• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kalači drva

#Pajdaš

Član
Tu od
7 Sij 2023
Poruka
47
Bagrem je drvo koje se lako cijepa, a i bagremove kvrge lako se cijepaju. Neznam koje su debljine stabala ali svejedno. Netreba tolika sila i 15t za bagrem je sasvim dovoljno.
šuma je 1ha, stara 25godina..nismo nikad izvozili i prodavali drva, nego samo godisnje 15ak metara za nase potrebe...ima sad poprilično debelih, u prosjeku od zemlje do 2,5-3m visine debljina stabla je 25-30ak cm..mozda i vise

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,494
Stigao set hidraulike za cjepač,,,rezervar za ulje i sjekiru kao i konstrukciju sami ćemo raditi,, crijeva kupujemo kad dodjemo do kraja,, nadam se da bude propjevo do ljeta naredne godine, 20241130_104958016.jpg 20241130_114354413.jpg

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,563
E sad vidiš kpliko je to para. Ja bi sad voleo znati kako da se sa takvim djelovima uradi cjepač za koji kažu da je kvalitetan a opet košta oko 1900 e. Negdje nema podudarnosti.
Ta tvoja konbinacija izrade će mnogo premašiti moju ponudu.
Kako može odgovoriti na to pitanje?
Treba znati promjer klipa, snagu motora,...
Lako promjer klipa puta 180bar koliko daje ta pumpa.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,563
Još tanje su na onim cjepačima koji su po marketima.
Kratak je hod pa nema problema sa uvijanjem jedino je nedostatak brzeg povrata.

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,494
Pogledajte,,ova firma je ,,Rosi ,, dal je iz Hrvatske il Slovenije to neznamo,,ima prestavništvo u Srebrniku,, čovjeka smo kontaktirali tražili hidrauliku za 20 i više tona,, on nam je napravio predračun za ovaj materijal,,,gledo sam po PIK-u,, u rangu svih dijelova koje prodaje,, ovi su najskuplji,, a kažu ako neznaš šta je kvalitetno,, znaš šta je skupo,,
Klip je 110/70/500
Dal valja il nevalja budemo vidjeli kad propjeva,,jer planiram cijepati sebi nekih 15 m. I još malo jaranima,,

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,563
Itekako valja i duplo od potrebnog.
Za kratka drva je 10t sasvim dovoljno.
Kupovao sam od njih dijelove. Ima takvih dijelova na sve strane od tih proizvođača i mnogo jevtinije. A i od njih sam dobijao i jevtinije od onog što ima stoji kao pobuda. Nešto sam morao reklamirati sa greškom pa sam odustao od njih.

Najnoviji postovi

Na vrh