• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kalači drva

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
11,202
Dedo!
Opet sam dovezao prikolicu letava sa krova!
Čavli su kovani- četvrtasti u špic, a glava raskovana. Ima ih i stotka, ali i dulji!
Stariji su od 200 godina

malivuk

Aktivni član
Tu od
27 Srp 2018
Poruka
87
Pozdrav
Molio bih informaciju ako neko ima iskustva s ovakvim pumpama.
oznaka A10 VO 71 DFR/31
Zanima me dali se može iskoristit za amaterske kućne potrebe imam neku povoljnu ponudu.

rudamaca

Aktivni član
Tu od
6 Ruj 2007
Poruka
508
Ozbiljna pumpa,kalač koji može iskoristiti što ta može dati nije amaterski. Mislim da je steta pumpe.

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
11,202
Iako je klipna, treba paziti na smjer okretanja osovine - naznačen je!
Može se promijeniti okretanjem "tog kurčića"!
Guglaj: eaton vickers

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Da sam ja na njegovom mjestu, nebi to prodaval. Netko bu stradal sa njegovim cjepačem, osiguravajuće društvo bu pokrenulo bu postupak utvrđivanja krivice, čovjek bu doma imal račun od kojeg ga je kupil i najeb... bu...

Ujedno vidim da prodaje pol hidrauličkih cjepača koji nemaju ugrađene sigurnosne sustave... pitaj koliko je takvih prodal dućanima ...

Nije mi namjera nekaj tuviti.... tko ne voli svoje prste, njušku ili glavu bez koje bu ostal itd.... nek cijepa s čim mu je volja...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,866
Ma slažem se ja sa tobom u potpunosti i podržavam tvoje razmišljanje.
Samo sam ti htel pokazati da ima.

Jedino čega več dugo nema je mljeveno meso od kojeg bi se složile kobase kaj si obečal ili čevapi koje je obečal jedan drugi forumaš 🤭 :hahah:;););)

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,320
Ne bi htio zakuhati kašu, ali mene sad stvarno zanima koliko je to rad s motornom pilom sigurniji od kalača za drva?
Ništa. Sve ovisi o rukovatelju i brojnim trenutnim okolnostima.

Znam za slučaj dok je nedaleko nas, jedan mladi muž poginuo od pile. Pilio je pokraj ograde, zakačio ju mačem, lanac je pukao odbio se njemu u prsa i presjekao mu prsni koš. Nije mu bilo pomoči, bilo je amen.

Da li je rad s univerzalnim mjernim instrumentom siguran - ja znam da nije, da nisam imao naočale, danas ne bi vidio, dok mi je u rukama roknulo 380V, u kompenzaciji jalovine, unutar trafostanice...

Da li je nož siguran, nije, bezbroj put sam se porezao.

Da li je moj kalač siguran - NIJE, dobil sam par put tak po prstima da sam vidio sve zvijezde. Susjed me molio da mu ga posudim - NE DAM TI, jer ne želim da ti se bilo što dogodi, jer nisi s tim nikad radio, idi k mojoj šogorici i uzmi hidraulični, od pokojnog tasta i kalaj. Tak je i bilo. On se i dalje malo srdi na mene jer mu nisam htio posuditi moj kalač na šiljak. Nek se srdi, ne želim o njemu ni misliti.

Na mojem je poslu svaki CNC stroj bio osiguran na vratima mikroprekidačem, čim radnik krene otvoriti stroj staje, ali je jedan dečko podložio prekidač, a amerikaner ga čopio, izvrtio, ostao je gol, špena ga narezuckala onak, živ je, nema sada mislim tri prsta na ruci, ali bio je pravi poštenjačina i pravi dečko. Rekao je svima, ja sam si sam kriv, isključio sam sigurnosni šalter, da popravim normu... Stroj je bio ispravan. Danas i dalje radi, kao tehnolog.

Nema sigurnog stroja, niti alata.

Najnoviji postovi

Na vrh