M
Marina11
Guest
A kaj ako nemam OPG ?
A kaj ako nemam OPG ?
Jeste dobili novce za krastavce? :axe:
pozdrav, htjela sam vas zamoliti za savjet u vezi krastavaca pod nazivom "kornisoni". uzgajam kornison na spaliru biljna mas mi je doselga 2 metara velice, berem vrlo malo kolicinu posto se 2/3 ploda susi koji je u velicini 2 cm, sta da uradim da srpijecim da mi se plod ne susi, a to mi se desava od pocetka berbe.
Osim tripsa, mislim da ti je problem i u natapanju (neujednačeni obrok i hladna voda; na ovo su krastavci vrlo osjetljivi) a na kraju vjerovatno i gnojidba (primjeni neku mješavinu mikroelemenata kroz sustav KPK; sa naglaskom na bor).
Do sada sam sadio kornišone na foliju jedan red po sredini folije razmak trideset centimetara i bilo je dobro a to je i preporuka sadnje sada čitajući šta su pisali Miladin i KOntam mislim da promjenim način sadnje pošto spominjete ležeći uzgoj koji bi razmak bio najbolji i kako vi to radite.
Siki jeli misliš na plastenike ili na otvoreno.
Pitanje. Da li ima neka krajnja vrijednost u dužini krastavca u klasi kornišon? Zanima me to jer ima sjemenarskih kuća koje imaju u ponudi krastavac za kiseljenje 12 cm kažu da je kornišon. E sad on nije treća klasa jer nije prezreo nego jednostavno bude zreo tek kad se izduži ali ostaje i dalje "fit", nije da se razvali. Da li je tko sadio i ima li to opće prođu kod mušterija? Hvala
Pitanje. Da li ima neka krajnja vrijednost u dužini krastavca u klasi kornišon? Zanima me to jer ima sjemenarskih kuća koje imaju u ponudi krastavac za kiseljenje 12 cm kažu da je kornišon. E sad on nije treća klasa jer nije prezreo nego jednostavno bude zreo tek kad se izduži ali ostaje i dalje "fit", nije da se razvali. Da li je tko sadio i ima li to opće prođu kod mušterija? Hvala
Evo Siki, kako bi naše tržište reagiralo na ovako što god?
http://www.enzazaden.com/binaries/Pickling Cucumber_tcm13-4004.pdf