• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kalači drva

diesel power

Novi član
Tu od
19 Sij 2025
Poruka
3
Pozdrav svima i sretna nova :)
U potrazi sam za kalačem, kardanski ili kardan + elektromotor s mogućnošću cijepanja cjepanica od metra. Godišnje radim 30ak metara drva (bukva/grab/gacija/jalša). Od traktora imam Štore 402 i UTB 550DTC. Prošao sam malo po njuškalu, pa vidim da Krpan 14 tonski kardanski dođe cca 3k€ na akciji, dok Jansen 30 tonski kardan + struja ima za 2700. Znam da je Krpan među kvalitetnijim markama, al me interesira jel stvarno razlika tolika da se bolje isplati njega uzimat. Naravno, ostale preporuke su također dobrodošle :)
Uniforest titanium 18

3000-3300e.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,704
Svaka čast na trudu, dobar je osjećaj napraviti nešto svojim rukama. Ne znam da li ste predvidjeli sa gornje strane za povrat i odušak, jer je bilo kod nas ekipe koja je zaboravila na odušak, a kasnije je nezgodno dodavati priključke. Baš me zanima kako će ići sa tom pumpom. Ja sam jučer izvagao svojeg iz znatiželje i pokazalo je da ima 500 kg. Bome kad se kupuje sve željezo izađe dobra cifra na kraju.
500kg x 3 e po nekoj minimalnoj cijeni kao novi matrijal to je 1500 e.
Skoro bi komentar nekog člana da je kupio za 1200e od 15t, a težina mu oko 200kg, naravno i ubjeđenje kako je to sve vrlo kvalitetno. Samo upoređujem činjenice dostupne na ovom forumu.

Najnoviji postovi

Na vrh