• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Koji PLUG za koji TRAKTOR ???

• Temu pokrenuo Rajtek
  • Datum prvog posta

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,437
Nik96 mana mehaničkog okretača je ta da ako si na brijegu negdje pa ga u čudnom položaju traktora odlučiš preokrenut znači da plug stoji kontra rotaciji i da se ne uspije do kraja okrenuti pa mu moraš pripomoći i da moraš se iz kabine izvlačit da bi potegnul ručku, to su jedine mane za koje ja znam. Evo i video od jednog starog forumaša, vuče ga sa IMT 565...
Ja ti preporučujem Leoparda visoki klirens, 2x14 ravnjaka za 560, ali sada sve zavisi od zemlje. Ja osobno imam taj plug i prezadovoljan sam kako ga 567 vuče, postavio sam na forumu oko oranja par slika od 567 i tog pluga(114 strana)! Imam i neke slike iz oranja kukuruzišta pa ak treba pošaljem ti ih u PM.

Posljednje uređivanje:

nik96

Član
Tu od
28 Srp 2015
Poruka
173
Vidjet cemo s vremenom, možda uzmem sad nešto ako se nađe povoljno ako ne onda do jeseni.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,622
Kod automatskog mehaničkog vjerojatno može biti problem ako se za dasku zalijepi veći komad zemlje. Ručni mehanički pomoću ručke je problematičan ako imaš kabinu. Ja nemam kabine i takav mi funkcionira bez problema. Ako je slučajno nekaj ostalo na daski, potrebno je samo pri kraju okretanja lagano gurnuti ručku prema plugu. Također i na većim bočnim kosinama.

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
Koji plug preporučate za imt 560, može obični može okretač.

Imam olt slavonac 2x12,odlično ga vuče, ravnjak

Imam još jedan takav za prodati, dobar, jer moram uzeti 3x14 isto olt, jer se dobro pokazao, a nije skup.....

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
Onda može i okretač sa hidraulikom, preporuka na 2 crijeva.. ja sam se odlučio za Rumpstadt i idem u petak vidit i kaparit ako je sve kako čovjek kaže

Taj plug ima dosta dugacke daske, bas me zanima kako radi, a kazu da se i daske netrose..... Da je kvalitetan

nik96

Član
Tu od
28 Srp 2015
Poruka
173
Imam olt slavonac 2x12,odlično ga vuče, ravnjak

Imam još jedan takav za prodati, dobar, jer moram uzeti 3x14 isto olt, jer se dobro pokazao, a nije skup.....
Moze slika i cijena pluga na pp.

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
Posalji mi broj moba preko pp, pa posaljem slike preko vibera

Marko96

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2018
Poruka
316
Rumpstad ima one baš duge daske da, i ima velika crtala i noževe iznad lemeša.. Baš me zanima kako se taj plug vuče

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
I mene zanima, ja cu ipak za sada ostati na oltu.....

Posljednje uređivanje od moderatora:

Marko96

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2018
Poruka
316
Ja više neću ravnjaka.. imam jednu njivu nepravilnog oblika to mi je muka orat sa ravnjakom.. imam par manjih parcela i tu me isto sekira a opet na jednom komadu imam oko 10 jutara tu moram par jaraka pravit tako da moja odlika je pala na okretač

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,437
Okretač će uvijek biti bolji od ravnjaka jer jednostavno se njivu može izorati kako hoćeš, a i u tvrdoj zemlji će sigurno bolje ulaziti radi veće težine pluga

Marko96

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2018
Poruka
316
Kupljen vogel hehe vozio se za badava do Varaždina.. na rumpstadtu daske potrošene i popucane.. kupio vogela 12-14-16 72 visok i 95 od špica do špica.. velike pretplužnjake ima i hidro okretanje

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
Koji model?
Imas li sliku?

Marko96

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2018
Poruka
316
Evo slike

fvbpme.jpg

j97zpj.jpg

2ryfwi0.jpg

Marko96

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2018
Poruka
316
Hvala Ivane, i ja se nadam da će dobro služiti.. nadam se da će dobro u kukuružnjaku ići.. Ima velike predplužnjake i dosta je visok i razmak je dobar pa valjda neće štopat

Marko96

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2018
Poruka
316
U nedjelju stiže.. mogao bi malo u voćnjaku probat zaorat par brazdi haha

avialias

Aktivni član
Tu od
10 Ožu 2011
Poruka
540
Ekipa moze mala pomoc

Kupili smo lamba 874-90 i il mi neznamo il nesto hidraulika ne radi dobro, il nije nesto dobro postimano nakon nekog raskapanja kod prvog vlasnika.

Naime imamo imt 560 i 2b 12coli plug i imt ljepo ore s njim. Postavimo dubinu 25-28cm i traktor to drzi i ore u brijeg i niz brijeg isto. Razlika mozda 1cm.

Prikopcimo ga za lamba, koji je isti kao same explorer 90 1987godina. I ovaj traktor ga samo pusta u dubinu kad stavim rucicu zelenu na float a zutu koja je osljetljivost na 5. (Ima od 0 do 12.)

Kako orati i u kojim polozajima rucice moraju biti?
Ina
Inace plug nema kotac nego 2 brazde 12coli s dva tanjura za odrezivanje.

I kako postavljate one ogranicavace da plug ne bijezi ljevo desno , jer nam stalno bijezi u desno pa prva brazda uza o zadnje za jedno 5cm.

Volio bih odgovor od nekoga tko ima same explorer i slicnu hidrauliku ili iskustva s tim.

Mogu slikati sto treb...

Jel treba za takav traktor mozda plug s kotacem???

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Na ručici za dubinu imaš tri područja:
Posizione (plavo), Controle (žuto) i Float (crveno). Prije Floata bi trebal biti graničnik do kud ručica lagano ide, a u Float ju treba malo jače gurnuti (bar je tak na mojem). Ručica mora biti neposredno prije Floata, u području Controle i onda je aktivna ručica ta regulaciju vučnog otpora.
Kad je glavna ručica u području Float, regulacija vučne sile je isključena i onda ti se ponaša tak kak si i sam videl.
Float područje se koristi kad započinješ brazdu (da čim prije plug uđe u zemlju) i na kraju brazde, kad ti prednji kotači padnu u jarak, da plug ne iskoči van.
Probaj

Najnoviji postovi

Na vrh