• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kapitalna ulaganja

• Temu pokrenuo Mister x
  • Datum prvog posta

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
ja sam nesto nacuo da ce davati samo ako uzmes iznad 150 000 kn kredit,pa me zanimalo ako je to istina

DELO1

Član
Tu od
9 Ožu 2009
Poruka
378
-nešto smo se uspavali sa temom
-ima li kakvih novosti s kapitalnim dali je itko dobio makar neku obavjest u poslijednje vrijeme
-ja čekam za traktor od 04.2009., ovog ljeta dobio dopis da dostavim neki obrazac i dalje šutnja

fric1993

Aktivni član
Tu od
26 Kol 2010
Poruka
1,400
Mi smo dobili prije 3 tjedna za zahtjev od 27.2 2009. al je isplata do 30.6.10
kako to da si ti dobio do 1.12.10,a i za ove vaučere je rok 30.6., a i za onih 15% zaostataka iz 2008.:partyman:

krki

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2007
Poruka
912
nisam dobio vaučer nego rješenje da je zahtjev odobren i isplata do 01.12

koja cifra ak nije tajna?

ja danas zvao agenciju vele zavisi od cifre dal ces dobit vaucer ili resenje ja sam predo u 4.2009. i veli da nek ocekujem na proljece

fric1993

Aktivni član
Tu od
26 Kol 2010
Poruka
1,400
Zato si i dobijo do 1.12
Ja sam spomenul da i za vaučere je rok isplate 30.6 , jel sam ja prije 3 tjedna dobio za kapitalna da su odobrena al je rok 30.6,veči je iznos
Nisam još nikog čuo da je dobio za raniju isplatu od konca lipnja

S

seljaček

Guest
narode šta se događa sa kapitalnim svi nešto zašutili? dal je sve stalo ili ste samo prestali otome.

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334
i mene zanima šta je sa kapitalnima,i da li će baš svi dobiti kapitalna do 30.06.2011?

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939
Da li zna tko da li če krenut nova kapitalna preko natjecaja ili ih nece bit vise?

S

seljaček

Guest
a što če ti nova kapitalna kad još nisu ni stara isplatili a niti imaju pojma od kuda če ih isplatit. država nema love i to je problem , a natječaji mog biti svaki dan "0 bodova" ako nema isplate keša.

A

aljmas

Guest
a što če ti nova kapitalna kad još nisu ni stara isplatili a niti imaju pojma od kuda če ih isplatit. država nema love i to je problem , a natječaji mog biti svaki dan "0 bodova" ako nema isplate keša.

MISLIM DA NISI U PRAVU

meni je svejedno kada isplate dobro isplate
nikada mi uplata nije sjela u krivom trenutku
para je para
a da ne kazem kada bi imali mogućnost da slomimo za doprinosima i porezima

iako sam i ja skeptičan odkle bi oni mogli isplatiti kapitalna do 30.06

S

seljaček

Guest
MISLIM DA NISI U PRAVU

meni je svejedno kada isplate dobro isplate
nikada mi uplata nije sjela u krivom trenutku
para je para
a da ne kazem kada bi imali mogućnost da slomimo za doprinosima i porezima

iako sam i ja skeptičan odkle bi oni mogli isplatiti kapitalna do 30.06

Ma da puno ne raspravljamo u pravu sam iz slijedečeg razloga :
Ako čovjek ili firma ili netko uđe u investiciju od xxx kuna i u početku napravi projekat ili poslovni plan koj drži vodu prođe u banci ili slično a nakon realizacije projekta iznenađenje. kapitalna se čekaju 2 ili 3 godine.Konkretno uložiš u nešto 100.000,00 kn na kredit kamata je ako imaš sreče oko 9,5- 11% kada uračunaš povrat kapitalnih ulaganja cca 35.000,00 kn i odbiješ od glavnice koju si posudio računica izgleda pristojno . Ali kada kapitalnih nema a sa njima si računao e onda je računica jako J..... ili po domači rečeno J.... ježa u leđa. jer ti je narušena likvidnost tok novca je nepravilan i odudara od projekta. To tvrdim iz iskustva na vlastitoj koži i vjerujte uopče nije ugodno. Druga priča su oni što kupuju traktore od 150 ks a rade 20 jutara zemlje i drže 20 krava ili 200 bekona ili 50 bikova več 3 generacije pa na taj način izbjegavaju plačanja poreza na dobit kao tobože investiraju. Njima je sve jedno kad dobiju kapitalna bitno da nekad dođu samo daj bože u sječnju tak da se stignu kroz godinu potrošit da se ne plati porez i tako u krug.

A

aljmas

Guest
Ma da puno ne raspravljamo u pravu sam iz slijedečeg razloga :
Ako čovjek ili firma ili netko uđe u investiciju od xxx kuna i u početku napravi projekat ili poslovni plan koj drži vodu prođe u banci ili slično a nakon realizacije projekta iznenađenje. kapitalna se čekaju 2 ili 3 godine.Konkretno uložiš u nešto 100.000,00 kn na kredit kamata je ako imaš sreče oko 9,5- 11% kada uračunaš povrat kapitalnih ulaganja cca 35.000,00 kn i odbiješ od glavnice koju si posudio računica izgleda pristojno . Ali kada kapitalnih nema a sa njima si računao e onda je računica jako J..... ili po domači rečeno J.... ježa u leđa. jer ti je narušena likvidnost tok novca je nepravilan i odudara od projekta. To tvrdim iz iskustva na vlastitoj koži i vjerujte uopče nije ugodno. Druga priča su oni što kupuju traktore od 150 ks a rade 20 jutara zemlje i drže 20 krava ili 200 bekona ili 50 bikova več 3 generacije pa na taj način izbjegavaju plačanja poreza na dobit kao tobože investiraju. Njima je sve jedno kad dobiju kapitalna bitno da nekad dođu samo daj bože u sječnju tak da se stignu kroz godinu potrošit da se ne plati porez i tako u krug.

pa tako nekako
ubije ovaj porez na dobit na nikad para na računu

DELO1

Član
Tu od
9 Ožu 2009
Poruka
378
-jučer na tv osjeku naš predstavnik bez donjih zubi (kod mene ga zovu zubo) veli da je dogovoreno s čobijem isplata kap. do 50.000,00 kn u kunama a preko vaučer preko banke, e sad nism čuo točno nešto je spominjao do kraja godine a jedn dio do šestog mjeseca iduće godine, samo me je strah do koje godine i kojeg šestog mjeseca
-e da veli u četvrtak kreće isplata elementarne nepogode lokalnim zajednicama a oni bi trebali dalje organizirati isplatu po prijavama ako se ne varam ...

DELO1

Član
Tu od
9 Ožu 2009
Poruka
378
-jučer na tv osjeku naš predstavnik bez donjih zubi (kod mene ga zovu zubo) veli da je dogovoreno s čobijem isplata kap. do 50.000,00 kn u kunama a preko vaučer preko banke, e sad nism čuo točno nešto je spominjao do kraja godine a jedn dio do šestog mjeseca iduće godine, samo me je strah do koje godine i kojeg šestog mjeseca
-e da veli u četvrtak kreće isplata elementarne nepogode lokalnim zajednicama a oni bi trebali dalje organizirati isplatu po prijavama ako se ne varam ...

krki

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2007
Poruka
912
dobio danas odluku datum isplate 1.12.2011. predano 20.4.2009. tak da moram s tim u banku ko bu docekal jos cjelu godinu samo koju ima ko predlog koja je banka najbolja za te stvari

da najmanje uzima provizije

prvo provizija na vaucer pa provizija na prijevremenu djelomicnu otplatu kredita pa neki manipulativni troskovi

uzet ce sigurno prek 10 posto

S

seljaček

Guest
dobio danas odluku datum isplate 1.12.2011. predano 20.4.2009. tak da moram s tim u banku ko bu docekal jos cjelu godinu samo koju ima ko predlog koja je banka najbolja za te stvari

da najmanje uzima provizije

prvo provizija na vaucer pa provizija na prijevremenu djelomicnu otplatu kredita pa neki manipulativni troskovi

uzet ce sigurno prek 10 posto

Ak ti nije problem napiši koj si broj predmeta da se orijentiram kad bi mogo ja doči na red. Hvala ti unaprijed.

Najnoviji postovi

Na vrh