Bobo kaže:Prije par dana sam razbacivao FERTDOLOMIT:
Bacio sam sveukupno 49 vreca od 40kg, jedna je ostavljena za razbacivaje po travnjaku oko kuce...
Naspram agrodola MILINA za razbacivati... MILINA
KRESO kaže:Bobo kaže:Prije par dana sam razbacivao FERTDOLOMIT:
Bacio sam sveukupno 49 vreca od 40kg, jedna je ostavljena za razbacivaje po travnjaku oko kuce...
prednost ferdolomita nije samo što je lakša manipulacija sa njime nego kad baciš tonu ferdolomita usput si bacio preko 100 kg 7-20-30. tako kad gledaš uštedio si preko 500 kn
seljaček kaže:hvala info servisu kad več zaje..... kolka je cijena dal se mjenjala ili ostala ona stara. info bogec hvala.
bogec kaže:seljaček kaže:hvala info servisu kad več zaje..... kolka je cijena dal se mjenjala ili ostala ona stara. info bogec hvala.
ja sam zadnji put uzeo po 280kn paleta
ođe sokol, spavat ajde jastrebe :mrgreen:
najavi se kad dolaziš jer ču ić par puta u križevce, prijem :!:
ovi kod nas drže agrodol zbog mene, jer ja kad dođem u dučan imam milijun prohtjeva
KRESO kaže:Bobo kaže:Prije par dana sam razbacivao FERTDOLOMIT:
prednost ferdolomita nije samo što je lakša manipulacija sa njime nego kad baciš tonu ferdolomita usput si bacio preko 100 kg 7-20-30. tako kad gledaš uštedio si preko 500 kn
Smiljan kaže:Znam cabage da mozes biti i opsirniji
Zasto mislis da prinos moze biti nikakav?
Pitam s razlogom. Planiram ljesnjake na proljece "opskrbiti" sa KAN-om. Oni koji bolje znaju stvari od mene rekose mi da dusik ne moze dugo stajati u zemlji pa ga treba nadodavati tijekom vegetacije. Trebao bi dodati jedno 10-20dkg po sadnici, a znam da na jednom dijelu jedne njive imam nesto kiseliju zemlju pa si mislim dali trebam na taj dio dodavati i kalcij (kako li se vec ne zovu sva ova, vapna) ili ce tih 23% dolomita biti dovoljno
Pa recimo moguce je kod nekih biljaka, koje su vise plodovitog karaktera, ako se doda prevelika kolicina dusika, da biljke jednostavno odbace cvjetove. Biljka postane prebujna rastom i sva se hranjiva manje vise usmjeravaju u lisnu masu, a cvijet otpada. Sto se tice vocarstva, tu nisam strucnjak, ali recimo u povrcarstvu znam da nije dobro pretjerivati s dusikom. Uostalom, barem je tako kod povrtnih kultura, nakupljaju se prevelike koncentracije nitrata u plodovima i ti plodovi nisu zdravi za ishranu ljudi.Smiljan kaže:Znam cabage da mozes biti i opsirniji