Šta s njim? Baš da ga treba spustit odvrnu se 4 šrafa i spusti se, a ja to ne radim nikadA spremanje cilindra
Šta s njim? Baš da ga treba spustit odvrnu se 4 šrafa i spusti se, a ja to ne radim nikadA spremanje cilindra
Tino havala na ovim parametrima,, trebat će nam prilikom izrade, tvoj stroj je ono što bi mi htjeli napraviti,, cilindar ti je i za metarice, ja neradim metarice pa je od 500mm,Mene komplet hidraulika s crijevima izađe 800e.
Za stup stavi cijev 200x200x8, mozes i 6mm.
Nutra staviš 35-40l hidrola 46 i to je dovoljno.
Za vodilice sjekire ja stavljam dva flaha 50 ili 60x10mm, nije potrebno stavljat cijelu ploču radi težine.
Donja ploču imam 15mm ispod pojačana sa flahovima 50x10mm na kant, na drugome imam donju konstrukciju od cijevi 50x50x4 i gore ploča 12mm.
Ploča na koju se šrafa cilindar 25-30mm, oko te ploče pojačanja 10mm debelo.
Pumpa s boka stupa da je kalač čim bliže traktoru.
Eno moj stup jedan je iz 3 dijela napravljen i procjepal je boga oca i sve drži 👌
View attachment 77584 View attachment 77585
View attachment 77586 View attachment 77587
Znači samo pumpu naći,ali kakvu? A dali bi to s pumpom kipe od Tamića funkcioniraloPa za tomu vinkovica ti ne treba multiplikator jer on ima vise brzina kardana. Drugo, ni promena smera ti ne treba jer kad radis u mestu ubacis ga u rikverc, a menjac izbacis iz brzine i on stoji i okrece vratilo u kontra smeru, odnosno smeru kao svi traktori.
Pa ma Tomi imaš brze i spore brzine ispod sjedala za frezu,grablje itdKako mislis brza kad te pumpe za cepace pogone elektromotori sa 1400 o/min? Ako stavis multiplikator opet dobijas vecu brzinu.