toma 3340
Član
- Tu od
- 1 Svi 2011
- Poruka
- 888
neko moje pravilo koje se pokazalo točno bar u mom kraju je da traktor vuče duplo veću težinu od svoje mase, npr 2T traktor 4t prikolica, naravno jednoosovinku, kod mene se ne voze dvoosovinke, je bila je jedna kamionka od 10t i Landini 105 i to je išlo po ravnom jedno 2 godine dok nisu vozili stajski uz jednu stranu pa jedva ostali živi, kočnice ispravne.
npr moj zeko je vozio 5t pjeska i 890kg masa prikolice, uz kamenolom je išao u prvoj i s prednjom vučom, a po cesti osjeti svaku neravninu,a kako je onda tek sa solcem, srećom je prednja vuča, da nije nje ne bif tovario više od 4T, a ovako da zagusti uvijek imam neku nadu
da će ona nešto pomoć.
Uvijek je bolje uzet manju pa vozit dvaput nego misit oće li izvuć veću.
I da sad sam se sjetio Dade kad je rekao da 2 jutra žita stane u 5-tonku, da ako rodi do 1.5T po jutru.
npr moj zeko je vozio 5t pjeska i 890kg masa prikolice, uz kamenolom je išao u prvoj i s prednjom vučom, a po cesti osjeti svaku neravninu,a kako je onda tek sa solcem, srećom je prednja vuča, da nije nje ne bif tovario više od 4T, a ovako da zagusti uvijek imam neku nadu
da će ona nešto pomoć.
Uvijek je bolje uzet manju pa vozit dvaput nego misit oće li izvuć veću.
I da sad sam se sjetio Dade kad je rekao da 2 jutra žita stane u 5-tonku, da ako rodi do 1.5T po jutru.