Veli moj muž, gledao danas sliku na svome fejsu, prošle godine u to vrijeme krumpir nam je bio veći. A sadili smo kasnije.
To je ono što velim - kada je zemlja hladna krumipir kasno niče bez obzira što se u zemlji ukorijeni. Klica treba određenu temperaturu da krene prema gore.
Moj plastenik u kojem sadim krumpir je treći po redu, i sva tri stoje u krivome smjeru - to je prokletstvo ogrničenja oblika parcele. I tako, kada sunce izlazi, obzirom da je u kasnoj zimi i ranome proljeću u niskoj putanji, taj treći se najzadnji ugrije ujutro. A prvi uvijek čuvam za paradajz, drugi za papriku i krastavce - oni se baš dobro zagriju od sunčane topline u odnosu na treći.
@iwanho, uzmi agril debljine kako ti je savjetovano, željezo šesticu ili osmicu, napravi polukruge , i posadi krumpire, paradajze rano - papriku, krastavce nikada prije nego je zemlja zbilja topla, njima mrznu noge, salatu, ma što volite od povrća - to ti raste ko bedasto. Isplati se za doma kada imaš sadnice kratke vegetacije - mlado zelje uzmeš 55 - 60 dana, brokulu, kafriol, kelj ja baš ne jedem, kolerabu - sve kupusnjače u fazi presadnice izdrže do minus pet, mrkva, peršun prije niknu......nije fora imati svoje dok svi imaju nego dok je na tržnici ono prvo najskuplje.