Nevene samo polaaakkkoooo.....
:roll:
Mene zanima otkud ovome 40T pritisak na kalaču.
Pa to bi trebao biti pritisak pumpe cca 500 bara na 10cm promjer cilindra?!?
Mene zanima otkud ovome 40T pritisak na kalaču.
Pa to bi trebao biti pritisak pumpe cca 500 bara na 10cm promjer cilindra (20cm nije 100%)?!?
http://www.njuskalo.hr/poljoprivreda-ostalo/hidraulicni-cijepac-drva-oglas-1804995
Ne dopada mi se na ovom što nema vodilice sjekire. Koliko se vidi ima navarenu neku ploču sa rupom promjera cilindra kroz koji i prolazi cilindar i onda stalno cilindar struže po toj ploči, ali ima gore nešto kao kotačić, čemu li to služi :scratchprincip je isti kolko sam ja uspio skuziti samo kaj sad sjekira nije na klipnjaci nego na cilindru...
a cilindar mi isto izgleda prilicno debeli ,probaj ga usporedit s ovim betonskim zidom,obicno je jedna cigla visoka oko 18-19 cm ak se ne varam a tu je i cilindar negdje...!? :scratch
Pročitao sam to negdje, ali ne mogu se sjetiti gdje.. Čovjek očito ima problema s fizikom, pa pritisak pumpe izjednačava sa silom.. Promjer klipa nije bitan, može biti od 70 mm nadalje, ovisi na kojega se prvo popiknete.
To je sa forum.hrPročitao sam to negdje, ali ne mogu se sjetiti gdje.. Čovjek očito ima problema s fizikom, pa pritisak pumpe izjednačava sa silom.. Promjer klipa nije bitan, može biti od 70 mm nadalje, ovisi na kojega se prvo popiknete.
Ovo mi je najbolje, ima firmu koja se bavi hidraulikom!Moja firma Drvosped D.o.o se bavi prodajom ogrijeva i servisom hidraulike i hidraulicnih sustava.Pa stoga stvarno znam sta pricam.
Misliš na promjer klipa koji izlazi van? Pa bitno je sve,
Koje ulje je najbolje staviti za kalač drva?
Koje količine ulja imate u kalačima?