fergomil niko nikoga ne treba siliti ni da vjeruje niti da ne vjeruje, isto niti da se cijepi niti da se necijepi.
Mene je moja mati rodila kao slobodno biće, i kao takav želim i umrijeti.
I imam pravo vjerovati da me Bog može spasiti kad drugi kad nitko nemože i NEĆE,ionako se ljudi najčešće iskreno mole dok više ne vide nikakve slamke spasa.
Ma dragi kolega, ja nikoga ne silim da vjeruje a isto tako da se mora cijepiti. Ja samo iznosim svoje viđenje i rješenje ove situacije. Sigurno je točno da svatko ima pravo na svoje mišljenje. No koristiti, recimo BOGA , da bi uvjerili nekog da prihvati neko mišljenje, mislim da to nije u redu i prelazi neke granice pristojnosti. Niti ja a niti Vi nismo mesije.
Što se tiče slobode, poštovani kolega, jedan veliki mislioc kaže:
Sloboda je poštivanje zakona.
Ako netko misli da ima pravo raditi kako hoće, onda to nije sloboda već se to zove anarhija.
Ako dobro razmislimo vidjeti ćemo da "oduzimanje slobode" imamo na puno mjesta, naprimjer:
naseljeno mjesto, dozvoljena brzina 50km/h, osoba sa vozilom od 200ks, vozi 120km/h, policajac mjeri brzinu, zaustavlja vozilo i prema zakonu oduzima dozvolu, kazna ...ne dozvoljava daljnje upravljanje vozilom.
Vozač spomenutog vozila smatra kako mu jer oduzeta sloboda a ne razmišlja o mogućim posljedicama.
Vi imate pravo ne nositi masku, ne držati distancu, ne dezinficirati ruke i ne cijepiti se.
Ali isto tako i mi drugi imamo neka prava i slobode.
Samo tražimo de se Vi, u recimo trgovini i sličnim mjestima, gdje i mi zalazimo ponašate odgovorno prema nama. Ništa više i ništa manje.
Što se tiče komentara nekih kolega da treba pustiti da priroda odradi svoje, smiješno razmišljanje jer nam tada nebi trebala medicina i nikakve zdravstvene ustanove. A siguran sam da neki od tih istih kolega, kad se ubodu na trn, nedaj BOŽE nečeg težeg, trče odmah kod doktora a ako je moguće i kod specijaliste.
Zdravi i veseli bili.