• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Krumpir

jossip

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2019
Poruka
886
Monalisa izvađena. Krumpir sam ostavio na zemlji da se malo ohladi i sutra ću ga stavljati u vreće. Ne mogu točno procijeniti koliko ga ima ali od 20kg sjemenskog sa svim gnojivima i zaštitom ako ću imati 4-5 vreća i to nekog sitnog biti će uspjeh. Grdo ga za vidjeti ali i takav je dobro došao.
 

Joža91

Novi član
Tu od
15 Tra 2022
Poruka
22
Moj krumpir imamo ga na 0.5ha 4 sorte i još je cima poluzelena bio u korovu kada je završio cvatnju i tek se sada cima počela sušiti ja mislim krajem mjeseca bude berba do sada kaj smo kopali ima i sitnog ali ima gromada po 300i više grama
 

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,543
da, i ja sam primjetio ove godine popriličnu nejednakost od grma do grma...sav je jednak izgledal po cimi ali sad kad ga vadim ima prekrasnih jamica, a ima i onih di nema skoro niš...
to se naravno odražava i na prinosu, pa u ova tri reda (od deset) koje sam iskopao sam na oko 50-60% normalnog prinosa...
al opet, kombaj sam lani prodal, a za mene ga bude i više nego dost...
dobra godina!
:p
 

Ante2

Aktivni član
Tu od
12 Tra 2012
Poruka
172
Ove godine su ljudi zaljevali krumpir kod mene i zale se da im je nikakav... Ja sam svoj zalivao 2 puta i mogu reci na par cima sto sam vadio da sam zadovoljan.. Budemo vidili pred kraj sedmice kakav ce da bude..
 

mika 1963

Novi član
Tu od
6 Sij 2022
Poruka
6
Pozdrav svima, imam jedno tehničko pitanje ...gdje mogu nabaviti trake i rezervne djelove za kombajn za krumpir Anna, osim u trgovini u Belici...jel ima netko da prodaje, proizvodi ili nabavlja iste..Puno hvala na odgovoru i svima ugodan dan...
 

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,504
Danas izvađena 3 reda Bela rose, duljine po 30 m. Nikad do sad nisam imal tak slabi urod. Obično su u redu te duljine bile pune 2-3 tačke.

Prvi red:

Količina u prvom redu:


Drugi red:

Količina u drugom redu:


Količina u trećem redu:


Ostalo je još za izvaditi 6 redova Arizone. Ostaje nada, doduše slaba, da bu možda barem malo bolje.
 

Jurrica

Novi član
Tu od
10 Velj 2019
Poruka
10
Nakon manjeg remonta, danas isprobana.
Radi super.
Jedini nedostatak je što nemam nikakva uputstva za sama podešavanja.
Ako netko ima, može ih slobodno podijeliti.
 

Prilozi

  • 20220816_180022.jpg
    20220816_180022.jpg
    48.3 KB · Pregleda: 43

cvajko997

Iskusan lik
Tu od
29 Tra 2020
Poruka
725
@iwanho i samom mi je tak. Loše. Meni je još gore čak, divlje svinje su si pojele ogroman dio nakon sadnje. Morat ću uglavnom kupit još krumpira.:rolleyes:
 

Željac 28

Dobro znana faca
Tu od
8 Ožu 2020
Poruka
1,138
Meni na 2 ha uspio samo pola hektra belarose jer je na stajskom gnojivu bilo.
I krupan i super.
A arizona i ostalo katastrofa.
Nagodinu arizonu izbacujem totalno zadnja godina da sam sadio cima super a dolje ništa nema.
 

jossip

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2019
Poruka
886
Kod mene je još ostao Desire, stabljika suši i mislim za dva tjedna da bi mogao to skinuti. Stavljeno 10kg sjemena a s obzirom da je cima i raniji pregled gomolja bio sličan kao i za Monte Carlo moralo bi biti bar 5 vreća a mislim da bi moglo biti i 6. Za sada je kod mene podbačaj u žutoj sorti, Liseta i Monalisa.
 

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
2,652
Ja neki dan s motikom izvadil zanć jednu kantu Mona Lise, kad vidim kak je kod vas nesmem se žaliti, al bilo je i bolje.
Memphis još nisam diral, al ćemo videti kakav bude
 

Željac 28

Dobro znana faca
Tu od
8 Ožu 2020
Poruka
1,138
Kod mene se super pokazao pokus.
Stajski pregoren sam razbacao pred sadnju.
Izrotirali i posadili nikad bolji krumpir trebate probat.
Drugu godinu ću sav tako
 

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,504
Jutrošnji nastavak vađenja otprilike jednako kao jučer. Za pajceka bu, a mi bumo zgledi više jeli meso, tjesteninu i rižu, a krumpir bu malo rjeđe.

Iduće godine bum moral kupiti novo sjeme. Ne špricam protiv bolesti, a skladištim ga do lipnja, kad počnemo iskapati mladog. Koje sorte, otporne na bolesti i da se dobro skladište u podrumu, preporučujete, (rane i kasnije)?
 

jossip

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2019
Poruka
886
Pa i meso je dobra hrana, nije u rangu krumpira ali bolje išta nego ništa.
Ja špricam samo protiv zlatice a što se tiče skladištenja Liseta mi je prošle godine rano pustila klice odmah iza vađenja. Podrum je taman i hladan ali to nije zadržalo rast. Inače sa klicama je meso bilo bijelo do proljeća i bez bolesti tako da nije gubio značajno kvalitetu ali je malo omekšao.
Što se tiče Desirea prije par godina je dio gomolja kod spojeva sa cimom imao neke gnjile točke, inače zdravi gomolji su se kvalitetno čuvali do proljeća. Ove godine ćemo vidjeti kakav će biti.
Što se tiče Monte Carla vidim i kod njega već male klice pa možda bude kao i sa Lisetom, za sada bolesti nema.
Što se tiče ovogodišnje Monalise za sada su gomolji u podrumu u redu.

Mislim da je problem kod ranih i srednje ranih to što već sada (zbog vrućeg vremena) kreću sa klicama pa bi nekom logikom trebalo uzgajati kasne sorte ako se krumpir koristi samo u domaćinstvu. Ali opet trebalo bi kombinirati više sorti zbog vremenskih uvjeta jer uvijek neka sorta bolje rodi.
 
Na vrh