laik
Član
- Tu od
- 27 Pro 2011
- Poruka
- 371
Jako zanimljiva rasprava neču stati ni na jednu stranu niti komentirati bilo čiji post ali ću iznesti svoje mišljenje:
Po meni ekološka proizvodnja ne postoji jer je toliko sve zagađeno od zraka i kiselih kiša da je to u 21 stoljeću nemoguće.Proizvodnja u plastenicima ili staklenicima bi se mogla donekle nazvati djelomićno ekološka gdje se ne upotrebljava nika vrsta kemije.
Sjeno, kokuruz, ječam, zob,itd je prirodna hrana za životinje.
Ako neko misli da žitarice nisu prirodna hrana za koze griješi.
Isto tako čovjek je svejed nije biljojed i tako funkcionira njegov orgasnizam,ali postoje ljudi koji jedu iskljućivo namjernice biljnog porjekla,zar možemo reči da se oni hrane ekološki po meni ne.
Možeš za svoju proizvodnju i svoje potrebe hranit kak hoćeš samo sa žitaricama ili samo sa sjenom ali intezivnu proizvodnju i zaradu zaboravite.
Šta se tiće eko pilića nebi puno komentiral cjenu od 80E,shvatite gdje živite i od ćega živite iskreno se zapitajte i sve će vam biti jasno,EU je izmišljena kolonija modernih kolonizatora.
Slažem se da je zagađenje svuda oko nas u obliku kiselih kiša,zraka,ozonskih rupa i dr. i da ga ne možeš izbjeći ali vjeruj to nije ni 0,1% prema mogućem zagađenju ,svaka intezivna proizvodnja zahtjeva upotrebu raznih sredstava fungicida,herbicida i dr. možeš se raspitati kod recimo kukuruza šta se sve upotrebljava posebno pitaj šta koriste za suzbijanje korova a to koriste svi.
Eko proizvodnja zahtijeva da se na tim površinama nije prije sijalo mislim 10 godina i sijeno košeno kao i paša s takvih livada se razlikuje,to je tako i verificirala Eu i takve proizvode plaća viđestruko skuplje. Zašto? pa to bi sad bila jako dugo tipkanje da pojasnim i mali dio,uglavnom ukratko radi štetnosti sveukupne kemije koja se koristi pri uzgoju stoke i polj.kultura a koja šteti ljudskom zdravlju.
Na pijaci kad kupiš od bakice nešto opet je i to prskano prskaju sa mislim da se zove Ridozon ili sl(nisam siguran) a to je da se održi dugo svježe,uberi bus salate iz svog vrta i stavi u frižider i vidje ćeš da može dva-tri dana a stavi kupovni od bakice sa placa i vidjet ćeš da je i za 7 dana ko nov . Evo ja ti prijateljski savjetujem ako imaš djecu da isključiš žitarice iz hrane koza i hraniš samo sijenom jer bit će ti neuporedivo kvalitetnije mlijeko a i manje će te koštat.