• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kosilica za travu

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,954
Pa baš da svaka takva misao ne postane novo pravilo, ja budem samo rekao da to nije točno.
Točno je da "nema pravila".
Moj se fergazer s plovkom, na kosilici, nije nikad zaštopao, a koristim isti kanister preko 10 god. Nikada ni iglica nije "ispustila" gorivo iz rezervoara u stanju mirovanja.
Paralelno sam se nagledao svega vraga i gadosti u tuđim koje kakvim fergazerima.
Točno je da ima fergazera s membranama kojima nikad nije trebalo održavanje, ali ima i s plovkom.
Mene fergazer s plovkom, na frezici/kopačici s UMO 6 Tomosom maltretira i ne mogu da si pomognem.
Membrane su dobre, jednako kao i fergazeri s plovkom. Ništa bolje. Moje mišljenje izgrađeno na prčkanju na jako puno koje kakvih kosilica 🙃, ne igram u krčmama pikado i slično, prčkam po malim strojčekima onako iz hobija, dugo godina.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,925
Meni je plovak na samuraja zastekao pa mi je počeo naljevati gorivo.

Da da..

I onda sam ga udario čekićem par puta i sada sve radi...

Jeste tako probali?

Iako. Kod mene na samuraju je karburator od lade nive. A tamo vjerojatno u ruskim korisničkim uputstvima piše da se tako popravlja 😂😂

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,954
@zoran89 bez brige snalazim se i povremeno frezam. Imam mislim 4 takva fergazera za UMO 6 ali odslužili su svoje, ma nisu ovdje bitni, sad bude bitno kositi travu i održavati naše okućnice. Uzeti kosilicu, natočiti gorivo, provjeriti ulje, potegnuti špagu i kositi. Ne zna trava da li je iznad nje membrana ili plovak 🙃🥂

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Plus u pravi si..ti pravilno barataš s gorivom..ja npr nosim gorivo u najlon vrečici..koji put mi se prolije /probuši onda brzo pokupim po podu s spužvicom ...cirkus je kad se to desi na zemlji..malo je teže ali ja več imam iskustva

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
malo po malo došli smo do jedne predosti membrane a to je da taj sustav ne zanima kaj je na dnu rezevara ...od hrđe , blata ,špene , vode , trave , svega ( bez obzira na to motor radi kao prvog dana i pali na zub)..a kod plovka svaka smet , svaka kapljica vode završi u karburatoru i radi određene smetnje
Zato jer je na ovakvim motoričima fergazer gore, a dno rezervara dole. A u uputama lijepo piše da nesmije na nagib, ima točno propisan smjer dizanja..... nije to bez veze.
Recimo na motorkama isto smeta svaka smet pod iglicom, a ona dođe kad ju zavrtiš 360 stupnjeva ;)

A meni je baš zanimljiv Bing na motorima umo 06, Jako.😁😒
Ja sam zadovoljan sa Bingičem na umo 6.
Danas ako bude volje napokon ide reduktor na onaj MIO, ali o tome možda u drugoj temi ;)

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,954
Plus u pravi si..ti pravilno barataš s gorivom..ja npr nosim gorivo u najlon vrečici..koji put mi se prolije /probuši onda brzo pokupim po podu s spužvicom ...cirkus je kad se to desi na zemlji..malo je teže ali ja več imam iskustva
Pametnom dosta.
Život nam bude usran, ako non stop, po svemu oko sebe seruckamo. Moje mišljenje je da se ti sad baš na tome jako trudiš. Ništa, uživaj u svemu tome, na tvoj način.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Evo vidis npr..ovo je karb od skutera..nisam mogao naći ljevak jer je kod mene sve zametano pa sam otrčal kod strica po lakomicu(ti znaš kaj je to).a kišta je padala ko ovih dana..možda nije kriva ni kiša ni lakomica(držao sam glavu uznad lakomkce nego sam ostavio spremik otvoren dok sam trčao kod strica..a znaš kak je kod strica..gemišt pa drugi..

Prilozi

• 20210227_121408.jpg
    20210227_121408.jpg
    35.6 KB · Pregleda: 28

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Nego si sad mislim kad plus ide na benzinsku ekipa se ustra i sve jedan drugom došaptavaju ide plus!!,ide pkus!!.to je interna šifra da ne puštaju benzin s vodom ili smečem.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,622
Zato jer je na ovakvim motoričima fergazer gore, a dno rezervara dole. A u uputama lijepo piše da nesmije na nagib, ima točno propisan smjer dizanja..... nije to bez veze.

Zaključili smo prije da motor na mojoj kosilici ima membranski fergazer. Nema na karteru vijak za ispust ulja i jednostavno je okrenemo naopačke da ulje iscuri tam gdje se natače. Mislim da smo je prvi put okretali u krivom smjeru jer se spužvica filtera za zrak natopila uljem. Polije toga pazimo da je okrećemo na način da filter zraka u nijednom položaju rotacije nije s donje strane. Kod pranja ručke pritisnem na zemlju i opteretim dok je perem odozdola.

Bez pumpe za izvlaćenje ulja, koju memam jer smatram da uvijek ostane starog ulja u motoru (onaj najgori dio s najviše taloga), ne vidim drugi način za pražnjenje. Kak onda ne bu rezervoar naopak okrenut?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Koji god inžinjer ju je takvu nacrtal bez čepa je trebal dobiti nagradu za izum.....
Možda postoji mogučnost, a nebi se ni čudil da je odljev ostal isti samo nije izbušena rupa ni čep ugrađen, pa pogledati i doraditi

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,622
Bil sam s nožem zakačil prepreku pa sam je dal na servis (Miki u Krapini) na ravnanje radilice. Napomenul sam im da bi bilo dobro izbušit rupu na kućištu kad se motor skine zbog ispuštanja ulja. Odgovor je bil da taj model motora nema čepa na karteru.

Molim forumaše koji imaju kosilice s motorom B&S 500E, da potvrde ili opovrgnu informaciju koju sam dobil od servisera. Posudil sam sliku od @plus jer je bolja nego moja. Nadam se da se ne bu ljutil.

img_20230428_220135-jpg.60091

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Napomenul sam im da bi bilo dobro izbušit rupu na kućištu kad se motor skine zbog ispuštanja ulja. Odgovor je bil da taj model motora nema čepa na karteru.
Kontam, to je bil njihov odgovor., nema čepa, a nisu odgovorili dali bi se dal ugraditi.
A dali si se ti sam uvjeril u to kad je bilo rastepeno?
Mislim, jel si imal donji poklopac u rukama da se uvjeriš da je to tak

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,954
Nego si sad mislim kad plus ide na benzinsku ekipa se ustra i sve jedan drugom došaptavaju ide plus!!,ide pkus!!.to je interna šifra da ne puštaju benzin s vodom ili smečem.
Smiri ti malo sebe i uspori s glupostima, neke stvari niti "pas s maslom ne bi pojeo". Dok dokažeš svijetu da si bolja i turbo pametnija osoba od moje malenkosti, tek onda počni "na ovakav pokvareni način dalje seruckati".
Amen.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,954
@iwanho bez brige 🥂 nisam toliko blesav da ne raspoznajem dobro od lošeg, a ti si oduvijek ovdje čista pozitiva.
Ja sam "taj B&S" kupio sa svinutom radilicom, a odličnim ostatkom kosilice. Nabavio sam vrlo povoljno jedan Torx 475 i ugradio. Sve je preuzeo mlađi zet, kosi doma dvorište i mamin "ranč" na Haliću. A prekjučer je rado preuzeo i frankeštanjčeka radi koša za po dvorištu.
Da ne zaboravim, ja nisam sačuvao sve dijelove od tog motora, sa svinutom radilicom, samo filter zraka, fergazer, cinšpulu, masku, šarafe i tako nešto. Ostalo sam dao "uličnim skupljačima otpada". Nemam pojma niti ja ima li ili nema čep za ulje na karteru.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Koji god inžinjer ju je takvu nacrtal bez čepa je trebal dobiti nagradu za izum.....
Možda postoji mogučnost, a nebi se ni čudil da je odljev ostal isti samo nije izbušena rupa ni čep ugrađen, pa pogledati i doraditi
Kad bi nagradili sve inžinjere za takav čin onda tu dodati sve kilere i blokove motora....nek i oni dobe svoj dio,da da.

Radi se o uštedi..nista drugo.....za nas koji nemamo puno dobra stara vitrex muzilica je odlična vakum mašina..ne pitaj kak znam.

Najnoviji postovi

Na vrh