• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kosilica za travu

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,539
Ovo je pravi stroj s dva frgazera. A kaj dok gazda otpre svoj? Taj ga tek posauga🤭

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,928
Ok! Dva frgazera! A auspuh? :unsure: I čini mi se da je potrošnja prevelika za tu jednu KS!

A sad nešto jače!
Treba li tko frgazer od mercedosovog šestaka sa dva usisa?

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Ekipa da li netko ima za prodati stražnji pogonski kotač kosilice, fi 200, 56 zubi na vanjskom plaštu?

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Plus pa ti si strašan, kosilica u svakom vuglu domačinstva :ppozdrav:.
Imam sličan slučaj samo bez vremena za servisiranje ak ne upali na bilo kojoj lokaciji kuća / moji roditelji / ženini roditelji / klet .... jao najeb je... jer ja kad dojdem samo natočim potez štrika i gas.... posao mi oduzima previše vremena.

Trenutno mi je h defektu ova od kleti, neki trubadur od prijašnjeg vlasnika je u kotače nasaftal masti LIS3 :-(

Lijepo ti to bome uređuješ, sviđa mi se kako je pokošeno, strojevi popravljeni održavani...

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Fala ti za ocjenu da je lijepo pokošeno. Kosila je danas sve supruga, ja sam pljevio trse i špricao. Ovo je glavni zadatak i posao kosilice koja je u goricama, košnja između redova. Husqvarna ide doma jer ima prednji pogon, a mijenja ju ova siva, s kojom sam se igrao nedavno. Siva ima stražnji pogon i velike kotače. Testirao sam ju voziti u brijeg, lijevom sam rukom držao poluge, desna je ruka bila fraj. Kosilica je sama išla u brijeg bez problema. Husqvarna je driftala, ali je driftala godinama i mi ju i dalje obožavamo. Supruga je bila testni rukovatelj i "nisam dobio primjedbi" 🙃😂👌
IMG_20220511_145642.jpg
Na večer pregledam rezervne kotače doma i brojim zube 🤓🏃‍♂️

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
IMG_20220511_173013.jpg
Evo ove kotače fi 200 imam s zubima po obodu. Sad mi nije jasno kakvu to ti kosilicu imaš, s 56 zuba, koji je to tip, model. Koliko ti zubi ima čelični zupčanik koji je pogonski? Možda se može kombinirati jedan od ovih kotača, s drugim čeličnim... Samo nagađam, dao si mi razmišljati. Koliki ti je razmak od centra pogonske osovine, do centra osovine kotača? Ima tu mogućnosti za doskočiti problemu, nije kraj svijeta.

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Plus fala ti na trudu. nema mi druge nego da raskopam pa ti dam te podatke, evo ovih dana.
Kosilica je MEP Primavera 550s, aluminijsko kućište i nepoderiv zadnji pogon. Išal sam zamijeniti onu tekuću mast, u biti iti provjeriti da li je masno nutra i iznenadil se kako je sve jako napravljeno.... sve bu prije krepalo nek taj pogon i to kućište... a gore je briggs 60 XTL, pali na prvi potez štrika (nakon 3 pumpanja). Reže ko sam vrag, 3,8 kW je motor, a stara je 20 godina.
Evo takva je:
S tim da ja imam stražnje kotače velike skroz do "blatobrana", ovdje je izgleda neko prkljal po tome i stavil manje...

E i bolja mi je nek novi Ryobi sa yamaha motorom 190 ccm. Tog vraga kad upalim onda mi njiše gas, bila je tri put na servisu u garantnom roku ali to nisu uspjeli otkloniti, dal sam si mira e i spora je i teška je...

Staru voli i žena, a znaš onda da mora to biti cakum pakum sređeno :)

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Evo našao sam ti 2 kotača 56 zuba posle ti javim mobitel

Posljednje uređivanje od moderatora:

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Poslao sam ti na PP broj mobitela od gospodina koji ima 2 kotača od 56 zuba.
Lp

nedimN

Iskusan lik
Tu od
24 Ruj 2020
Poruka
1,217
Ne mogu naci temu nikako ,pa nek prebace cijenjeni moderatori ,dobio sam kosilicu na benzin i ne znam od kada je ulje u njoj pa bi bilo zgodno promijeniti. Ima neki vijak ispod plastične cijevi od mjerača ,jel se tu mozda ispusti ulje ? Nisam do sad imao dodira sa tim agregatima :unsure::unsure:

sttipa

Iskusan lik
Tu od
6 Tra 2013
Poruka
2,271
A barem sliku neku ili model ili nesto da vidimo...thx

Posljednje uređivanje od moderatora:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Ja koju god sam videl je imala čep odozdo na motoru.
Obično bude firkant ključ.
Pošto ima mjerač možeš i kroz njega izvuči ili izlijati i bude dobro ;)

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Čemu služi onaj gornji čep ispod mjerača?

nedimN

Iskusan lik
Tu od
24 Ruj 2020
Poruka
1,217
@ZJ isto je tako vijak kod mjerača trebam provjeriti vijak kod noža i problem riješen ,znam kako dalje postupati .

Najnoviji postovi

Na vrh