antimon77
Član
- Tu od
- 14 Ruj 2011
- Poruka
- 60
Što je to; samo pelinkovac i plastična škatuljica (da ne mogu otpuzati van)?
sori bobostar,sad tek vidim pitanje
pelinkovac(tekući) , pelinkovac biljka(opcija), ,šećer , cvijet zumbula , ili eterično ulje đurđice ili zumbula i može i malo insekticida ali nije nepohodno
naime ta buba je jako tupava :rolleyess: i jednostavno se udavi u tekućini
a ovi sastojci tj. mirisi je privlače, i navodno da je bolje sa plavom posudom ali ja nisam primjetio nikakvu razliku
ja ih svako proljeće imam na tone u voćnjaku i mou reći da ovo radi odlično :axe:
evo ko ima problema sa ovim napasnikom neka proba ne košta puno a puno spašava
ja samo poslažem posudice po zemlji , što više komada to bolje
negdje sam bio pročitao - pa se i na vlastitom iskustvu i uvjerio da se posebice dobro hvataju još ako se stavi u voćnjak nekoliko običnih posuda tipa šireg lonca ( lavora ) plave boje , upadaju i u običnu vodu a sad vidjevši ovo s pelinkovcem ima da ih bude ajme u loncu ...
Ovo je stari dio voćnjaka, pored toga s obje strane planira se novi, pa me zanimaju bolesti ako možete vidjeti po listu? Hvala!
..to se i kod mene događa i to samo na jednom "kraju" njive , sve se tretira istim preparatima vegetacija ravnonomjerno krene i onda listovi nanovo požute , nekako sve sam uvjernja da nedostaje nešto u zemlji od kalija il čeg već ... budem morao prebaciti slike pa ako netko zna što bi to bilo i ja zahvaljujem na odgovoru ...
Posljednje uređivanje od moderatora: