• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

KOLINJE - - - izrada suhog mesa, kobasica i ostalih stvari od mesa

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,616
To pikanje je po meni kak tak kod kobasa za sušenje. Ak su za kuhanje nikad, osim ako ne znaš kaj su dobre kobase. Kuhana kobasa (barem meni) mora biti saftna.
Zrak je veliki problem i zato ne punim crijeva topom jer treba biti znalac i jako koncentriran da se zrak izbjegne (iako je lakše i brže), nego ručnom mašinom za mljevenje.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,717
Poštovani kolege! Jako mi je drago kaj ste se iz teme o koroni prebacili na temu o kolinju i kobasicama. Vidite da i tu ima neiscrpnog materijala za raspravu. Svaka čast i slast. Cijenu budu platili jadni pajceki jer bez njih nema ni kobasa, a ni teme.

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
1,996
To pikanje je po meni kak tak kod kobasa za sušenje. Ak su za kuhanje nikad, osim ako ne znaš kaj su dobre kobase. Kuhana kobasa (barem meni) mora biti saftna.
Zrak je veliki problem i zato ne punim crijeva topom jer treba biti znalac i jako koncentriran da se zrak izbjegne (iako je lakše i brže), nego ručnom mašinom za mljevenje.
Slažem se sa time i ja punim ručnom mašinom kobasice. Top koristim samo za krvavice. Ali to je moj način, možda netko radi drugačije. Tako smo radili godinama i tako je ostalo. A sad, svatko ima svoje metode.

Posljednje uređivanje:
O

ObrisanŽ28

Guest
Ima,samo ti nisi probao pravu domaću 😉
Jesam kupio od onih iz Vukovara em je skupo platio.
A razlike nema.
Ama baš nikakve imao sam 200 kila kobasica i sve isto bilo.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,616
Godinama sam koristil ljutu tucanu iz trgovine i bil sam jako zadovoljan. Ove godine je nije bilo i bil sam prisiljen kupiti Šaframovu mljevenu ljutu. Stavil sam 0,43%, malo manje za kuhanje, a malo više za sušenje. Bu se vidlo, prvo kod kuhanih, a onda i kod suhih ka se bu pokazala.
Slavonsku domaću imam samo slatku i ogromna je razlika u odnosu na kupovnu u dućanu. Dopala se i ženi pa je koristi u kuhinji. Pokušal bum za idući put nabaviti i domaću ljutu. Ako i nije ništa bolj ljuta od kupovne, nikaj za to, išlo bu je više pa se bu smanjila količina slatke.

cvajko997

Iskusan lik
Tu od
29 Tra 2020
Poruka
751
Tako je Bozo, reci ti nama! 1,2 svinje se ne isplate. Rade kupim od tebe i tvojih domace gotovo prase 160 kila nego puknut 2500 u kukuruzu, umet, naftu, sate rada, divlji prasci su mi pozderali 40% jer stari nije pastira trazil, a i to je upitno jel bi pomoglo protiv 200 kilasa veprica kojeg su ubili tu. On je imal kozu ispod koze, debelo i tvrdo u PM. Neka dela kome se isplati, ja ne budem bez 1 krmace da mogu odojke prodat i vratit si barem dio nazad.

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
1,996
Frkam ih, tak izgleda ko da je par. To ti je oko metar dužine u komadu i gore ih stavim, odnosno posložim.

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,720
Ma dobro, oćem reći da je isto od kud je pajcek, jer neko misli da iz dućana ne valja, da nije hranjen domaćom hranom, napojom i to.
Misle da ovi iz dućana narasteju prek noći, da jedu kemikalije. Da to nije zdravo meso, da ima miris i neznam kaj sve misle. I da je to odmrzavani proizvod pa opet smrzavan i neznam kaj sve misle. A to samo da te uvjere da ti svojega proda pod 35 kuna a u dućanu je 20.
I zato ne valja. To su sve priče za malu djecu 😉
Je znamo da si stihoklepec a daj samo pogledaj si boju mesa kaj si kupil ko da su mrtvacu noge opral,pet puta smzavano a toliko puta smrznuto.Kako je bivši ministar Čobanković rekel ORGANOLEPTIČKI JE ISPRAVNO

Najnoviji postovi

Na vrh