• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kalači drva

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Sve si to lijepo prepisao od prodavača , i sve je to lijepo krasno. Najviše se laže na snazi i sve to što se tiče dodatne opreme samo je finta da se cjepač proda pod krinkom navedenoga . Pitanje je da li uopće može isporučiti pola od navedene snage.

MPfuture

Novi član
Tu od
24 Velj 2024
Poruka
3
Sve si to lijepo prepisao od prodavača , i sve je to lijepo krasno. Najviše se laže na snazi i sve to što se tiče dodatne opreme samo je finta da se cjepač proda pod krinkom navedenoga . Pitanje je da li uopće može isporučiti pola od navedene snage.
Ha gle, prepisao ?" Pa ne mogu ja napisat nesto sto bi ljudi radje culi nego sto je. Uglavnom: Ako ovi podaci lazu, onda imam recimo 10T. A da sam uzeo 10T. Imao bi 5T. Kad bi uzeo 5T nebi imao nista 😀 Tako mozemo reci za bilo kojeg proizvodaca i modela. Na kraju krajeva, Apsolutno me nije briga dali je 5,6,7...10 15, 20T Bitno da radi svoj posao i da sam ja zadovoljan. To je najvaznije. A sto se tice dodatne opreme fensi šmensi, eto uspjeli su me kupiti. Volim sve tip top u garazi i ovaj stroj je u cosku i lijepo pristaje uz svu ostalu mehanizaciju koju imam. I pitanje za kraj: Novi sam pa vas jos nisam upoznao. Imate cjepac ? Ako da, od koliko T ? Znaci po vasem samo na pola i to je to. Zivi bili 👍🍻

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,553
Ima tu svakih podataka ali osnovni i najbitniji nisu. Promjer fi cilindra ili vanjski prečnik i kolika je pumpa, da bi se otprilike mogli uporediti sve oko snage. Nemam namjeru da kažem da to nevalja, ali bojim se da definirana snaga od 15t nije tu upakovana. Lagana konstrukcije to nemože podržati. Unutar su ugrađene najvjrovatnije trećerazredne kvalitete (pumpa, razvodnik i cilindar). Cilindar da bi bio veći od fi 80 mora da teži više od 70kg, ako je i fi 80 onda nemože dati tih 15t, preko obične zubčaste pumpe, jer bi pumpa trebala dati više od 300bar, što je nemoguće, a i da može pumpa datih 300bar( takve koštaju više od 500e) kratak preiod može to podržati a vrlo je male zapremine, da je tera 3kw motor, na tom pritisku a onde nema ni trećinu te upisane brzine cijepanja. Ovo su moje pretpostavke. Ali je sigurno da jedan od tih podataka mnogo netačan.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,553
Ako kaže da je zadovoljan, za njegove potrebe, cijenu, oblik, dodatke uz cjepač, boju to je uredno.
Ako kaže da je kvalitetno i da je sve super kako piše, pa tvrdi da su ugrađeni najkvalitetniji dijelovi i da bi ga svakom preporučio e to nije tako . Zbog toga sam se i uključio u komentar, da napišem da ima greške u specifikaciji proizvoda.

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
U podacima sigurno nekaj ne valja, malo vjerojatno da ima stvarno 15 t silu al glavno da si ti zadovoljan njegovim mogućnostima. Za iscijepati 10-15 m drva je sigurno ok, pogotovo ak nisu deblja od 40 cm.

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Koliku silu isporučuješ ako ručno mlatiš ko sivonja 🤔
Pa to je bar lako
Izmjeriš, fi ruke lijeve i desne,dužinu drške sjekire,težine sjekire,godinu starotsti,kalorije u hrani koju si netom prije pojeo,postotak alkohola u organizmu....
I kad sve to izračunaš ispadne računica,da si jedan KONJ :hahah: :hahah: :hahah:

(da se ne bi kolega deda Marek ili bilo tko uvrijedio,sve napisano je samo šala)

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
@MPfuture ne obaziri se previše na "naše" mišljenje, živi svoj život, a od nas uzmi samo to što misliš da ti je korisno.
Ionako "svaki od nas zna i ima najbolje" . Budi zato ti i dalje najzadovoljnijim "sa svojim strojem" 🥂. Dok se mi "dogovorimo" ti budeš več drva spremio i kupao se na moru, a mi budemo i dalje tražili nedostatak "u tvojoj hidraulici" 😏😈🤣👋

Posljednje uređivanje:

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,916
Negdje prije ja srušio 2 ogromna orasa. Narezali to i sad treba nacjepati.

Zovem ja lokalnog drvo rezača/cjepaca. Kaže on meni cifru po metru za cjepanje... Ma samo ti dođi, ne pada mi na pamet to ručno cjepati 🤣

Sutra dan dolazi baja u autu s 2 sjekire.

Pitam ga pa gdje su ti traktor i cjepac.

Kaže traktor mi u šumi, nije mi ga se dalo voziti kući, brže ja to ovako raskalam i nacijepam 😂

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,553
Nakon proučavanja i vaganja između krpana i uniforesta. Odluka je pala na uniforest. Evo danas stigao
Neka neko izgugla za ovaj cjepac koliko kosta samo cilindar. Ja neznam ali je više od 600-700e. Pa onda vidi dali je to isto o čemu se polemiše. Za ovaj cjepač dijelovi prelaze mnogo od ukupne cijene onog 15t iz lidla.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Cilindri se skladište u okomitom položaju i ne treba ih okretati nikad. Nije to kobasa.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Najbolji stroj je onaj koji zadovoljava , tako i cjepač , ja imam 180 bara na 70mm cilindru i kada se to izračuna dobijem podatak da ga od sramote nesmijen ni iznijeti javno ali u cijepanju ni najmanje ne fali snage , naravno nemože neki jako gutav veliki komad precijepiti na pola ali mi to ni ne treba jer svakako kada se cijepa za peć na sitnije komade nego na pola.
Više od 180 bara nemože ni grama jer je pumpa 32ccm i zato imam dobru brzinu što mi je jako bitan faktor.

E upravo je ta brzina meni zapala za oko u vezi sa ovim cjepačom o kojem se raspravlja.
Motor: 400 V / 50 Hz, indukcija
Snaga: 3.500 W
Maksimalna sila cijepanja: 15 t
Brzina cijepanja: 3,8 cm/s
Brzina oporavka: 12,8 cm/s
Dužina trupca: max. 1070 mm
Preporučeni promjer trupca: 120-450 mm
Punjenje ulja: cca. 7 l
Veličina baze: 321 x 353 x 70 mm
Veličina stroja: 1160 x 960 x 1080/1630 mm
Težina: 186 kg
Na ovim tipovima obično motor radi na 2900 obrtaja pa jadna pumpa i isporuči nešto večeg pritiska uz ogromne gubitke i habanje. Tako da im vjerovatno odatle proizilazi računica za 15t.
Uglavnom sistem koji je dosta ''naašpanovan'' i nije dugog radnog vijeka , dokaz je i samo 7 litara ulja bez hlađenja.
Drugar koji ima sličan sistem cjepača kaže da se može jaje ispeći na rezervoaru nakon sat rada.
Uglavnom bilo bi jako zgodno imati podatak zapremine pumpe i prečnika cilindra za neku ozbiljniju analizu , ali opet ponavljam , najbolji je onaj stroj koji zadovoljava vlasnika , čak iako on ne zna za bolje.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,553
Dobro radi i ok ali nije visok kvalitet. Da pumpa daje 250. Ali to je jeftina pumpa jedva smiju na 200bar, koliko treba biti cilindar, negde f100 da bi imao 15t. A koliko protoka je ta pumpa od 200bar da ju može tjerati 3kw. I koliko treba onda vremena da napuni tu cev od f100x1000. Nije to onda ona brzina koja piše. A nije na njemu ni veći cilindar od 80-85, ako je 100 to je cijenaaaa.
Ja kupujem 2 i treću klasu pumpi i kupim cjev honovanu (kažu da je ali je samo polirana nije kalibrirana) f80x 5mm, 1m je 150e plus klipnjača 40mm je 100e. Plus pakovanje gumica 40e i treba jedan dan strugati da se uradi cilindar. I nije prva klasa. U prvu klasu cilindra je stijenjka 7-8 mm, idu gumice koža- guma 100e. Ja nemogu uraditi takvu preciznost prve klase. Nov cilindar fi80 prve klase je 600-700e bio kod mene kod njih je i više.

Najnoviji postovi

Na vrh