• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kapitalna ulaganja

• Temu pokrenuo Mister x
  • Datum prvog posta

swizach

Iskusan lik
Tu od
12 Srp 2007
Poruka
1,649
Smiljan kaže:
roko kaže:
kasno sam skužio da si već postavio pitanje na drugi forum...i naravno dobio odgovor...ja nisam znao za to da je krenuo poticaj za kupnju zemljišta...koji su uvijet za povrat :?:

Prema postojecom pravilniku (govorim napamet) za kapitalna predajes potvrdu o placenom porezu (5%) i izvadak iz zemljisne knjige (gruntovnica) gdje si ti (odnosno onaj koji trazi kapitalna) upisan kao vlasnik, uz ostale papire (potvrda iz zupanije o placenim obavezama itd)

Evo za sto mozes dobiti kapitalna Investicijska potpora se odobrava za s­ljedeća kapitalna ulaga­nja NN 73/2007 http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2007/2293.htm :

Clanak 4)
a) Nabava uzgojno valjanih grla u stočarstvu;
b) Nabava matičnih riba za uzgojno-selekcijski rad u akvakulturi;
c) Investicije u višegodišnje nasade;
d) Podizanje šuma;
e) Izgradnja, adaptacija i opremanje objekata za poljoprivrednu proizvodnju i akvakulturu;
f) Uređenje poljoprivrednog zemljišta;
g) Nabava ribarskih plovila te nove opreme i mehanizacije za poljoprivredu, ribarstvo i šumarstvo;
h) Ugradnja novih rashladnih uređaja na vozilima za prijevoz voća, povrća i riba;
i) Izgradnja, adaptacija i opremanje objekata za čuvanje i preradu poljoprivrednih proizvoda i ribe;
j) Kupovina privatnog poljoprivrednog zemljišta radi okrupnjavanja poljoprivrednog gospodarstva

Procitaj si tekst, sve u njemu pise. Trenutno je, kao sto znas, u izradi novi pravilnik.

jel to znaci da ja mogu dobiti kapitalna ulaganja na 200 000kn sto me kreditira Kutjevo d.o.o??

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840
swizach kaže:
Smiljan kaže:
roko kaže:
kasno sam skužio da si već postavio pitanje na drugi forum...i naravno dobio odgovor...ja nisam znao za to da je krenuo poticaj za kupnju zemljišta...koji su uvijet za povrat :?:

Prema postojecom pravilniku (govorim napamet) za kapitalna predajes potvrdu o placenom porezu (5%) i izvadak iz zemljisne knjige (gruntovnica) gdje si ti (odnosno onaj koji trazi kapitalna) upisan kao vlasnik, uz ostale papire (potvrda iz zupanije o placenim obavezama itd)

Evo za sto mozes dobiti kapitalna Investicijska potpora se odobrava za s­ljedeća kapitalna ulaga­nja NN 73/2007 http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2007/2293.htm :

Clanak 4)
a) Nabava uzgojno valjanih grla u stočarstvu;
b) Nabava matičnih riba za uzgojno-selekcijski rad u akvakulturi;
c) Investicije u višegodišnje nasade;
d) Podizanje šuma;
e) Izgradnja, adaptacija i opremanje objekata za poljoprivrednu proizvodnju i akvakulturu;
f) Uređenje poljoprivrednog zemljišta;
g) Nabava ribarskih plovila te nove opreme i mehanizacije za poljoprivredu, ribarstvo i šumarstvo;
h) Ugradnja novih rashladnih uređaja na vozilima za prijevoz voća, povrća i riba;
i) Izgradnja, adaptacija i opremanje objekata za čuvanje i preradu poljoprivrednih proizvoda i ribe;
j) Kupovina privatnog poljoprivrednog zemljišta radi okrupnjavanja poljoprivrednog gospodarstva

Procitaj si tekst, sve u njemu pise. Trenutno je, kao sto znas, u izradi novi pravilnik.

jel to znaci da ja mogu dobiti kapitalna ulaganja na 200 000kn sto me kreditira Kutjevo d.o.o??

Vjerujem da mozes. Investicije u visegodisnje nasad, koliko sam ja cuo, se ne smatraju sadnice (koliko god to meni izgledalo glupo), gnojiva, herbicidi i slicne stvari. Valjda pod investicijom u visegodisnje nasade smatraju stupove i zice za vinograde, mreze i slicne stvari, valjda. Trebalo bi detaljnije iscitati pravilnik, a ako je nesto nejasno napisano, hebiga, diskreciono pravo komisije ;)

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840
Mislim da polj. savjetodavna sluzba zna vise, posto se radi o poticajima koje daje Ministarstvo.
Koliko sam ja shvatio proceduru lokalna PSS samo prikuplja dokumentaciju i salje ju u Zagreb gdje se svako malo (ili puno, ovisi kako gledas) komisija sastaje i odobrava kapitalna. U svakom slucaju preporucujem detaljno iscitati pravilnik, isprintati ga i kad bilo s kim razgovaras traziti da ti tocno pokazu u pravilniku na osnovu cega neku informaciju temelje. Prema mome iskustvu, sluzbenici su u stanju svakakvu glupost reci samo da se rijese stranke, a kad pitas konkretno onda su malo ozbiljniji i ako neznaju barem ti kaze da ne znaju i/ili zovu nekoga tko zna. U svakom slucaju, osmjeh na lice, propise u torbu, pripremiti pitanja i ne zadovoljavati se samo sa nacelnim odgovorima i zapisivati jer postoji sansa da te prosetaju negdje drugdje, a onda te opet vrate na pocetak, a ti onda izvadis svoje biljeske i citas sto su ti prvi put rekli i trazis objasnjenja. Uglavnom, nazalost, sve moje putesetstvije po uredima su se svodile na to da moras detaljno propise prouciti i ne dati se smesti nacelnim odgovorima. Svaki odgovor DA ili NE mora imati svoju podlogu u propisu. Jedino MOZDA moze doci u obzir kada propis nije dovoljno jasan.

Smatram da se ne treba bojati nakon prve informacije, ponovno prouciti stvari, pitati druge (pa i ovdje u krajnjoj liniji) i onda se ponovno vratiti sa novim pitanjima u PSS (ili nekoga u tvome gradu kojega placa Ministarstvo poljoprivrede). Tu setaonu je bolje odraditi prije predaje papira jer onda sansa da sve bude OK je veca.

Ovi u Zupaniji mogu vjerojatno dati okvirnu informaciju, ali posto kapitalna ide preko Ministarstva u sustini nisu nadlezni. Eventualno, ako zupanija daje neke poticaje, ali to je neka druga prica.

krki

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2007
Poruka
912
al opet samo malo prošetajte o svemu je več pisano i objašnjavano u prethodnim odgovorima s moje str

bez ljutnje pitajte nekaj novo a ne vec prozvakane teme

S

seljaček

Guest
Danas sam zvao ministarstvo u vezi kapitalnih i dobio informaciju da su 1 i 2 mj 2007 odrađeni i 3 mjesec ide ovih dana na povjerenstvo.

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840
Kapitalna: slozenije investicije 50%, jednostavnije 40%, najnizi iznos kredita 40.000kn, ne sufinancira se PDV
Obrisan neispravan link.

Komentari?

J

japa

Guest
Smiljan kaže:
Kapitalna: slozenije investicije 50%, jednostavnije 40%, najnizi iznos kredita 40.000kn, ne sufinancira se PDV
Obrisan neispravan link.

Komentari?

zanimljivo samo kad to stupa na snagu??

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276
japa kaže:
Smiljan kaže:
Obrisan neispravan link.

Komentari?

svi zahtjevi koji su iz ove godine, tj kupljeno ove godine dano za kapitalna ove godine, idu po ovom novom zakonu tj po 40% za strojeve i tak to, a 50% za farme i tak to.
eto to je provjereno, ne pitajte kak, ni kad ,ni kod kog, :D

pajdo

Član
Tu od
26 Srp 2007
Poruka
200
A da li imaš saznanja o točnosti informacije da nije potrebno dizati kredit, već se kapitalna vračaju i za, nazovimo to, self-cash invensticije? :scratch

J

japa

Guest
bogec kaže:
japa kaže:
Smiljan kaže:
Obrisan neispravan link.

Komentari?

svi zahtjevi koji su iz ove godine, tj kupljeno ove godine dano za kapitalna ove godine, idu po ovom novom zakonu tj po 40% za strojeve i tak to, a 50% za farme i tak to.
eto to je provjereno, ne pitajte kak, ni kad ,ni kod kog, :D

ma ja više ništa ne vjerujem..bilo je priče o tome al dok bude na stranicama ministarstva ili u narodnim novinama taj pravilnik onda je to sigurno bar po meni :? A pitanje...kak možeš biti tak siguran da vrijedi i za zahtjeve podnesene ove godine ako pravilnik još nigdje nije objavljen? ;)

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276
e JAPA ak ne vjeruješ tvoja stvar, ja sam ipak malo upučeniji od večine jer ipak ako bogec ne zna to se nije ni dogodiloa ljepo sam rekao da ne pitate suvišne stvari od kud mi to.
pošto još nije isplačena prošla godina cijela negdje se mora napravit rez a to je sa novom godinom, naime nebudu napravili rez sa nekim idiotskim datumom a sad para imaju, a kolko sam ja upučen a jesam jer mi dolaze strojevi i realizacija kredita meni je jako bitno s kojim je datumom to počelo il če početi, JA NE POKLANJAM DRŽAVI 200 000 KN :!:

M

mark191

Guest
Ne znam da li je o ovome već bilo riječi ali me zanima, ako netko zna, da li povrat kapitalnih ulaganja spada u primitke, tj da li se na tako dobiven novac plaća porez

Hvala

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840
Da, to su primitci kao i svi drugi poticaji. Porez se placa na razliku primitika i odbitaka.

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939
pajdo kaže:
A da li imaš saznanja o točnosti informacije da nije potrebno dizati kredit, već se kapitalna vračaju i za, nazovimo to, self-cash invensticije? :scratch

I mene ovo zanima, dal možda tko zna? HITNO MI JE

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276
mario kaže:
pajdo kaže:

I mene ovo zanima, dal možda tko zna? HITNO MI JE

provjerit ću :!: moram nazvati opet na crveni telefon ( ko u betmenu) :shock:

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
zanima me da le je taj zakon o 40% za mehanizaciju več stupio na snagu ili je jos u razmatranju sabora :scratch :?:

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840
Nije u Saboru.
Prvo Ministarstvo poljoprivrede treba napraviti pravilnik pa tek onda ulazi u proceduru Sabora, samo ne znam dali ga Ministarstvo salje direktno na Sabor ili ide prvo na Vladu. Dali tko zna proceduru?

J

japa

Guest
Smiljan kaže:
Nije u Saboru.
Prvo Ministarstvo poljoprivrede treba napraviti pravilnik pa tek onda ulazi u proceduru Sabora, samo ne znam dali ga Ministarstvo salje direktno na Sabor ili ide prvo na Vladu. Dali tko zna proceduru?

ništa ne ide na sabor ni na vladu. Vlada po svojoj nadležnosti ima pravo donijeti pravilnik bez da koga pita . btw. pravilnik je završen

Najnoviji postovi

Na vrh