• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kalači drva

JosipM176

Član
Tu od
28 Stu 2021
Poruka
78
Pozdrav svim! Naime zanima me dali cjepac za drva koji ima slozeno pogon preko kiper ventila grije jako ulje u traktoru , te dal je sporiji nego onaj kojeg pogoni multiplikator? Jel ima netko iskustva? Imam prednji hidraulik i napred jedan par hidraulickih izvoda pa bi mi to bilo idealno rjesenje…

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,231
Nisi napisao koji je traktor u pitanju. Pumpe traktorske hidraulike su manjeg protoka, njiho sistem cijevi je dobrog prečnika te nema dodatnog grijanja iznad radne temparature koju ima kućište, razlika u pumpi za cjepač je nešto veći pritisak ali to sad da zanemarimo. Nisi naveo koji bi cjepac radio 50 ili 100cm, za 50 cm ti je f80 mm cilindar, za 100 cm ispod 100 nema računa raditi, metrici treba više snage.
Brzina unutarnje pumpe je manja zbog potrebe lake kontrole, i manjeg ptrotoka od 10- 15 ccc, pumpa koje se ugraduju na multiplikatror ( poželjno) 25, do 59cc i okreću se od 3-4 puta brže. Tako da je razlika ogromna i veće i daleko brže, ovo je za traktorre 50-60 konja, neki traktori veliki naravno imaju i pumpe daleko većeg protoka.

JosipM176

Član
Tu od
28 Stu 2021
Poruka
78
Nisam mislio radit sam vec kupit dostupne na trzistu, a traktor je John Deere 95 ks njegova pumpa hidraulika je 23cm3

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,389
Ne treba: zaveže se ručica u uključenom položaju, a kalač ionak vjerojatno ima svoj razvodnik.

Najnoviji postovi

Na vrh