Imam 17 koza i 1 jarca. A to o antiparazitima ćeš mi malo pojasnit, kada se daje i ima li u slobodnoj prodaji. Ja sam davao onaj vitamin A,D3.., prema uputama, isto tako i neke inekcije protiv unutarnjih parazita(neznam sada kako se točno zovu trebao bih pogledat), i za većinu tih preparata stoji da se ne smije davati kada su sjarne. Sada toj jednoj, dajem antibiotik, imala je nekakvo krvarenje iz vagine, a sjarna je inače. Gledali su je 3 različita veterinara, niti jedan nezna o čemu se radi, svi nešto nagađaju. Kažu da se ne radi o pobačaju, i da ju treba pratit i preporučili antibiotik. Više nema krvarenja i sad je manje oteknuta. A što će na kraju biti, Bog zna. To je inače ona mala bijela, što kažu domaća kozica. A imam ih svakakvih, nešto poluburskih, nešto burskih, jednu sansku i jednu francusku alpinu, jarac vuče na burskog, stvarno je jak, krupan i nabijen, jedino mu se rogovi ne uvijaju kao u burskog, već više rastu u ipsilon, poput onih istarskih jakova. Poslat ću ti uskoro sliku pa ćeš vidjet. Probao sam slat, ali nesto nestima sa postavkom računa, to će mi riješit jedan ovih dana.
Molim te još mi pojasni za taj selen? Ja sam nedavno ušao u kozarstvo pa slabo to znam. Čitao sam knjigu o kozarstvu al nisam registrirao taj selen,a zvuči mi jako bitno.(vjerovatno nešto za mlijeko). Čovjek, nekoliko sela od mojeg, drži preko 150 komada koza, i tamo sam išao pitat za savjet, ali koliko vidim nije mi baš puno rekao. On, inače, možda 30-ak, komada koristi za mlijeko, ovo ostalo samo za meso. I mogu ti reći da za vinkovačke jeseni sve jariće rasproda (24 kn/kg). Mislim da je spominjao da čak iz dalmacije dolaze kupovat na veliko. Uglavnom, dobro mu ide što se toga tiče. Eto prijatelju moj toliko za sada. Laku noć.