• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kalači drva

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,543
Danas popodne opet malo kemijali,, centrirali klip,,, pa sutra opet u neke nove izrade,,,
Pitanje za kolege koji imaju i rade cjepače,,
Kad sklapamo vodilicu sa sjekirom,,
Dal se izmedju vodilice i stuba stavljaju kakvi dilatacioni mesingani ili plastični dijelovi,,jer vidio sam na par slika da tu nečeg ima,,
20241228_160311132.jpg 20241228_160329507.jpg

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,906
Nije ni prejak, a ni preslab. Nije prevelik, ali nije ni premali. Jedina sugestija, ako može, neka bude sve metalno ili barem željezno. Čestitka na trudu i zalaganju. :ppozdrav: Poslije toliko varenja sigurno bi pasala jedna (ili više) karlovačka ili žuja. (y)

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,543
Nije ni prejak, a ni preslab. Nije prevelik, ali nije ni premali. Jedina sugestija, ako može, neka bude sve metalno ili barem željezno. Čestitka na trudu i zalaganju. :ppozdrav: Poslije toliko varenja sigurno bi pasala jedna (ili više) karlovačka ili žuja. (y)
Isto mu ga dodje,,
Ono kad su pitali Fatu:
-jel bolji dug a tanak,,
ili
-kratak a debeo,,,
,,i Fata ko Fata,,, automatski kaže,,
-najbolji je dug a debeo,,,!!!o_O
A što se tiče poslije varenja,, ma imamo mi svoju,,, daleko bolja od svih drugih,,,
20241229_180023734.jpg :ppozdrav:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,759
Ak se ne raskoli, sjekira ju podigne a ispod podmetneš drugi trček pa ponovi radnju.

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,543
Čuj, a da ipak napravite pomični stol, za slučaj ako ikad nalete metrice?
Vidim otvorila se rasprava oko metrica i ćokova,,pardon furki,,
Kolega ZJ,, znam da mi misliš dobro u svim svojim sugestijama i prijedlozima,,, i hvala ti na tome,
Sad da kažem ja sam vlasnik na tri parcele neke slabije šume,,,sveukupno površine oko pola hektara,,,i da izvineš nejebavo se ja s metricama,, kao što kolega smilan kaže,, u šumi sve na ćokove pa kući pocjepati,,po meni nema logike u šumi rezati na metrice,, pa ponovo rezati kod kuće,, uostalom zasad ide radni sto,, a poslije mene ko hoće drugačije ima brusilica i rezna šajba,,

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,759
@nimrennermin, nisi me možda razmel: svi mi polako starimo... Možda nekad budeš prisiljen ili ti bude povoljnije kupiti metrice iz ovog ili onog razloga...na to sam mislil, pa si ostavi mogućnost da ti stroj raskoli metricu.
I sam sam razmišljal o tome ali nisam to napravil na svojem kalač u ili nisam od početka napravil vertikalni kalač za metrice, koji bi mi sad dobro došel.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,710
I sam sam razmišljal o tome ali nisam to napravil na svojem kalač u ili nisam od početka napravil vertikalni kalač za metrice, koji bi mi sad dobro došel.
Imam ja jednog, koji možda više kod mene ne bu kalal.

• Like
Reactions: ZJ

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,759
Imam sav željezni materijal (kak uostalom i znaš ;) ) za 25-tonca...pa ga možda i napravim ... ak nikaj drugo, za posuđivati po selu :ROFLMAO:

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,710
Nermine, sad si me podsjetio kak je bračni par došel doktoru.
- Doktore, žena je u drugom stanju, a pazili smo. Kak je to moguće?
- Znate, to vam je kao i nezgoda u prometu. Vi pazite, a onda naleti neka budala koja ne pazi.

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
10,099
ZJ!
A kam buš strpal ovo poslije ovoga?
Ili da pričekaš da prođu ovi dani?

johndoe

Novi član
Tu od
25 Velj 2023
Poruka
10
Pozdrav svima i sretna nova :)
U potrazi sam za kalačem, kardanski ili kardan + elektromotor s mogućnošću cijepanja cjepanica od metra. Godišnje radim 30ak metara drva (bukva/grab/gacija/jalša). Od traktora imam Štore 402 i UTB 550DTC. Prošao sam malo po njuškalu, pa vidim da Krpan 14 tonski kardanski dođe cca 3k€ na akciji, dok Jansen 30 tonski kardan + struja ima za 2700. Znam da je Krpan među kvalitetnijim markama, al me interesira jel stvarno razlika tolika da se bolje isplati njega uzimat. Naravno, ostale preporuke su također dobrodošle :)

Najnoviji postovi

Na vrh