• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kalači drva

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,288
Ili kupiš proizvod renomiranog proizvođača ako lova nije problem… 😉
Zakaj misliš da su ti tvornički kalači jači i bolji od domačeg?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,426
Ne moraju biti jači, ali dobiješ deklarirano.
A da su bolji - sigurno jesu iz bar jednog razloga (sigurnosti, prije svega).

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,288
Ma jesu znaš kak...
Ja mogu garantirati da je moj jače napravljen neg bilo koji taj kupljeni. I lakše ga nosi imt jer je napravljen da je čim bliže traktoru.
A koja sigurnost? Ak si nesposoban delati s strojem onda odi doma spat

Posljednje uređivanje od moderatora:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,426
Ti nemaš odgovornosti...ali proizvođač ima.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,542
Koja i kome odgovornost. Većina proizvoda , alata, mašina ima deklaracije i garancije. Kupac nije taj da sumnja sve piše, recimo aparat varenje 400A, napon 220-250V, snaga 4kw, kabal 16kvad, kupac kupi i vari. Tako i razni cjepači, koji sve zubčaste pumpe mogu dati 250bar i koliko dugo će to podnijeti,

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Ma jesu znaš kak...
Ja mogu garantirati da je moj jače napravljen neg bilo koji taj kupljeni. I lakše ga nosi imt jer je napravljen da je čim bliže traktoru.
A koja sigurnost? Ak si nesposoban delati s strojem onda odi doma spat
Možda je jače napravljen jer ti neznaš kolko treba kojeg materijala pa si radi radi sigurnost stavil više nego je potrebno. Jači isto ne mora biti ako staviš jake komponente. Al da buš doma bolje napravil bolje od Krpana ili Uniforesta… Teško, malo vjerojatno. Radil sam sa kalačima domaće proizvodnje i sad radim sa Uniforestom i nije nikak isto.
@smilan Mislim da nije ista pumpa iz pekare za 80€ ili pumpa iz čeličnog ljeva. Osim toga kad kupim ozbiljan stroj imam garanciju za razliku od stroja od onog koji je napravil komšija u šupi…

Posljednje uređivanje:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
ako nemaš mjeru za mjerenje , pamet za pemetovanje , novac za cjenjkanje uzmeš ovo i izmjeriš silu

Dinamometar, mjerač snage HF-AE serije​

Za mjerenje pritisne, tlačne sile do 3000 kN, u ponudi imamo 4 modela​

dinamometar-hf-ae-serie.jpg

Dinamometar, mjerač snage HF-AE je razvijen za naročito velike pritisne, tlačne sile tako da posjeduje ekstremno veliki kapacitet prekoračenja i veoma dobru i dokazanu preciznost. Dinamometar sadrži više senzora integrisanih u cjelinu. Promjena sile na senzorima dovodi do promjene izlaznog napona koji je digitalizovan preko pretvarača sile. Rezultate mjerenja je moguće prikazati na display-u ili preko USB interface-a prebaciti na računar i dalje obraditi. Korisnik može podesiti više različitih senzora, različite jedinice sile, rezoluciju display-a kao i stopu transfera podataka. Svako mjerenje je potpuno nezavisno od prethodnog i može biti kalibrisano. Podešavanje i kalibracija su mogući i na instrumentu , kao i preko software-a. Sa software-om Vam je omogućen prenos podataka na računar. Stopa transfera podataka na računar iznosi 3200 vrijednosti u sekundi. Asta softver olakšava proces kalibracije i omogućava čuvanje i ponovnu upotrebu rezultata mjerenja. Pri proizvodnji mjerne ćelije koriste se specijalni materijali sa akcentom na bezbjednosti i dugotrajnost

• USB 2.0 interfejs
  • Mjerno područje do 3000kN
  • U isporuku je uključen Asta software, kabal, tvornički certifikat, eksterna ćelija, drveni sanduk, 3 x AA baterije
  • Zaštita: IP 54

Za detaljnije informacije kontaktirajte nas na telefon +387 32 650 745

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,542
Hoćeš reći da neumije niko ugraditi tandem pumpu, rasteretni ventil, brzi razvodnik. Naravno to je cijena ogho ho. Ali je i cjepač istog ranga. 20230726_143731.jpg
A konbinacija klipne pumpe koja može i do 500bar.
Ma biće samo moj monolog, jel ja nepoštujem dijalog.
Koliko poznajete cjepača na dizel motor. Mnogo ljudi radi uslugu cijepanja i kupuju samo ručno rađene cjepače, pogonjene dizel motorima, kojima za sad nema premca ili sam pogrešno upućen.

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Ako je cijena ohoho zašt kupiti stroj iz garaže? Zašto ne kupiti stroj od renomiranog proizvođača koji stoji iza njega imenom, garancijom, tradicijom?

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
kad bi ja radio novi kalač , od novog biranog materijala imao bi 2 cilindra , cca fi 63

Tommy nije sve tak crno​

ima jedan forumaš koji je kupio kalač iz garaže , kad ga je vozio doma pukao mu je toplink koliko je to bilo teško .Teško nije garancija da je jako ali bilo je jako vjerujte .
Kasnije je kupio krpana kojeg je više puta dorađivao ..

gdje je tu sredina ?

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Ja ipak više vjerujem firmi koja se bavi isključivo time nego nekome tko usput to radi. Naravno, za nekog tko radi 20-30 m je dobar i stroj iz garaže. Možda je dobar i za 200-300m godišnje al to je za mene rizik i ja radije dam 500€ više i mirno spim… Ja još nisam videl stroj iz garaže koji je dotjeran ko moj Uniforest (makar i on ima mana)…

pila

Aktivni član
Tu od
10 Srp 2023
Poruka
211
Tvornicki su uvik od novih dijelova pa je kolika tolika pouzdanost. Ovi iz garaze su uvik krpljeni iz onog sta se nadje jer uvik gledas da ga sto prije i jeftinije sastavis.

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,852
Tvornicki su uvik od novih dijelova pa je kolika tolika pouzdanost. ....
Promijeniš prstene i semeringe na cilindru i imaš tvorničkog!
O, da se pohvalim! Imam klipni pumpu koja nova košta kao cijeli cjepač!

Najnoviji postovi

Na vrh