• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kapitalna ulaganja

• Temu pokrenuo Mister x
  • Datum prvog posta

swizach

Iskusan lik
Tu od
12 Srp 2007
Poruka
1,649
pa kolko sam ja čuo dace novce od poticaja preusmjeriti na kapitalna ulaganja

Gustavo

Dobro znana faca
Tu od
13 Pro 2008
Poruka
1,844
swizach kaže:
pa kolko sam ja čuo dace novce od poticaja preusmjeriti na kapitalna ulaganja

Koje novce kad ih nema,jedino da se zaduže opet kojih 5 milja nečega :)

roko

Član
Tu od
10 Pro 2007
Poruka
867
ja dobio... godišnji poticaj +bespovratna potpora za agroturizam
i još od županije za eko uzgoj....

breza

Član
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
744
dečki ako iduče godine ne dobijete lovu a kad će te ,pa lokalni izbori su pa onda opet za predsjednika :D

Gustavo

Dobro znana faca
Tu od
13 Pro 2008
Poruka
1,844
breza kaže:
dečki ako iduče godine ne dobijete lovu a kad će te ,pa lokalni izbori su pa onda opet za predsjednika :D

A sad kužim strategiju,poticaji i ostalo će stajat jer kao kriza je pa će isplatit pred izbore,j... ovi političare čitaju već i ptice na grani.

Istrijan

Član
Tu od
30 Pro 2008
Poruka
45
Ovako koliko razumijem za povrat kapitalnih ulaganja min je 40 tkn e sad dali to treba biti iskazano na jednom računu ili ja mogu npr. kupiti matično stado ovaca/koza za npr 25 tkn i u istom mjesecu kupim i traktor za 80tkn pa sve zajedno priložim za povrat kapitalnih?'?

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840
Istrijan kaže:
Ovako koliko razumijem za povrat kapitalnih ulaganja min je 40 tkn e sad dali to treba biti iskazano na jednom računu ili ja mogu npr. kupiti matično stado ovaca/koza za npr 25 tkn i u istom mjesecu kupim i traktor za 80tkn pa sve zajedno priložim za povrat kapitalnih?'?

Ne moras u istom mjesecu imati oba racuna. Kad odradis investiciju (narucis, platis, dobijes robu/stoku i sve papire) sve racune skupis na hrpu sa ostalom dokumentacijom i predas.

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,136
E ljudi...
Vidim nitko se nije u zadnje vrijeme "pohvalio" da je dobio kapitalna....
Ja sam predao zahtjev 28.02.08 i do danas nista,ni obavjest ni da fali nesta -apsulutno nista...
A mislim da bi bilo vrijeme da se isplati....
I to jos kad bi bilo 40%...uhh optimista sam ali nista od toga....

Ako je netko dobio u zadnje vrijeme moli bih ga da odgovori da znam kada ocekivat!

Istrijan

Član
Tu od
30 Pro 2008
Poruka
45
Bobo kaže:
Koliko ja znam da se to odlucuje necijom dobrom voljom...

Živjela hrvatska........tako se iskorijenjuje mito i korupcija....pih

B

Bobo

Guest
Ajd da moras biti u sustavu PDV-a da bi mogao ostvariti povrat kapitalnih ulaganja, onda bi ti mogli pratiti troskove preko R-1 racuna, a ovako ne moras biti u sustavu PDV-a i ne mogu nikako znati o cemu se tu radi, nego da se ide necijom dobrom voljom...

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840
Lijepo u propisu pise:
(1) Udio investicijske potpore može iznositi do 40% od ukupne vrijednosti za investicije I. skupine iz članka 4. ovoga Pravilnika.
(2) Udio investicijske potpore može iznositi do 50% od ukupne vrijednosti za investicije II. skupine iz članka 4. ovoga Pravilnika.

Do 40% jest rastezljiva kategorija, ali to je pisalo i u prethodnim godinama pa nisam cuo da su ikome smanjili

(inace, rijec je o postocima bez PDV-a i drugih poreza)

A to da se ne moze pratit isto tako nije tocno posto se moraju priloziti racuni, a prije konacne isplate ministarstvo financija mora odobriti isplatu.

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276
mislim da ovdje ljudi ne razumiju računanje kapitalnih tj ključne riječi npr NA IZNOS , I OD IZNOSA :!:
primjera radi 40% na 10kn je 4kn, ali 40% od 10kn je manje i to se računa po koeficijentima.
kad dobijete neki račun i nema na njemu razrade poreza vi to morate pronač po kojem je koefticijentu to izračunato, to znaju računat u firmama večinom računovođe i komercijalisti, to od iznosa.
u tom djelu se stvara razlika da je dobiveno manje nego što ste vi izračunali :!:
inače im računanje štima i sve je ok, samo nije isti iznos, a na velikoj sumi se to nabere dost novaca

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840
????
40% posto od 10kn je 4kn, a 40% na 10kn je opet 4 kune. malo si Bogec NHF pmjesao loncice.

Ovdje se radi o necem drugom.
Ako stvar kosta 100 kn bez PDV-a, sa PDV-om je to 122 kn. 40% od 122 je 48.8, medjutim kapitalna se racunaju 40% od 100 kn, odnosno 40 kn. Tih 40 kuna je 32.79% od 122 kn, ali 40% od 100
To knjigovodje zovu odozgora i odozdola. Dakle 40 posto na 122kn (odozgora) je 48.8kn, a 40% na 100kn je 40 kn (odozdola)

Ili jos slikovitije. Ako nesto kosta 100 kn i poveca mu se cijena za 20% dodjemo do konacne cijene od 120kn. Ako tih 120kn smanjimo cijenu za 20% dodjemo na 96kn (sto je manje od pocetnih 100kn)

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276
Smiljan kaže:
????
40% posto od 10kn je 4kn, a 40% na 10kn je opet 4 kune. malo si Bogec NHF pmjesao loncice.

Ovdje se radi o necem drugom.
Ako stvar kosta 100 kn bez PDV-a, sa PDV-om je to 122 kn. 40% od 122 je 48.8, medjutim kapitalna se racunaju 40% od 100 kn, odnosno 40 kn. Tih 40 kuna je 32.79% od 122 kn, ali 40% od 100
To knjigovodje zovu odozgora i odozdola. Dakle 40 posto na 122kn (odozgora) je 48.8kn, a 40% na 100kn je 40 kn (odozdola)

Ili jos slikovitije. Ako nesto kosta 100 kn i poveca mu se cijena za 20% dodjemo do konacne cijene od 120kn. Ako tih 120kn smanjimo cijenu za 20% dodjemo na 96kn (sto je manje od pocetnih 100kn)

nisam ništa pomiješao samo si ti slikovitije i drugim riječima objasnio isto što sam i ja rekao i nisi me dobro citirao, radi se o koeficijentima obračuna u kojima na OD ILI NA se dobiju različite brojke, to nisam ja izmislio, ali ljudi uvijek u pravilu izračunaju više nego što dobiju, zato se stalno javlja pojava da je netko nekog zezno
uglavno nas dva se kužimo, da ne polemiziramo, to je tak u tim obračunima

svi znaju kakti izračunat na 500000kn bez pdv kolko je 25% za kapitalna bio i kad dobiju novce onda vele dobili smo 23 il 22 % , brus malo, dobili su 25% ali po izračunima sa tablice koeficijenata i ta je brojka manja od brojke koje ljudi izračunaju
koeficijenti se ne računaju napamet, to je onaj iznos od neke sume a ne na neku sumu, tu postoje tablice, i tu se 100% ljudi zezne, to je malo teže za izračunat, ali u globalu brojka štima onima koji su to računali a seljaku ne on smatra da je pokraden

B

Bobo

Guest
Bogec, jedini sam ja na forumu pisao da sam dobio manje od 25% i to ja na nekom rjesenju i pisalo... nesto u stilu kao: "Odobren je povrat kapitalnih ulaganja u iznosu od 23%"...

I DA, dobio sam 23% i to je sigurno da sigurnije bit ne moze.

Najnoviji postovi

Na vrh