• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kapitalna ulaganja

• Temu pokrenuo Mister x
  • Datum prvog posta

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840
japa kaže:
Smiljan kaže:
Nije u Saboru.
Prvo Ministarstvo poljoprivrede treba napraviti pravilnik pa tek onda ulazi u proceduru Sabora, samo ne znam dali ga Ministarstvo salje direktno na Sabor ili ide prvo na Vladu. Dali tko zna proceduru?

ništa ne ide na sabor ni na vladu. Vlada po svojoj nadležnosti ima pravo donijeti pravilnik bez da koga pita . btw. pravilnik je završen

Htio si reci MINISTAR ima nadleznost donesti pravilnik te zbog toga ne ide na Vladu, ali mora biti objavljen u Narodnim novinama. Kada ce se to desiti?

U proslogodisnjem pravilniku je izgledao ovako:

"Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objave u »Narodnim novinama«.
Klasa: 011-02/07-01/59
Urbroj: 525-01-07-01
Zagreb, 6. srpnja 2007."

J

japa

Guest
Smiljan kaže:
japa kaže:
Smiljan kaže:
Nije u Saboru.
Prvo Ministarstvo poljoprivrede treba napraviti pravilnik pa tek onda ulazi u proceduru Sabora, samo ne znam dali ga Ministarstvo salje direktno na Sabor ili ide prvo na Vladu. Dali tko zna proceduru?

ništa ne ide na sabor ni na vladu. Vlada po svojoj nadležnosti ima pravo donijeti pravilnik bez da koga pita . btw. pravilnik je završen

Htio si reci MINISTAR ima nadleznost donesti pravilnik te zbog toga ne ide na Vladu, ali mora biti objavljen u Narodnim novinama. Kada ce se to desiti?

U proslogodisnjem pravilniku je izgledao ovako:

"Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objave u »Narodnim novinama«.
Klasa: 011-02/07-01/59
Urbroj: 525-01-07-01
Zagreb, 6. srpnja 2007."

da ministarstvo ima nadležnost donijeti pravilnik , jer u drzavnom proracunu za svaku godinu pise koliko novca je namjenjeno za koje ministarstvo itd pa je tako pisalo da je za poljoprivredu namjenjeno toliko i toliko novca, a oni s tim novcem rade sto zele a prije su vec bili rekli da ce ogromne svote ic na povecanje kapitalnih, zato nema svrhe da pravilnik ide na glasanje u sabor

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
da li je odluka vec na vlasti ili jos nije na vlasti...govorim za 40%za mehanizaciju..

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840
marko hurlimann xa86 kaže:
da li je odluka vec na vlasti ili jos nije na vlasti...govorim za 40%za mehanizaciju..
Pa napisao sam ti gore. Ne. Jos nista nije sluzbeno. Ceka se da ministar objavi u Narodnim novinama, navodno zavrsen, pravilnik u kojemu bi trebalo pisati tko ima pravo, za sto i u kojem postotku moze ocekivati povrat kapitalnih .

Patrik

Aktivni član
Premium
Tu od
15 Kol 2007
Poruka
749
jeeej, sreća da nisam kupovao traktor kada je bilo 20%, ovdje će duplo iči u žep.
Traktorčiću, traktorčiću uskoro dolazim po tebe. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
a ja po prednji utovarivač ako na to ide. :mrgreen: :mrgreen: 8) :lol: :) :D

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840
mario kaže:
pajdo kaže:
A da li imaš saznanja o točnosti informacije da nije potrebno dizati kredit, već se kapitalna vračaju i za, nazovimo to, self-cash invensticije? :scratch

I mene ovo zanima, dal možda tko zna? HITNO MI JE

Trebati ce sacekati pravilnik, ali ako doslovno citamo sto je rekao drzavni tajnik Kuterovac ispada da kredit jest preduvjet.
Prema Vjesniku je rekao "Najniži iznos iskorištenog pojedinog kredita za koji se može odobriti investicijska potpora iznosi 40.000, a najviši pola milijuna kuna. " Obrisan neispravan link.

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276
svatko ko je kupio u 2008 nekaj bude dobio po novom pravilniku makar nije donešen još, jer još traje isplata prošle godine, naime sve što je iz 2007 god ide po starom, a iz 2008 po novom, provjereno kod dotične osobe koja vedri i oblači :!:

SteveO

Član
Tu od
16 Velj 2007
Poruka
244
A ne moze se 2 puta npr za traktor uzet ? I kakav je ovo limit na 500 000 kn, znaci ako kupis nesta za milijun kuna npr. kombajn novi ne vracaju to 40% od toga ? I jel sad to definitivno i za kupovinu zemljista ? Znaci ja nadjem od nekoga 20 hektara i hocu to kupit preko tog povrata, jel to ide ? Ili se to odnosi na kupovinu drzavne zemlje ?

B

Bobo

Guest
Mislim da se limit odnosi na to da ne mozes dobiti vise od 500 000Kn povrata...

Dakle, ako kupis 4 kombajna (Svaki milju kuna), dobit ces samo 500 000Kn povrata kapitalnih ulaganja...

Ao sam dobro shvatio, a mislim da jesam :scratch

SteveO

Član
Tu od
16 Velj 2007
Poruka
244
Aha, nekako mi izgleda kao da je reko ovako kako sam napiso na onom PDFu iz Vijesnika.

A kako stoji sa kupovinom zemlje ? Tko, kako, sta ? Tu nema ni slova o nekim uvjetima i koja zemlja i koliko i to...

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840
SteveO kaže:
Aha, nekako mi izgleda kao da je reko ovako kako sam napiso na onom PDFu iz Vijesnika.

A kako stoji sa kupovinom zemlje ? Tko, kako, sta ? Tu nema ni slova o nekim uvjetima i koja zemlja i koliko i to...
Po postojecem pravilniku priznaje se kupnja zemlje od privatnika, cistog vlasnistva sa placenim porezom (porez ne ulazi u sumu)

SteveO

Član
Tu od
16 Velj 2007
Poruka
244
Jel ima neko da je dobio povrat na kupovinu zemlje ? I kolko puta se moze iskoristit, sta je potrebno za to ? Jer je onda glupo to ispucat za 10 ha a onda kasnije ako nadjes veci komad vise nemas pravo.

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840
SteveO kaže:
Jel ima neko da je dobio povrat na kupovinu zemlje ? I kolko puta se moze iskoristit, sta je potrebno za to ?
Procitaj si ovu temu od pocetka i vecina stvari je vec napisana. Nista se sluzbeno nije promijenilo od pravilnika iz 2007 kojeg isto preporucam procitati.. Sada se ceka novi pravilnik gdje ce se vrlo vjerojatno postoci promijeniti i, moguce, uvjeti za dobivanje.

SteveO kaže:
Jer je onda glupo to ispucat za 10 ha a onda kasnije ako nadjes veci komad vise nemas pravo.

A cuj, kad dobijes na lotu ili kladionici onda mozes ili uzeti novce i potrositi ili sve uloziti u nove listice pa mozda dobijes jos vise :)

J

japa

Guest
izašao pravilnik u NN broj 66.

Obrisan neispravan link.

obratite paznju na clanak 16.

decki u to ime :drinkers:

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276
i kao što sam vam rekao pa ste bili skeptični u pogledu kaj sam vam rekao, točno tako piše sad crno na bijelo, sve kupljeno u 2007 ide po starom a sve kupljeno u 2008 ide po novom, ŠTA BOGEC NE ZNA TO SE NIJE NITI DOGODILO, buuuuhaaaahaaaahaaaahaaaaaa.
ljepa lova če sjest,a apetiti rastu i rastu

Najnoviji postovi

Na vrh