To bi bilo super. Ak bu mogel,mislim da bu se složil.Probal bum nagovoriti onoga kojem si pomoč ponudil, a ja se složil da idemo
On to još nezna, pa ga bum na prepad vlovil![]()
Mene pak svakam životni putevi otpeljaju...... normalno da nisam tehnolog bil ali sam u Zadru, u Bokanjcu, u jednoj firmi koja se bavi ribom postavljal hidraulični lft.Muha,po čemu je mokri sigurniji od suhog. Kak se sole inčuni? Red soli,red ribe i na sunce. Niks voda. I kaj se prvo usmrdi,suho ili bara🤔🤭
Ako sam dobro pratil i u mokrom pacu treba meso svaka dva dana okretati?Muha u pravu si (kak i obično). Jedne godine je bilo jako zatoplilo krajem godine i da nije bil mokri pac, pozdravil bi se z mesom. Ovak sam ledom rashladil vodu i meso.
Meni se čini da je sa suhim već posla.
Samo mu nemoj ništ reči, to bu mu iznenađenje za xxxxxxxxTo bi bilo super. Ak bu mogel,mislim da bu se složil.
Ne, to je druga velika prednost nakon mogućeg rashlađivanja ledom.Ako sam dobro pratil i u mokrom pacu treba meso svaka dva dana okretati?
Ebemu miša, pa valjda znam gde sam novce služil? I meni je bilo čudno da u centru metropole more postojati takva firma, ali bila je. Zato se ta cesta i zvala Radnička, sa te strane Slavonske je bila Elektroda i hrpa ostalih firmi.Derma ti je na ulazu u Vž od smjera Kc. Croma je isto Vž županija,Sveti Ilija. Nekaj si pobrkal
Meni ako je ostalo dobro u sječanju ovi moji su i meso iz takvog paca okretali, meni to baš i nije imalo smisla ali kak velim, nisam se s tim susretal pa neznam.Ne, to je druga velika prednost nakon mogućeg rashlađivanja ledom.
Posložim u plastičnu bačvu, natočim vodu sa začinima u kojoj sam umakal svaki komad prije soljenja i dotočim hladne vode da je sve meso potopljeno. Slijedeća operacija je vađenje iz paca i vješanje da se dobro ocijedi i prosuši prije dimljenja.
Rođeno za nas koji volimo trenirati lijenost. 🤭
Mana je da su komadi toliko slani koliko se na koji stavi soli. Mogu biti preslani, ali i nedovoljno slani pa treba malo iskustva.
Valjda je,ak si tam bil. Ali Derma je oduvijek bila u Vž. Čak je nekad davno otkupljivala i goveđe kože i solila ih.Zato se i zove tak ,derma=koža. Sad to dela druga firma ,ali isto u Vž. Cromu je osnoval jedan od bivših direktora Derme. A za tu u zg nemam pojma kak se zvala. Možda je čak za juge i bila kakva Dermina filijala. Pitaj japu,on sigurno znaali tam je postojala crevara
Tako se i kod mene radi.Špek i sitniji komadi 2 tjedna u pacu a plećke i zadnji butovi 4 tjedna.Ne, to je druga velika prednost nakon mogućeg rashlađivanja ledom.
Posložim u plastičnu bačvu, natočim vodu sa začinima u kojoj sam umakal svaki komad prije soljenja i dotočim hladne vode da je sve meso potopljeno. Slijedeća operacija je vađenje iz paca i vješanje da se dobro ocijedi i prosuši prije dimljenja.
Rođeno za nas koji volimo trenirati lijenost. 🤭
Mana je da su komadi toliko slani koliko se na koji stavi soli. Mogu biti preslani, ali i nedovoljno slani pa treba malo iskustva.
Samo naprijed, to je prava stvar zaokružena proizvodnja, od uzgoja do prerade,pa do konzumacije u krugu najdražih.Radna nedjelja.
Baš ne bi rekaoSve je to domaće i ista roba👍
Pa bit paca je da sol probije u meso i da izvlaći krv iz mesa. ja držim meso u mokrom pacu do 4 tjedna,a šunke ako su deblje i do 5 tjedana. Svagdje gdje sam čitao tako piše.Meni nije jasno zakaj ljudi pacaju u vodi i to po tri tjedna. Ako meso nije primilo sol na sebe za 5 do 7 dana,
Ja ga uopće ne okrećem,nema potrebe jer je u slanoj otopiniAko sam dobro pratil i u mokrom pacu treba meso svaka dva dana okretati?