• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kalači drva

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Re: kalači drva

Kaj velite na ovaj?

[YT]https://www.youtube.com/watch?v=hnkj0DMO5t8&t=5s[/YT]

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621

Zakaj misliš da je šminkeraj? Pojasni malo kaj ne valja za kalanje kratkih komada do 60 cm debljine bez naprezanja kralješnice.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143

Zakaj misliš da je šminkeraj? Pojasni malo kaj ne valja za kalanje kratkih komada do 60 cm debljine bez naprezanja kralješnice.

Zabole noge hodajući oko njega :biggrin:
Neznam , meni nekako ne leži , sam stroj je dosta komplikovan a radi malo radnje jer kako mi se čini cijepa samo jednim nožom. Dvije trake sasvim nepotrebno.

Jedan čovjek nema šanse da ga opslužuje , čak i dvojica imaju posla oko njega a kako vidim učinak nije neki znatan te mislim da ovome po učinku može da konkuriše jedan čovjek sa dobrim cjepačom.

A samo mi je simpatičan ovaj sistem podizanja sa zemlje , to mi je sasvim ok.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480

Evo WWUKI-jevog stroja OVDJE.

Posljednje uređivanje:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

ovaj stroj na videu je trebal biti 4x brži , i treba mu pokretne trake , onda bi to bilo extra

ovo je za sada dobra osnova za nadogradnju , tj maketa

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621

Savo,
cijepa na obje strane, dakle nema povratnog hoda. Svakome trebaš staviti drvo pred nož. Također na svakom može raditi samo jedan pa tak i na ovom, samo učinak onda nije polovični u odnosu na dvojicu nego možda svega trećina.
No i meni je za oko zapelo dizanje kladica.

Vukijev ima isti princip, ali bez podizača kladica i transportera nema neke velike prednosti pred vertikalnim. Barem ne za mene. Rađe i lakše sjekirom raskolim na zemlji nego da podižem 50+ cm debele kladice. Dosta mi je kaj ih u šumi tovarim na prikolicu, iako si tam uglavnom pomognem na način da ih ne dižem nego koturanjem ili prevrtanjem.

Stoplin

Član
Tu od
9 Ožu 2016
Poruka
35

Dečki pomoć... prijatelj ima KLIPNU pumpu od kamiona TAM 260! E sad, dal bi ta pumpa mogla za cjepac?? Kolki ima protok? Pritisak?
ae090d7502d3a860b05a9f993e617f34.jpg

Poslano sa mog GT-I8260 koristeći Tapatalk

putnicara

Član
Tu od
27 Velj 2013
Poruka
290

Nakon što smo ove godine drva iscjepali posuđenim traktorskim cjepačem 16 t, otac odlučio da nabavimo cjepač. On zapeo za 4t hidraulični što imaju po centrima, misleći da ima brzinu i snagu kao ovaj traktorski, a ja sam više za samogradnju onog tipa sa zupčastom letvom, i odmah bi stavio benzinski motor. Pokazao sam mu ovaj video:
https://www.youtube.com/watch?v=HJ8jwTTiNgc
Ali ne odustaje. Naravno radio bi dosta masivnije, djelova dosta imam i takođe i dobru zupčastu letvu. Otac je mislio i zaraditi sa tim hidrauličnim po selu. Može neki savjet, i isplativost tih cjepača što se mogu naći po centrima?

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

da imam zubnu letvu ja bi ga išo raditi .

e sad , ovo iz centra nije za po selu , moje mišljenje .. ujak ga je ubio na svojim drvima ..cilindar nisu uspjeli rastaviti ..pegrijavanje itd.

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426

Ak je iz bau baa najmanje 8T ostali manje tonaže su k od ovc.

putnicara

Član
Tu od
27 Velj 2013
Poruka
290

Drva uzimamo trupce iz šumarije, i traktorski je cjepao super,jedino na velikim kvrgama sam morao cjepati sporijom brzinom, a ovaj iz centra mi se čini preslab, na udarnom bi i odradio dvije sjekire, jednu debelu baš za cijepanje, a jednu tanju za kvrge da ju presječe, i tu sam slobodan da odmah radim po želji i mogućnostima ta dosta kvalitetnije, na ovom kupovnom mi se čini da baš i nema mjesta za prerade
ps: kako mlačeta?

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

više ni ne znam gdje je , prijatelj mi ju je urekao , reko je da bu istrunula na čavlu ..ili tak nekak

uglavnom izdržala je sve testove i zahtjeve..a ja sam sve samo ne nezahtjevan

rudamaca

Aktivni član
Tu od
6 Ruj 2007
Poruka
501

Momentalno radim u firmi koja se bavi hidraulikom i sa ovim kineskim najmanje problema.

Jednostavno ih ne uzimamo na popravak.

Raspada se i za osobne potrebe,po selu mislim da nebu preživel.
Premalo ulja- pregrijavanje , neozbiljna konstrukcija, katastrofalne brtve,pumpe odlaze
Tak brzo zahtijevaju popravak, (a to je onda pripasavanje dijelova kalaču i pripasavanje kalača djelovima jel nemaju niš normalno) da ti je bolje da ga odma sam napraviš ispočetka

Da drva uzimaš jelova-tokarena od telekoma ili elektroprivrede možda bi išlo

Posljednje uređivanje:

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754

da imam zubnu letvu ja bi ga išo raditi .

e sad , ovo iz centra nije za po selu , moje mišljenje .. ujak ga je ubio na svojim drvima ..cilindar nisu uspjeli rastaviti ..pegrijavanje itd.

Kak to ide ak opali u drvo - kvrgu i kad ne može rascijepati? samo digneš ručku i zubna se vrati u natrag?

Najnoviji postovi

Na vrh