• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

KOLINJE - - - izrada suhog mesa, kobasica i ostalih stvari od mesa

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,792
Nije ti 2.5% malo puno? Ja sam smanjil na 1.9
Ja preberem sve vrste mesa...ide dosta lopatice, ali i ostaloga...sunka vecinom ide za salame...

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
3,184
Sory,malo sam se zaletel. Denem 25 deka na 10 kil lopatice. Još 3 kile špeka,onda postotak nije baš taj. Isprika na brzopletom odgovoru 🥂
Onda ispadne tvoj postotak 👍

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
9,119
Nije ti 2.5% malo puno? Ja sam smanjil na 1.9
Ja preberem sve vrste mesa...ide dosta lopatice, ali i ostaloga...sunka vecinom ide za salame...
Sory,malo sam se zaletel. Denem 25 deka na 10 kil lopatice. Još 3 kile špeka,onda postotak nije baš taj. Isprika na brzopletom odgovoru 🥂
Onda ispadne tvoj postotak 👍

Kad smo doma hranili svinje po starinski, nikad 2,5 % nije bilo preveč soli. Taman na gornjoj granici. Takve su i po ljetu bile ok bez vakumiranja, samo zmrznute.

Zgledi kao da kupovno meso već ima u sebi jedno 0,5% soli. Ne znam kak, ali puno su slanije nego su bile od domaće svinje.
U KTC-u smo uvijek kupili dobro meso. Mislil sam da imaju jednog dobavljača (Pivac), ali ove lopatice su bile od PIK-a. Idući put bum prije kupnje pital od kojeg proizvođača je meso.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,234
U KTC-u smo uvijek kupili dobro meso. Mislil sam da imaju jednog dobavljača (Pivac), ali ove lopatice su bile od PIK-a. Idući put bum prije kupnje pital od kojeg proizvođača je meso.
Imaju kaj im dojde...pa i iz Danske i Njemačke.
Pitaj prije kupnje ili naruči (pri nama se more rezervirati).

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,461
Kupovno meso je hranjeno sa smjesom (koncentrat) koja u sebi ima soli

To ti dojde ko paska janjetina koju manje solis jer ovca zdere samo sol na Pagu

Na vrh