• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

KOLINJE - - - izrada suhog mesa, kobasica i ostalih stvari od mesa

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Ja sam danas malo sirotinjski sebi za gušt složil koji špek i koju kobasu.
Pošto nemam svoje svinje išel sam si malo materijala kupit, al opet gledal da je sve domaće.
Jer neko vjeruje da je domaće bolje od ovoga iz dućana🙂
Carsko sam uzel u Kauflandu za špek, made in njemačka, njemački pajcek.
2 table lepe.
Lopatica je iz Italije, isto domaća, lopatice je za kobasice, 30kil samo, malo ali sebi za gušt. 2kile špeka.
Jednu vratinu od 3kile skoro iz Portugala, isto domaće, i raskopani krmić bez kosti iz Španjolske isto domaće 😉
Sad neko misli kak je domaće, pa tak jer je sve iz EU.
Onda je sve domaće.

Evo i koja slika. 🙂
Nože našel neke doma zepter pa da ih probam malo, novi ispod čekića.

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
Pa zasto iz ducana, ja ovdje u njemackoj muku mucim sa susenjem mesa iz ducana, a ti dole od toliko izbora u ducanu kupujes

• Tužno
Reactions: ZJ
Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Pa zasto iz ducana, ja ovdje u njemackoj muku mucim sa susenjem mesa iz ducana, a ti dole od toliko izbora u ducanu kupujes
Zato jer ovak kupim kolko mi treba,ne kupujem otoad, kosti i sve napravim ko od domaćega, ili ti ga kakti da sam ga doma hranio.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Evo, ve budeš imal i kobasice od talijanskog pajceka, a to nemre biti loše:)
Pa isto ti je jel naš ili iz Italije, ljudi da si malo poslože psihu znali bi da je pajcek pajcek 😉
Ti si stvarno opremljen, dvije mašine, dva stola, noži,sve po PS-u.
Ma je baš🙂pa imam sve od nekad, nekad smo doma hralili svoje i imali kolinja, ali evo danas svi vele ne ispaliti se.
Onda ja sebi za gušt tak malo složim.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Ma dobro, oćem reći da je isto od kud je pajcek, jer neko misli da iz dućana ne valja, da nije hranjen domaćom hranom, napojom i to.
Misle da ovi iz dućana narasteju prek noći, da jedu kemikalije. Da to nije zdravo meso, da ima miris i neznam kaj sve misle. I da je to odmrzavani proizvod pa opet smrzavan i neznam kaj sve misle. A to samo da te uvjere da ti svojega proda pod 35 kuna a u dućanu je 20.
I zato ne valja. To su sve priče za malu djecu 😉

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,499
Nisu baš, ja sam često u mesnim industrijama i dobro vidim razliku između domaćeg i toga što oni rade, to što si ljudi ne mogu priuštiti kvalitetu je drugi problem.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Sve je u ljudskoj psihi, nek neko veli kaj oće al to ne drži vodu.
Kaj misliš da skupi hoteli restorani i neznam kakvi kuhari kupuju na selu pajceke.? Ma to su priče za malu djecu.
Kaj ovi kupljeni ne jedu niš? Nemojte živjet u zaludi, druga stvar je ksj sebi neko doma shrani pa misli da ima svoje domaće.

senpai

Aktivni član
Tu od
23 Lip 2020
Poruka
807
kupljenac ne seri. to kaj si kupil je turbo meso. to prase nijebilo staro 8 mjeseci kada je klano. ja sam isto jedne godine imal godišnjaka(nezna koliko je bil star). bilo je to zadnje prase u leglu zahrgnalo. i tako raslo cijelo ljeto. zvali smo ga buco. muško.iškopljen. cca 160 kila kada smo ga klali. suho meso od njega nikako nemre biti isto kao 8 mjeseci prase hranjeno sojom i 12+ mjeseci još da se kreče. buš vidil te kobase budu ti ako budeš punil crijeva 40-42 za 3 tjedna tanke kao prst.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Neću raspravljat na tom nivou @senpai , ali kak vidim ti živiš u svome snu da nema do domaćega. A nećeš priznat da si u zabludi. Cjeli svijet jede kupovno a samo kod nas ne valja, joj dajte molim vas.

Najnoviji postovi

Na vrh