danijel983
Član
- Tu od
- 2 Ruj 2010
- Poruka
- 101
pa sto je to tako skupo, ja ima jedna treba da ga zavrsim, bit ce nekih max 1000 EURA, ali ce biti extra.
kolko dođe kompletan materijal znači željezna pločevina za izradu cjepača?
krenuo bi u izradu cjepača treba mi za panjiće kalat a pošto nemam traktor stavio bi dizel motor tipa lombardini ili tako nešto pa dal bi to bilo dovoljno jako
Ko nema trofaznu, ipak mu i dalje ne preostaje dizel motor....ili na traktor. Ili spora verzija na jednofaznu struju.Nista motor, idi na el.varijantu, jer je jeftini ja, jedonstavnija i ekonomicnija, te manje bucnija varijanta. za solidnu brzinu i snagu da cijepac na 4 dijela, silom od 15 tona, mogao bi motor od nekih 5-6 KW.
Stoji na kotačima, ima komande, fali prednji stol (dijelovi su doma), fali mehanizam podizanja noža, fali pumpa i hidraulična crijeva.A štel sam danas pristati ali nisam jer sam znal da bi me zadržal, a letel sam dalje :madmana:
Bum drugom prilikom samo da vidim kak napreduješ
našo sam tipa koji bi mi na pantograf izrezo komade željeza znači komplet za izradit cjepač izrazano i sve 2500kn jel to malo previše ili?CTX, razmisli još jednom prije nego kaj se upustiš u tu avanturu.
Solidno napravljen stroj koštal te bu bar 5t kn samo u materijalu (bez pogona).
Ja sam se upustil u avanturu izrade i nikak da ju privedem kraju (a izgleda kao gotovo). Sad bi radije da sam kupil gotovoga (kad računam koliko sam samo vremena potrošil). Struju, plin, žicu, šajbe i špenu u oku ne računam.
Imaš li strojeva i znanja za to? Doma imam hrpu alata.
Masu dijelova dal sam rezati CNC plazmom, jer mi je to uštedilo puno truda, a pogotovo vremena. Komade limova sam uglavnom kupoval po otpadima.
Ako platiš svako rezanje i svaku rupu, koštalo te bu više nego kaj bu stroj konačnici vrijedil.
Nije to sveto pismo, da se razumijemo, no ima posla i problema na pretek.
Bez Puknutog i Muhaničara, nebi neke stvari niti mogel riješiti - hvala im