• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kapitalna ulaganja

• Temu pokrenuo Mister x
  • Datum prvog posta

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500
tomonh kaže:
Dal ste gledali onaj film prekjučer navečer novo,novo doba mislim da se tak zove radi se o smjeni vlasti 99,i pobjede mesiča.Stvarno su mi se svi zgadili,dal ste vidli kako je 91.-ili 92.ministar financija čipil butelju vina,a kak su tek nakon 95 krali kad su se uhodali,tako niti sad,a žalosno je da jedan Pašalič koji je imal stojadina 91,je sad jedan od največih poduzetnika,tj.građevinara u Hrvatskoj...
Mislim da čemo svi gače na štap...jel su nas navukli u kredit sa tim kapitalnim ulaganjima...
Mislim da baš to oni nebi smjeli tako lako povlaćiti,svi skupa bi trebali tužit državu...ako se to dogodi
i još dodajem,kako su se oni svi borili jedan protiv drugog u predizbornaoj kampanji,a kad je kampanja završila tko god pobijedio,svi su oni nakraju bili ministri nečeg...
Tak da oni nemogu izgubit nikak!!!

Gustavo

Dobro znana faca
Tu od
13 Pro 2008
Poruka
1,846
Meni je zanimljivo kak se izmišljaju ta radna mjesta po ministarstvima i drugim državnim firmama za ove malo više političare, ostanu bez posla na jednoj strani sutra ga nađu na drugoj.

DELO1

Član
Tu od
9 Ožu 2009
Poruka
378
-dečki možemo mi mlatiti praznu slamu do sutra i nećemo ništa istreskati :lol:
malo ozbiljnosti
može li netko pojasniti :
OBAVIJEST O PONIŠTENJU NATJEČAJA
Poništavaju se natječaji za dodjelu novčane potpore za 2009. godinu objavljeni u Večernjem listu, Slobodnoj Dalmaciji, Glasu Slavonije i Poslovnom dnevniku 7. i 9. travnja 2009. godine za programe:

pa se navode programi

ali ja tu ne iščitavam da su poništeni i programi npr. za strojeve (traktor...) ili je to zapakirano u :

• Mjera 5. Ulaganja u obiteljska poljoprivredna gospodarstva, uzgajališta riba školjaka, privatne šume te uzgoj divljači (objekti i oprema za poljoprivrednu, akvakulturnu, šumarsku i lovačku proizvodnju) pod nazivom: „Kalcifikacija/kalcizacija poljoprivrednih površina” (Klasa: 320-01/09-01/85, Urbroj: 525-12-2-0460/09-1);

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334
iako sam te novce već alalio nadam se da nisu poništeni za strojeve,ali uvijek oni mogu nešto poništiti pa su možda strojevi idući na redu. :evil:

S

Smixy

Guest
marge kaže:
sjela kapitalna :p

Može još koja informacija.. za šta su kapitalna i kad si predao zahtjev.

T

tomonh

Guest
To šta su rekli da če isplatit kapitalna do kraja za 2008,jel se to računa i na ona predana u 2.09.

MaTiJa NH

Dobro znana faca
Premium
Tu od
6 Kol 2008
Poruka
1,906
i nas su zvali za kapitalna još moramo neke papire poslati pa možda bude šta:...nadam se da bude... :D

M

marge

Guest
Smixy kaže:
marge kaže:

predaLA za kupnju zemljišta i proširenje gospodarstva tj opremanje plastenika zahtjev je iz 12/2008
pa Čobanković je i rekao da će isplatiti sav 12/2008 i 01/2009 do kraja tjedna

T

tomonh

Guest
A drugi kaj ima najviše zahtjeva ko ga j...,mislim da ču morat na prosvjed...

S

Smixy

Guest
marge kaže:
Smixy kaže:
marge kaže:

predaLA za kupnju zemljišta i proširenje gospodarstva tj opremanje plastenika zahtjev je iz 12/2008
pa Čobanković je i rekao da će isplatiti sav 12/2008 i 01/2009 do kraja tjedna

hvala i sorry za predaO, nisam uopšte skontao da si LA.
I ja sam predao u 12/2008 za kupovinu zemljišta, tražili su mi ljetos neke dopune i to sam odradio i do danas ni glasa.
Jel si prvo dobila rješenje ili bilo kakvu informaciju od ministarstva ili su ti samo sjele pare?

M

MOCO

Guest
JUUUUHHUUUU,stigla i moja kapitalna za johnija,junice,strojeve...zahtjev predan u 11.2008. nisam dobio nikakvo rješenje ni ništa,samo sam provjerio račun nakon što sam ovdje na forumu pročitao da je netko dobio povrat jučer.

E,sad me zanima smijem li ja isplatiti jedan (jako nepovoljan) kredit iz 2009 a za koji sam isto podnio zahtjev za povrat kapitalnih? Dakle, za ta ulaganja čisto sumnjam da ću ikad dobiti lovu jer zahtjev je predan u 9.2009. Prije je bilo nešto kao da kredit nesmijete vratiti najmanje 2 godine-neki mi kažu da to više nije tako, ja neznam ,a u ministarstvu se nitko ne javlja na telefone.

M.M.

Član
Tu od
3 Stu 2008
Poruka
442
:gitarist: :gitarist: :partyman: :drinkers: :partyman: :partyman: :gitarist:
I meni sjela kapitalna i to svih 40 posto, točan iznos koji smo i tražili, da podsjetim zahtjev je predan 18.11.2008. Isto nismo dobili nikakve obavijesti samo su novci sjeli na račun.
:scratch :scratch nekako mi smrdi da ovo itekako ima veze sa najavljenim prosvjedom za ponedjeljak, ali nadam se da se od prosvjeda ne odustaje jer ovo je samo jedna kap u moru problema poljoprivrednika. A sad... :drinkers:

Ero

Član
Tu od
27 Svi 2008
Poruka
202
Blago vama koji ste dobili novac za kapitalna.
Ja još ništa a predao sam krajem 11 mjeseca.
Vjerovatno da sutra neće ništa ni ići jer subota je a ne preostaje mi ništa drugo nego čekati .
Bude valjda sjelo. Ali sam nestrpljiv i kak stvari stoje dok ne vidim da su sjeli novci ništ ne vjerujem.
Nadamo se.................................. :axe:

miroslaw

Član
Tu od
20 Sij 2008
Poruka
42
Ovi natječaji što su poništeni su samo neki od natječaja koje je ministarstvo objavilo prošle godine. Nemaju "direktno" veze sa kapitalnima.....

Iako....u šoku sam.....jer sjećam se kako sam prošle godine mozgao da li da se prijavimo na neki od tih natječaja.....bili su dobri (veliki postotak povratka novaca, a bez kapitalnih)......i na kraju sam odustao.....reko budem sljedeće godine, pripremit ću se......i sada ovo vidim..............koji bi mi to financijski "pušing" bio............iako nažalost mnogi će ostati bez novaca koje su trebali dobiti, a to je strašno.........samo zbog ovakve "gluposti" našeg ministarstva neki OPGovi će financijski propasti ili se unazaditi koju godinu..............a od ministarstva imaš dojam kao da je to "nikome ništa"..............mi smo im taki-ta samo broj..........ako propadne tisuću gospodarstava to je njima samo 1% ili tako nešto.............to je nebitno........a to nažalost htjeli mi to sebi priznati ili ne svatko od nas može biti sljedeći................. :evil:

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334
ako sam ja predao dokumentaciju za kapitalna u 11.2009 da li ću dobiti kapitlna ili ne :?:

I

Ivan_Kos

Guest
i meni sjela kapitalna jucer, svih 40% koliko sam i trazio! a cijela cifra je bila preko 1 mil. kn.. :mrgreen: :mrgreen:

i mene zanima da li ova "nova" kapitalna ostaju na snazi jer sjecam se prosle godine da mi je zena u savjetodavnoj sluzbi objasnjavala da ce se kapitalna moci prijavljivati svake godine, npr. kupis 2 stroja i za to trazis kapitalna ali mislim da je neki minimalni iznos od 150.000,00 kn za povrat dakle treba biti mnogo vise toga.. jel netko zna detaljnije mozda kak to ide i da li se mogu prijavljivati (i da li ce biti isplacena) kapitalna za 2009.!? :scratch

M.M.

Član
Tu od
3 Stu 2008
Poruka
442
Gdje su li sad izvukli te novce u zadnjih par dana, kad su do nedavno spominjali da će 2008. isplatiti do kraja ove godine???
Očito da su prosvjedi bar u jednom dijelu uspjeli...no žalosno je da je do toga došlo

Najnoviji postovi

Na vrh