Cowboy
Dobro znana faca
- Tu od
- 7 Velj 2011
- Poruka
- 2,449
Krivo si shvatio nisam te prozivao, nego pohvalio da uvijek svakome odgovoriš na pitanje. Smisao je bila da se malo manje ostali prepucavaju, a više se ugledaju na spomenutu trojicu. Lako si čovjek odabere među savjetima koji mu odgovara, a kad se previše raspravlja onda oni koji nešto znaju odustanu i više ne odgovaraju na glupa pitanja nas malih koji nemamo znanja ni približno. Zato sam to i napisao, jer kad Vas nekoliko prestane odgovarat onda se forum bude sveo na prepucavanja ljudi koji nemaju o ničemu pojma i tu forum gubi smisao. Zbog 110 eura sam i postavio pitanje, jer sam sve več proguglao. Novi sam u tome pa me interesiralo šta mogu očekivat.
Ma u redu je, nisam mislio na prozivanje u nekom negativnom smislu, nego kao poziv da nešto napišem. Trebao sam ono "proziva" ovako staviti pod navodnike onda vjerovatno nebi došlo do nesporazuma.
Što se tiče pitanja, pa tu smo da pomažemo jedni drugima, a kako drugačije već putem pitanja, odgovora i savjeta. Inače nema glupih pitanja, samo može biti glupih i nerazumljivih odgovora.
A i ja spadam u grupu malih proizvođača, jedino što eto možda znam nešto malo više nego neki drugi mali proizvođači ili imam više iskustva jer se već duže vrijeme bavim ovim poslom.
Moram priznati da ja ne primjenjujem baš puno tog znanja na svojoj farmi. Nešto zbog tehničkih nemogućnosti a nešto zbog finansijskih. Al kako kriza sve više steže i ja se sve više trudim primjeniti to znanje u praksi...
Jesi ti uspio naći odgovor na svoje pitanje ili je ono još uvijek otvoreno?
mi kad imamo blizance muško i žensko ženske stavimo u tov s njima i još nam se nije ni jednom dogodilo da koja ostane steona, nismo ni primjetili da bi se tjerale
Pa ponekad se ipak desi da takva junica normalno vodi i ostane steona. Mada ima i onih koje vode ali ne mogu ostati steone.
Ako ima tov ne košta ga ništa da je ostavi pa kad bude vodila neka je veterinar pregleda i ako je sve normalno može je oploditi. Veterinar je može pregledati i prije ne mora sa pregledom čekati vrijeme oplodnje.
A ako nešto nije kako treba onda snjom na vagu, daju se junice lijepo utoviti