johabica
Iskusan lik
- Tu od
- 8 Tra 2012
- Poruka
- 4,529
Nisu sada.Neda mi se citat. Skrati malo ponekad bajke. I sam stozer ti ljepo reko da nije navala na bolnice. I da nisu pretrpani. Bogati pa sezona korone je prestala nekako sa pocetkom turisticke sezone. I izbora . Nije bilo ni zarazenih a kamol punih bolnica. Covjece pricas kao da je pala nuklearka na zagreb pa tisuce ljudi umire od radijacije pa su potrpani po bolnicama. Uostalom onaj clanak je bio o stanju u njemackoj. Nadalje pozeska bolnica nije pretrpana. I u ove 2 godine sranja nije bilo nekih zastoja. Cak nis ni popisivali ko ulazi ni mjerli temp. Sve se odvijalo normalnim tokom. A tako je i ubdrugim bolnicama.
Nisi pročitao šta su rekli šta će biti za dva tjedna kada na "naplatu" dođe sadašnjih 7000 zaraženih u odnosu na 3000 , iz kvote koje su sadašnji zaraženi na kovid odjelima u našoj Hrvatskoj.. Naplata dođe uvijek nakod dva - tri tjedna od velikog skoka broja zaraženih.
Požega nije Hrvatska.
I moja čk bolnica nije pretrpana, ali je prošle godine bila kada su mi jedan kiruški zahvat morali prolongirati za mjesec dana kasnije. I ove godine kada je Oftamologija nakon što je korona pretrpanost prestala, pozivala - čula sam na svoje uši i gledala na svoje oči, sjedila sam metar od šaltera na kojem je medisinska sestra redom pozivala one kojima su zbog pretrpanosti koronom bilo odgođeni pregledi telefonom i davala nove termine za subotu i nedelju - inače neradne dane - i to za svako doba dana - od jutra do ponoći, zore - dakle 24 h/dan i na čuđenje onih koje je zvala usput pojašnjavala - da, to je nedjelja, da to je ujutro u 03 i15, to je zato da nadoknadimo zbog korone propušteno vrijeme, molim potvrdite da budete došli, molim, zapišite si vrijeme u koje morate doći....... tako to u zdravstvu zbog korone ide.
A mi smo ti, svaki od nas osobno, koji mogu ili poboljšati ili zakomplicirati opće stanje u zdravstvu.