• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

KOLINJE - - - izrada suhog mesa, kobasica i ostalih stvari od mesa

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,792
Nije ti 2.5% malo puno? Ja sam smanjil na 1.9
Ja preberem sve vrste mesa...ide dosta lopatice, ali i ostaloga...sunka vecinom ide za salame...

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
3,184
Sory,malo sam se zaletel. Denem 25 deka na 10 kil lopatice. Još 3 kile špeka,onda postotak nije baš taj. Isprika na brzopletom odgovoru 🥂
Onda ispadne tvoj postotak 👍

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
9,119
Nije ti 2.5% malo puno? Ja sam smanjil na 1.9
Ja preberem sve vrste mesa...ide dosta lopatice, ali i ostaloga...sunka vecinom ide za salame...
Sory,malo sam se zaletel. Denem 25 deka na 10 kil lopatice. Još 3 kile špeka,onda postotak nije baš taj. Isprika na brzopletom odgovoru 🥂
Onda ispadne tvoj postotak 👍

Kad smo doma hranili svinje po starinski, nikad 2,5 % nije bilo preveč soli. Taman na gornjoj granici. Takve su i po ljetu bile ok bez vakumiranja, samo zmrznute.

Zgledi kao da kupovno meso već ima u sebi jedno 0,5% soli. Ne znam kak, ali puno su slanije nego su bile od domaće svinje.
U KTC-u smo uvijek kupili dobro meso. Mislil sam da imaju jednog dobavljača (Pivac), ali ove lopatice su bile od PIK-a. Idući put bum prije kupnje pital od kojeg proizvođača je meso.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,234
U KTC-u smo uvijek kupili dobro meso. Mislil sam da imaju jednog dobavljača (Pivac), ali ove lopatice su bile od PIK-a. Idući put bum prije kupnje pital od kojeg proizvođača je meso.
Imaju kaj im dojde...pa i iz Danske i Njemačke.
Pitaj prije kupnje ili naruči (pri nama se more rezervirati).

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,461
Kupovno meso je hranjeno sa smjesom (koncentrat) koja u sebi ima soli

To ti dojde ko paska janjetina koju manje solis jer ovca zdere samo sol na Pagu

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,159
Evo ovo je rezano danas prije odlaska u gorice, da se lakše nekaj spije.
Sve su proizvodi koje doma radim:ppozdrav: View attachment 87340
Kobaja je prava slično radiš kao i ja. Cijenim kad je smjesa jasna šta je meso a šta slanina. Nevolim kad vidim da je to izmiksano. Možda su druge i ukusnija ali po mom ukusu samo ovakve. (y)

Na vrh