Ma u plasteniku budem t
bzirom da ove godine idemo u stopostotnu prodaju na malo,tri plastenika za papriku i rajčicu mi je previše,pa budem stavila u jedan krumpir.Htjela sam to danas posaditi,ali nije bilo sunca - hoću da se zemlja malo bolje ugrije - možda ću sutra,ako ne - onda u ponedeljak - jer prije neću moći.
Prvo, ispričavam se moderatorima ali ja ne mogu pronaći pomoću tražilice niti jednu temu o krumpiru ili krumpirovoj zlatici. Stoga, ako postoji koja od takvih tema molim vas da zatvorite ovu i prebacite moj post na tu temu.
Mene zanima koji su najdostupniji i najkorišteniji insekticidi protiv krumpirove zlatice u Hrvatskoj?
Evo se ja ispričavam tebi,vidim da si se tek registrirao,postavio prvo pitanje a nitko ti se od nas nije udostojio odgovoriti - valjda smo te previdjeli - oprosti.evo da pokušamo riješiti sa malim zakašnjenjem - Još su uvijek vrlo učinkoviti Proteus,Calypso,Actara,Match,ali se počinju koristiti insekticidi novije generacije - Alvedere,Coragen - pogotovo u ljetnim vručinama su efikasniji od naprimjer onih na bazi (aktivne tvari) imidakloprida koji je do prije koju godinu bio hit,ali se u uvjetima povišenih temperatura ne preporuča koristiti (preko 24 stupnjeva)jer je jako termosenzibilan,a ako se ne varam i fotosenzibilan pa se preporučivala primjena kasno predvečer. Od svih imidakloprida, najjeftiniji je Dali.Barem bi trebao biti,i to za jedno četerdeset posto,ako se uvoznici nisu polakomili - radio se u Kini.
Ima toga još,ali ako želiš nešto prošireno,ili te još šta zanima,a ti pitaj.
Neka te nebrine što smo kasno reagirali,neko je tromo vrijeme pa smo se uspavali.:icon_razz: