• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Konjići

Jaga

Član
Tu od
28 Velj 2009
Poruka
330
Nekako mi je to ipak čudno! Tu kod nas se ne dešava ništa! Ljudi za pripuste traže abnormalne cifre! Mislim da se budu svi vrlo brzo ohladili jer ne može čovjek očekivati da nas bude sve zaobišlo! 8) 8) 8) 8)

F

Ferđolinac

Guest
dmeter kaže:
Za one koji kupuju konje u mađarskoj ima dobrih konja več od 250 Eura sada u doba recesije evo link šteta šta je na mađarskom

http://www.lovasok.hu/eladolovak/index. ... am=1&tpl=1

Ili pogledajte ovog ponija 35 Eura konj
http://www.lovasok.hu/eladolovak/index. ... sc&fromfo=
Lipcanac http://www.lovasok.hu/eladolovak/index. ... sc&fromfo= 300 kuna stvarno sramotna cijena vjerovatno prodaju što ih ne mogu više hranit recesija

Ma to na takvim oglasima stave samo da ljudi što više zovu. Nebi bilo logično da je ovaj lipicanac samo 12 000 forinti,
a malo ispod njega ima jedan po 850 000 forinti.

F

Ferđolinac

Guest
wlenarsi kaže:
:D ,

Sve sam proćitala i prekrasni su vam konjići!!! :rolleyess:
I moji su,meni najlepši :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kada naućim stavljati slike upoznaću vas sa njima..,ako vas zanima!? :?:

Samo su dva..,ima li ko viška,da ga udomim,hi,hi???

Slike nsjlakše stavljaš preko imageschack, imaš negdje na forumu kako se stavlja.

Kakve ti imaš konje, koliko su stari?

A ovo za udomit pa ja ću imat za 2 mjeseca 2 ždrebeta pa se možemo dogovorit uz neku pristojnu cijenu ili možda čak i zamjenu. To će ti biti križanci lipicanca i hladnokrvnjaka.

D

dmeter

Guest
Jaga kaže:
Nekako mi je to ipak čudno! Tu kod nas se ne dešava ništa! Ljudi za pripuste traže abnormalne cifre! Mislim da se budu svi vrlo brzo ohladili jer ne može čovjek očekivati da nas bude sve zaobišlo! 8) 8) 8) 8)
samo ču citirat ovo

I have to admit that I've been curious about how the economic downturn will affect Arabian horse breeders. Purebred Arabian horses typically can be some of the most expensive horses on the market, their prices ranging anywhere from $1,500 for a backyard bred yearling to millions for a successful Arabian racehorse. It seems that those in the upper class are the last to find themselves having to pinch pennies in a recession or depression, so I wondered if the big Arabian breeding farms would feel any effect at all since most of their clients are financially secure.

For instance, Orrion Farms was selling OFW Marquis, a chestnut Marwan Al Shaqab gelding for $2,500. Believe me, that is a deal when you look at the pedigree and the history of pricing for Arabian horses. I say "was selling", because the horse did sell in between the time the advertisement was taken out and when I wrote this post. The rest of the horses in the advertisement are selling anywhere from that up to $15,000. In the past, $15,000 was often the starting price for most purebred Arabian horses bred by a professional with a fantastic pedigree. Another example is that Trigger Arabians has two Afire Bey V geldings for sale for $4,500.

I am also seeing some stallion ads that suddenly don't divulge the stud fee. Could this mean that the price has gone down, and the owners don't want anyone who has paid a higher price in the past to ask for a refund of the difference? Also, many stud owners are offering bulk discounts.

ili ovo http://arabiansites.com/twincreekfarms/salelist.htm ja nisam neki genetičar i stručnjak arapskih konja ali kobile sa usa Ergela 5-6 godina po cijeni od 22400-60000 kn su strašno male pa oni s tom cijenom ne mogu ni pokrit troškove
Pratite ovu stranicu http://www.janow.arabians.pl/en/auctions/2009/ lani su prodali konja preko 1.1 miljona eura a ove godine večina iz 4 mjeseca je ostala neprodana

W

Wilma L.

Guest
Zaista je čudno i cjene su ajmeeee,preterane, za parenje,sami smo krivi,podržavamo to!

Ferđolinac-Feri,(hi,hi),

Moji su ti konji kućni ljubimci,još malo pa evo njih i u dnevnoj sobi,vragolani.

Kobila je Engleski polukrvni,bivša preponašica,uspešna ali već u mirovini jer je poprilićno stara!?23 su joj godine! :heart: Fenomenalno izgleda i nitko joj ne da te godine,svi misle da joj je tek najviše 12-13 g.
Kastrat je tek pošteno izašao iz puberteta,13 mu je godina,Hrvatski punokrvni,Đakovo,školski konj,i on je na neki naćin u prevremenoj mirovini,prevario "komisiju" :lol: došal k meni i preporodil se je.Puca od snage i zdravlja! :mrgreen:

Kobilu sam udomila,nitko mi ništa ne plaća!Kastrata također,ustvari ponudili su mi ga da bi imala konja za jahati jer je kobila prestara i kao srćani englez potreban joj je iskusan jahać a ne ja amater,gledala bi me kao muhu na riti da sam slućajno na njoj!!! :axe: Kastrat je imao problema sa alergijama na trave pa mu ni veti iz austrije nisu mogli pomoći!
Gle čuda, nakon 3 meseca kad je skužil da se ne vrti više 8 sati u krug u školi j.i nije 16 h u boxu,naprasno je ozdravio i juri ko lud po ispustu i ni malo nije" bolestan",naprotiv sada je još i razmažen!
Imamo ovde par izvrsnih veterinara i jedan koji i sam ima konje mi je za njega odmah kad je došal k meni rekao da je njegov kašalj samo psihosomatski zbog monotonog rada i da će se oporaviti, i jeste. :mrgreen:
Imamo jako malo zemlje ali za kukuruz i zob dovoljno,senokoše isto imamo nešto, posejali dobre mešanice i to veselo kosim i spremam pa skoro nema zime za eskime. :lol:
Eto rasprićah se i žao mi je što neman ništa za trampu sa tobom,a novaca za kupiti također nemam..ali nikad se ne zna sve je stvar dogovora-kredita..
Oprostite ak'sam preterala. :mrgreen:

Jaga

Član
Tu od
28 Velj 2009
Poruka
330
Mislim da veliki uzgajivači rade sranje na tržištu konja! Oni su uvijek u plusu! Kod njih dobri konji uvijek imaju cijenu, a mali uzgajivači budu možda primorani sada prodati baš njima i to jeftinije, a oni budu opet čekali i zaradili! Ja osobno rađe konja ostavim doma nego da ga prodam prekupcima i kvaziuzgajivačima! Preklani sam imao jedno muško ždrijebe staro 7 mjeseci i to mješanca lipicanke i posavca, prekrasan i došo čovjek i nudi 2000 kn. Potjerao sam ga da je sve meni bilo neugodno! Sad već znaju u okolici i neozbiljni više i ne dolaze! Hrane imam, mjesta još malo pa nek rastu!

W

Wilma L.

Guest
Bravo Jaga!!!

Prekupci i slićni nikada ne cjene rad maloga uzgajivaća i onda ucenjuju niskim cijenama jer znaju da ljudi moraju prodati kad tad i onda oni masno zarađuju na tuđoj muci,brigi i trudu!!!

Zato bi si "mali" morali,jedni drugima pomoći..u stilu:ti nemaš mesta a imaš hrane npr.,ja imam mesta a nemam hrane ili bilo kako na drugi naćin..,i onda svojega konja smestiš kod mene sve dok se ne postigne poštena cijena..pa da vidimo onda koliko dugo bi oni "diktirali" cijenu!Kada bi se mali tako udružili bilo bi efekta,ne odma ali s vremenom:"ucjena malog uzgajivaća"! :scratch :mrgreen: !!!
Nemojte odma graknuti na mene ako to već postoji i radite tako..,ja neznam i zato ovo pišem i imam sasvim dobre namjere..?Nisam uzgajivać već ljubitelj i voljan pomoći ako mogu.
Treba si međusobno pomoći iz ćisto ljudskih dobrih namera,za "spas" bilo kakvog "malog" konjogojstva i na kraju najvažnije zbog konja koji su bili i ostali ."ta divna stvorenja" koji su čoveku davno pomogli da si otvori put u novi svijet,jer nakon kotaća su konji ti koji su kotać pravilno iskoristili u dobrobit čoveka!
Ne dajte se z........,opss,iskorištavati!

W

Wilma L.

Guest
Picture060.jpg

Picture055.jpg

Picture049.jpg

jupiii,uspelo mi je,samo su prevelike,drugi će put biti bolje.

D

dmeter

Guest
wlenarsi kaže:
Bravo Jaga!!!

Prekupci i slićni nikada ne cjene rad maloga uzgajivaća i onda ucenjuju niskim cijenama jer znaju da ljudi moraju prodati kad tad i onda oni masno zarađuju na tuđoj muci,brigi i trudu!!!

Zato bi si "mali" morali,jedni drugima pomoći..u stilu:ti nemaš mesta a imaš hrane npr.,ja imam mesta a nemam hrane ili bilo kako na drugi naćin..,i onda svojega konja smestiš kod mene sve dok se ne postigne poštena cijena..pa da vidimo onda koliko dugo bi oni "diktirali" cijenu!Kada bi se mali tako udružili bilo bi efekta,ne odma ali s vremenom:"ucjena malog uzgajivaća"! :scratch :mrgreen: !!!
Nemojte odma graknuti na mene ako to već postoji i radite tako..,ja neznam i zato ovo pišem i imam sasvim dobre namjere..?Nisam uzgajivać već ljubitelj i voljan pomoći ako mogu.
Treba si međusobno pomoći iz ćisto ljudskih dobrih namera,za "spas" bilo kakvog "malog" konjogojstva i na kraju najvažnije zbog konja koji su bili i ostali ."ta divna stvorenja" koji su čoveku davno pomogli da si otvori put u novi svijet,jer nakon kotaća su konji ti koji su kotać pravilno iskoristili u dobrobit čoveka!
Ne dajte se z........,opss,iskorištavati!
Tako ti je u životu, u svim granama jedino bi pomoglo totalni štrajk svih radnika od jednom na jedno 15 dana ali to je utopia.

F

Ferđolinac

Guest
wlenarsi kaže:
Zaista je čudno i cjene su ajmeeee,preterane, za parenje,sami smo krivi,podržavamo to!

Ferđolinac-Feri,(hi,hi),

Moji su ti konji kućni ljubimci,još malo pa evo njih i u dnevnoj sobi,vragolani.

Kobila je Engleski polukrvni,bivša preponašica,uspešna ali već u mirovini jer je poprilićno stara!?23 su joj godine! :heart: Fenomenalno izgleda i nitko joj ne da te godine,svi misle da joj je tek najviše 12-13 g.
Kastrat je tek pošteno izašao iz puberteta,13 mu je godina,Hrvatski punokrvni,Đakovo,školski konj,i on je na neki naćin u prevremenoj mirovini,prevario "komisiju" :lol: došal k meni i preporodil se je.Puca od snage i zdravlja! :mrgreen:

Kobilu sam udomila,nitko mi ništa ne plaća!Kastrata također,ustvari ponudili su mi ga da bi imala konja za jahati jer je kobila prestara i kao srćani englez potreban joj je iskusan jahać a ne ja amater,gledala bi me kao muhu na riti da sam slućajno na njoj!!! :axe: Kastrat je imao problema sa alergijama na trave pa mu ni veti iz austrije nisu mogli pomoći!
Gle čuda, nakon 3 meseca kad je skužil da se ne vrti više 8 sati u krug u školi j.i nije 16 h u boxu,naprasno je ozdravio i juri ko lud po ispustu i ni malo nije" bolestan",naprotiv sada je još i razmažen!
Imamo ovde par izvrsnih veterinara i jedan koji i sam ima konje mi je za njega odmah kad je došal k meni rekao da je njegov kašalj samo psihosomatski zbog monotonog rada i da će se oporaviti, i jeste. :mrgreen:
Imamo jako malo zemlje ali za kukuruz i zob dovoljno,senokoše isto imamo nešto, posejali dobre mešanice i to veselo kosim i spremam pa skoro nema zime za eskime. :lol:
Eto rasprićah se i žao mi je što neman ništa za trampu sa tobom,a novaca za kupiti također nemam..ali nikad se ne zna sve je stvar dogovora-kredita..
Oprostite ak'sam preterala. :mrgreen:

Konji ti dosta dobro izgledaju, ja isto toj kobili nebih dao ni 15 godina. Nestignem ti sada više ništa napisati jer moram sada ići pokupiti sijeno, sada javljaju kišu skoro tjedan, a ja prije koji dan pokosio pa sada idem kupit. :D

W

Wilma L.

Guest
...samo ti pospremi na vreme..ja nisam smela reskirati i pokositi u sredu ,a trebala sam da sam znala da budu ovako vruća dva dana..ali i bolje da nisam,detelja je to,gusto debelo, ne bi se osušilo a onda bi još i propalo ako bude kao što su rekli,kišovito.

OKUNICA028_0001.jpg

moj najaći pomoćnik...

Ferđo. onako usput jesi li nabavio kozu/ze?

F

Ferđolinac

Guest
Evo sijeno je uveženo, sada mogu mirno spavat. Wlenarsi ovo za koze nisam ništa sredio dvoumio sam se između ovaca i koza i na kraju nisam uzeo ništa. Ali nadam se da će nešto biti na proljeće.

W

Wilma L.

Guest
:D ,

e super da je pod krovom :mrgreen: !

:scratch ,nije da moram znati ali ću ipak pitati..,zašto ovce-koze,za uzgoj,mleko?

Inaće ti se koze i konji neverovatno slažu i "govore isti jezik",mimika,znakovi i reakcije su im jednake,paze i upozoravaju jedni druge!
Konji inaće dovode u red koze i pravo zajednićko su krdo.Znam puno o tome i mleku kozijem,imala ih 30.

:mrgreen: ovo je malo off nemojte zameriti molim lepo. :oops:

F

Ferđolinac

Guest
Ma ni za uzgoj, ni za mlijeko,nego samo iz zabave. Inaće prije par godina sam imao nekoliko koza, ali to sam sve polako rasprodao i kasnije više nisam ništa ni uzimao. A sada se dvoumim između njih i ovaca zbog toga što ih moram dojit, nema kud sa mlijeko.

A kakve ti konje imaš, nisi ništa reko?

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
a zašto bi moro dojit koze?jednostavno pusti jarad da sisa svo to mlijeko,i nemoraš uzet baš neku mliječnu pasminu,uzmi burske koze i sve 5..što dulje kozle siše mlijeko,bit će mu to slađe i ukusnije meso! ;)

F

Ferđolinac

Guest
A tako sam nekako i ja mislio, ma najvjerojatnije ću uzet neku pasminu koja nama mlijeko, npr. čuo sam da srnaste koze nemaju mlijeko, pa možda uzmem nekoliko za početak. Evo sada kad budem imao ždrebad, moram ih prodavat ili moram širit štalu, a možda bih mogao i sa nekim zamjenit za nekih 10 koza.

W

Wilma L.

Guest
Abrikil ima pravo,
burske koze su mesnate i njegov predlog je dobar,samo ne znam koliko su "pametne" i da li bi se prilagodile konjima...
Srnaste imaju mleka i to dobroga,uostalom svaku kozu možeš zasušiti,jarić pije i polako se zasuši. :mrgreen:

Kakve konje imam,ja?Gore je napisano, :lol:
Engleski polukrvni (druga polovica zna se-arap) i Hrvatski punokrvni-kastrat-Đakovo.
Šteta da nemam više koza.. :cry:

Jaga

Član
Tu od
28 Velj 2009
Poruka
330
Prošlu nedjelju posavka je oždrebila muško ždrijebe! Sve prošlo u redu! Slike budem postavio kad sliknem!
Htio bih samo napomenuti da se oždrebila po mojem proračunu 3 tjedna ranije što je dosta neobično!
Pripuštena je oko Velike Gospe lani što znači da se trebala oždrebiti oko 15.07., a ne 22.06.
Kažu da je bilo tjedan ili dva ranije da ne bi preživio. Evo nek se uzme na znanje!

D

dmeter

Guest
Jaga kaže:
Da te malo ispravim nisu svi takvi Kurobasa iz KK Split ima fenomenalnog punokrvnjaka i kad su ga pitali za pripustit kobilu i koliko če koštat odgovoria je "Bogati ništa neču ja skakat po kobili" Znači nisu svi isti

Najnoviji postovi

Na vrh