Pa jope i onda u krug i svake godine se treba nekoliko puta pelcovati.
Al mučkaroši trljaju dlanove i prave spiskove što im još treba
IMUNOLOG Zlatko Trobonjača komentirao je situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj.
www.index.hr
Sada, da li to, ili će se ljudski organizam resetirati, imunološki sustav će naći načina kojim će virus postepeno oslabljivati.
U toku je rad, koliko sam popratila, na novoj generaciji covid - 19 cjepiva koje će ubijati virus na sluznici ustiju i nosa odmah u momentu kada na sluznicu dođu udahom ili oralno, i tako onemogućiti prijenos sa cjepljenih na necjepljene, eliminirati mogućnost koja postoji sa trenutno aktuelnim cjepivima.
Dobro je, cjepljenih na novo zaraženih ima malo, ako ništa drugo, cjepljeni ne rade pritisak na bolničke krevete ako i obole isponova, zapravo veoma mali u odnosu na necjepljene, evo, mi cjepljeni dajemo šansu necjepljenima ako se zaraze i zatrebaju krevet i lječničku skrb da je dobiju bolju, pacijentu posvečeniju, obimniju, pažljiviju nego što je se može dobiti kada doktor mora juriti od pacijenta do pacijenta sa motornim frndačem u riti da bi ih stigao sve zbrinuti.
Svaka dubioza ima dvije strane, dubioza cjepljenih i necjepljenih je barem u ovome segmentu dobra - više cjepljenih, veća šansa da će necjepljenog bolesnog doktor bez stresa užurbanosti i neimanja bolničkog kapaciteta provesti kroz dane bolovanja sigurnije do uspješnog završetka - spasenja mu života.
I to je nešto - velika korist i za njih sme i za cijelo društvo .
Ko što ja uvijek govorim - volim ovo naše hrvatsko solidarno zdravstvo, i ne bi mi bilo krivo da sam čitavog radnog vijeka uplaćivala zdravstveni doprinos a nepotrošila ijedne kune od toga, da moj uplaćeni novac spasi zdravlje nekoga koga u životu neću upoznati, a ja ostanem zdrava bez potrebe ikakvih lječenja ili potrošim tek dio.
Smiješak na lice i idemo svako jutro u novi sunčani dan.