Danas sam bio u dučanu (jednom renomiranom) i htio kupiti kardan sa tarnom spojkom za tiller 3 metra. Na kraju me čovjek odgovorio od waltershieda koji košta 5600 i nešto kuna i htio mi prodati za sa sigurnosnim vijkom za nekih 3000 kuna, isto waltershied.
Kaže da waltershied odustaje od tarne spojke, malo mi to čudno rečeno... i da prelaze na sigurnosni vijak. Ili me drži bedakom ili waltershied više nije što je bio, u što čisto sumnjam.
Btw jednom sam savinuo dotični kardan za 1 cm u duljini od 60 cm, na oko jedva vidljivo, ali cijev u cijev ne ide, zvjezdasta naravno. Na preši tiskali 2 sata, koliko stisneš toliko se vrati, na kraju ipak uspjeli napraviti da bude kak je bilo, no... to je kvaliteta.
Imam još jednu opciju, no ne znam je li pametno u to ulagati. Imam staru tarnu spojku, pa da kupim gotov obični kardan i maknem jednu glavu i stavim sklopku umjesto nje, ili pak kupovati dio po dio kardana i sastavljati, to je preskupo. E sad, ne znam ni može li se tarna spojka pokvariti pa da ne radim taj posao uzalud. Uglavnom dobio sam je sa tillerom kad sam ga kupio, poslao talijan.