bogec
Aktivni član
- Tu od
- 16 Stu 2007
- Poruka
- 2,276
Re: krmno bilje i travnjaštvo
o da sad po ovakvom vremenu on buja, naime trave najbrže rastu na temperaturi između 18-22°C i ak ima vlage ko sad onda buja.inače se talijanski ljulj kosi kod visine od cca 50 cm, englez kod visine cca 35cm, križanac između toga, kosi se popodne jer onda ima najviše šećera u sebi, naime biljka tjekom noće troši energiju na disanje pa trava košena ujutro ima manje energije od košene popodne.
šanana urea ti nije trebala uopće, naime rađe odi u dvije prihrane kanom, jer se dušik dodaje višekratno, a fosfor i kalij jednokratno.inače kan je jedino gnojivo koje ne zakiseljuje :!:
evo visine talijana otave na slici
Obrisan neispravan link.
ŠANANA IMT 565 kaže:I ja sam danas na jednoj zemlji počel kositi drugi otkos talijana za dovoz zelene mase!
Kad, reko idem maznuti jedan krug, tj. samo dva otkosa za početak da vidim koliko mi ga bude zišlo i lijepo sam ga zapičio i jedva natovario u samoutovarnu, bogami je lijepo narastao za manje od mjesec dana, prihrana - kan i urea!
Nisam mislo da je tak velik narastao, nekak mi se činil mali, al dok sam počel kositi začudil sam se čisto koliko ga ima!
o da sad po ovakvom vremenu on buja, naime trave najbrže rastu na temperaturi između 18-22°C i ak ima vlage ko sad onda buja.inače se talijanski ljulj kosi kod visine od cca 50 cm, englez kod visine cca 35cm, križanac između toga, kosi se popodne jer onda ima najviše šećera u sebi, naime biljka tjekom noće troši energiju na disanje pa trava košena ujutro ima manje energije od košene popodne.
šanana urea ti nije trebala uopće, naime rađe odi u dvije prihrane kanom, jer se dušik dodaje višekratno, a fosfor i kalij jednokratno.inače kan je jedino gnojivo koje ne zakiseljuje :!:
evo visine talijana otave na slici
Obrisan neispravan link.