• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Koji PLUG za koji TRAKTOR ???

• Temu pokrenuo Rajtek
  • Datum prvog posta

karlo.bozic

Član
Tu od
27 Svi 2011
Poruka
703
Plug i IMT 533

Molim savjet. Imam plug 2x12" niski klirens i orem traktorom imt 533, malo mi se cini slab. E sad bi ga ja mjenjal za 10" plug, samo vas molim savjet da li uzeti visoki ili niski klirens, koje su prednosti i mane s obzirom na traktor IMT 533. Hvala..

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
dali si razmišljao o jednobraznom 16 cola malo ima razlike u širini oranja ali sa njime budeš sve zaorao i bez problema ga budeš vukao a ako uzmeš dvobrazni obavezno polu visoki ili visoki ja sam orao nekad sa malim 539 sa susjedovim FOPom od 10 cola poluvisoki milina kako taj plug ore u odnosu na svoju veličinu:axe:

karlo.bozic

Član
Tu od
27 Svi 2011
Poruka
703
dali si razmišljao o jednobraznom 16 cola malo ima razlike u širini oranja ali sa njime budeš sve zaorao i bez problema ga budeš vukao a ako uzmeš dvobrazni obavezno polu visoki ili visoki ja sam orao nekad sa malim 539 sa susjedovim FOPom od 10 cola poluvisoki milina kako taj plug ore u odnosu na svoju veličinu:axe:

Ne volim jednobrazne plugove, imam 14" jednobrazni ali mi predugo traje oranje..Sa dvobraznim mi se ljepse vozikati. :)

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
tvoja dobra volja što se tiče jednobraznog,tu blizu mene čovac se bavi ratarenjem uz svoj stalni posao,prije tri godine je kupio nekakvog lamborđinija od 135ksnovog i uz njega tri brazde vogela i opče ne razmišlja o 4 brazde ali to nije bit ,fora je u tome što je on dok nije imao tog lambu orao sa nekakvim MFoznake mislim1000 i nešt,sa dvije brazde po18 cola neki ludi plug taj se vozio kad je orao za žito da ga mali ferko nemože u drugoj solo preteči,nitko nije imao bolje žito od njega, normalo čovac daje gnojivo i pod plug i pod rotodrljaču ali je glavna bit da on ima brzinu i da uopče nemora puno cifrati zemlju nakon oranja:axe:

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,758
Molim savjet. Imam plug 2x12" niski klirens i orem traktorom imt 533, malo mi se cini slab. E sad bi ga ja mjenjal za 10" plug, samo vas molim savjet da li uzeti visoki ili niski klirens, koje su prednosti i mane s obzirom na traktor IMT 533. Hvala..

manji plug, manje opterećenje, manja potrošnja ... imam 533 i olt posavac10", odlična kombinacija :)))

deinstalator

Član
Tu od
30 Ožu 2010
Poruka
300
Molim savjet. Imam plug 2x12" niski klirens i orem traktorom imt 533, malo mi se cini slab...........

Normalno da ti se čini da je slab........533 je DEFINITIVNO slab za 2x12".
Za njega je 2x10" ili 1x16"....

karlo.bozic

Član
Tu od
27 Svi 2011
Poruka
703
Normalno da ti se čini da je slab........533 je DEFINITIVNO slab za 2x12".
Za njega je 2x10" ili 1x16"....

a kad zemlja nije tvrda, lijepo se moglo orati, brazda 20-25 cm bez problema. A buduci da mi je traktor nizak i plug nizak, cim je malo veci korov, kukuruzovina, i malo veci ostatak slame, odma ne okrene sve nutra i pocinje se nakupljati. A velim kad je zemlja bila cista dalo se izorati solidno. zato sam i hocu zamjeniti za 2x10" visoki, budu ljepse brazde jos i ljepse bude zaoravao, pa pitam da se ne zeznem..

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Plug za Zetora proximu 90?

Imam Zetora proximu 90 i zanima me koji plug bih bio najbolji za njega. Kod mene je teža zemlja i oremo 20 cm duboko pa me zanimaju iskustva (mislim o ravnjaku).

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
ako je teška zemlja uzmi neki 2 brazni sa promjenjivim zahvatom

Mislio sam na trobrazni od 12cola pa me zanima koja marka je dobra za teži tip zemlje (mislio sam na Imt 756.30 pa me zanima da li će mu biti preteško ili je kombinacija ok.. 6245 mi vuče Imt 755 2x10 dvobrazni ,a i u nekim zemljama vuče i olta 2x16 (pravulja)...

danek

Aktivni član
Tu od
18 Pro 2008
Poruka
1,001
bježi od imt čim dalje,jer ako je teška zemlja povinul ga buš,uzmi rađe neki stariji plug kad se još nije šparalo ne željezu,najbolje landsberg 3x11" ili rabewerk 3x12",s tim da prvog je laganije vuč a drugi malo bolje zaorava.

Na vrh