• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kompresori

ZKL

Član
Tu od
17 Ožu 2022
Poruka
110

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
10,432
Aha! Onda je ono bila samo reklama, ali ne znam za što?

Posljednje uređivanje od moderatora:

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,925
Kako se strucno zove rasteretni ventil, koji pomaze pri pokretanju kompresora. kako ga ispitaio, imam osjecaj da je u kvaru.

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
10,432
I mene je mučio taj ventil.
Onda sam na tlačnoj cijevi napravio rupicu - ostala prilokom "stručnog" zavarivanja i služi kao rasteretni ventil.:unsure:

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,925
Kompresor se tesko vrti, cak kad stane tlak zraka mu zakrene rotor mozda 1/4 kruga. To su 3 klipna kompresora svaki po 3 klipa spojeni sa jednim velikim vijcanim koji mu svi skupa pomazu kad tlak u u sustavu padne na 8 bara. Znaci povremno se ukljuce samo da pomognu ovom vijcanom i jedna od tih ti u ispomoci ima ovaj problem. A nisam vidio da i jedan ima nepovratni ventil sva tri starta ista tlacna sklopka s tim sto svaki ima svoju vrmensku odgodu pokretanja zbog zastite mreze od povlacenja prevelike struje.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,066
Ovi "kućni" kompresotri imaju rasteretni ventil na samoj tlačnoj sklopki.
Ako nije tak, onda mora biti jedan NO elektroventil ventil, koji je otvoren sve do pokretanja motora (ili koju sekundu dulje). Između tlačnog voda i spremnika (posude pod tlakom) mora biti nepovratni ventil.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,229
Drage volje ali nebi se mešal u te velike sustave, pogotovo ne u takve kombinacije o kojima pojma nemam, a nisam ih ni videl u živo.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,802
Kod mog kompresora se nalazi rasteretni ventil ispred glave za viši pritisak. Funkcioniše na pritisak tlaka. Čim stane kompresor nakon koji sekund on ispusti zrak i zatvori kad motor zavrsi ubrzanje odnosno postigne pritisak. 20240321_204227.jpg
Znači ovaj ventil crne boje.

Najnoviji postovi

Na vrh