• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kalači drva

diesel power

Novi član
Tu od
19 Sij 2025
Poruka
5
Pozdrav svima i sretna nova :)
U potrazi sam za kalačem, kardanski ili kardan + elektromotor s mogućnošću cijepanja cjepanica od metra. Godišnje radim 30ak metara drva (bukva/grab/gacija/jalša). Od traktora imam Štore 402 i UTB 550DTC. Prošao sam malo po njuškalu, pa vidim da Krpan 14 tonski kardanski dođe cca 3k€ na akciji, dok Jansen 30 tonski kardan + struja ima za 2700. Znam da je Krpan među kvalitetnijim markama, al me interesira jel stvarno razlika tolika da se bolje isplati njega uzimat. Naravno, ostale preporuke su također dobrodošle :)
Uniforest titanium 18

3000-3300e.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,706
Nemogo vidjeti podatak o snazi tog benzinskog motora, koji ugraduju na taj cjeoač.

Svaka čast na trudu, dobar je osjećaj napraviti nešto svojim rukama. Ne znam da li ste predvidjeli sa gornje strane za povrat i odušak, jer je bilo kod nas ekipe koja je zaboravila na odušak, a kasnije je nezgodno dodavati priključke. Baš me zanima kako će ići sa tom pumpom. Ja sam jučer izvagao svojeg iz znatiželje i pokazalo je da ima 500 kg. Bome kad se kupuje sve željezo izađe dobra cifra na kraju.
500kg x 3 e po nekoj minimalnoj cijeni kao novi matrijal to je 1500 e.
Skoro bi komentar nekog člana da je kupio za 1200e od 15t, a težina mu oko 200kg, naravno i ubjeđenje kako je to sve vrlo kvalitetno. Samo upoređujem činjenice dostupne na ovom forumu.

diesel power

Novi član
Tu od
19 Sij 2025
Poruka
5
Preko 1000m drva je raskalao kod strica, nikad problema. On ga je uzeo u Sloveniji 2017 za 1900e. Fora je jer možes spustiti cilindar u transportni položaj pa može i traktor i cjepač u garažu.

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,582
. Bome kad se kupuje sve željezo izađe dobra cifra na kraju.
Nas željezo nije gotovo ništa koštalo,,ustvari kupio sam 6 m. plosnog 50×10,,platio 54 km.
I na otpadu još nešto malo za 38 km.
Ostalo smo sve ili imali ili dobili na lijepe oči,,čak ni elektrodu nismo plaćali a i četvrti paket je pri kraju,,,
i hidrol 46 dobit ćemo badava,,u stvari glavni majstor će odraditi sa nekim zavarivanjem ,

Imt509

Novi član
Tu od
18 Tra 2020
Poruka
13
500kg x 3 e po nekoj minimalnoj cijeni kao novi matrijal to je 1500 e.
Skoro bi komentar nekog člana da je kupio za 1200e od 15t, a težina mu oko 200kg, naravno i ubjeđenje kako je to sve vrlo kvalitetno. Samo upoređujem činjenice dostupne na ovom forumu.
Gdje je to željezi po 3 e kod nas je oko 1.5 e zavisi od kvalitete

Onaj slav ni Č xxxx je skup...

Posljednje uređivanje od moderatora:

AcA OPEL

Aktivni član
Tu od
25 Ruj 2012
Poruka
561
Ne znas ti kad se pravi za prodaju tu su specijalni materijali i specijalne cene😉. Oko 1,2 evra kod mene profili, cevi, limovi, kako je bilo sad je dobro.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,706
Gdje je to željezi po 3 e kod nas je oko 1.5 e zavisi od kvalitete
Kod mene je crni lim 3,5 km, čelici 6-10 km.
Kolega forumaš čiji sam post citirao je sa hrvatskih ptostora( ili griješim) te smatram da je kod njih cijena mnogo veća od cijena u mojem području i trebala bi biti za crni lim oko 3e.
Kako se nešto može nabaviti mimo tržišnih cijena to je neka druga priča, koliko će koštati neki rad ili nešto napraviti za sebe ili prodaju to su različite stvari.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,706
Fora je jer možes spustiti cilindar u transportni položaj pa može i traktor i cjepač u garažu.
I ja mislim da je to "nejveće" tehničko rešenje. I moja kikiriki izrada to predviđa, i kad nije namjenski cilindar za cjepač ja ga prilagodim ili kad izradim nanovo, a tako rade mnogi meni poznati u mojem regionu. 20231021_094122.jpg 20240328_211344.jpg

Najnoviji postovi

Na vrh