pritisak (silu) od X tona imaju deklarirano pri 250 bara tlaka ulja.
Da bi bilo tak onda gornja flanđa mora biti rasječena da bi priključak gornjeg crijeva prolazil kroz nju a ja mislim da bi onda to bilo slabije.Ne treba osim što se taj cilindar inače montira s donje strane da ga vijci pridržavaju a ne drže i da se može spustiti cilindar u transportni položaj. Svatko radi sebi kako hoće al zna se kako bi trebalo biti.
Ja još nisam videl stroj iz garaže koji je dotjeran ko moj Uniforest
Priče za malu decu, to kaj si tak negde videl misliš da je ispravno.Ne treba osim što se taj cilindar inače montira s donje strane da ga vijci pridržavaju a ne drže i da se može spustiti cilindar u transportni položaj. Svatko radi sebi kako hoće al zna se kako bi trebalo biti.
Ja pišem kak meni paše, isto kak i ti.Ja radim u realnom sektoru gdje stvaramo od nule strojeve i uređaje, ne treba meni YouTube ko tebi. Opet si potvrdio da nemaš pojma, niti ta pumpa može dati pritisak potreban za 47 tona niti taj cilindar i sve ostalo to može podnijeti. Ako te zanima kako izgleda kalač na kojem je cilindar 50 tona koji košta ko 4 takva složena kalača uvijek si dobrodošao da vidiš. Kakvi stručnjaci nam trebaju? Pogledaj si proizvode firmi koji su ih prodali na tisuće.
Cjepač koji poseduješ je sam vrh, I tu nema niti reči prema nameni, kvalitetu...Ja ipak više vjerujem firmi koja se bavi isključivo time nego nekome tko usput to radi. Naravno, za nekog tko radi 20-30 m je dobar i stroj iz garaže. Možda je dobar i za 200-300m godišnje al to je za mene rizik i ja radije dam 500€ više i mirno spim… Ja još nisam videl stroj iz garaže koji je dotjeran ko moj Uniforest (makar i on ima mana)…