• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kukuruz - 2015

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
Kod mene ima svakakvog prinosa. Za sad sam pobral 2 kj Pajdaša. Tu je bilo 4 t em slabije rodilo a i svinje napravile svoje. Pobral sam BC 344 koji me je iznenadil ugodno, kak je slab i nejak izgledal za ovu sušnu godinu odličan. Još mi je ostalo 3 kj Pajdaša i ostatak BC 572 pa bumo vidjeli.
I kod mene svašta od prinosa, pisao sam u 9. mjesecu kako je i mene iznenadio BC344 na 900 čhv 6 tona klipa, a jučer 4 tona zrna BC572 na 1400 čhv,odnjela voda u proljeće a i sad stoji da kombajn nije mogao sve pobrati,s vlagom od 22,7%, ispalo 78 lipa za kg.

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
U klipu sam obrao,samo još ostalo za u zrnu i osušit,šta bude višak ide na prodaju
DSC_1255.jpg

DSC_1258.jpg

DSC_1259.jpg

DSC_1260.jpg

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Manji nego lani,ali zadovoljavajuč, 9-10 koševa po jutru
Zrno još nismo brali,ljudi kažu šaroliko od 4t po jutru pa sve do 7-8t

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
9-10 koševa po jutru

Zadovoljavajuć ?? :eek: Kod mene kad je 6 bunkera od T 40 po jutru ne skidam osmjeh tjedan dana sa lica. Pa gdje ja živim ? :mur:
Jel ima kava prazna kuća da se uselim ? :rolleyes:

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Lani smo na jednom polju imali 11 ili 12 ako se nevaram i to nam bio rekord jer nam lani sipalo u zrnu 8-9t po jutru.
Tko je dao dosta umjetnjaka to se pozna,ima svakakvih kukuruza,znam jednog lika koji sa beraćem samo ide na polje cjelo jutro stane u jedan koš od starog zmaja.
Ima više praznih nego punih kuća,samo šta je kod nas rat za zemlju,niko neće prodat,u zakup ti daju ali bez poticaja tako da jako teško doć do polja.
Mi smo ti više na Bilogori nego u Slavoniji,ajmo reć na međi,tako da je bilo više kiše kod nas nego u drugim krajevima.

did ivo

Dobro znana faca
Tu od
30 Pro 2010
Poruka
1,746
Prinos od 8 do 9 t po jutru je 14 t na hektar, a takve prinose ima malo i onih što sjemenari daju u svojim katalozima.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Samo vode u ogromnim kolicinama i eto. Kao prosle godine. Na dvije parcele imao sam prosjek skoro 10 tona po jutru. Nista ekstra samo normalna obrada i gnojidba. I naravno dobar hibrid.
Ove godine isto to, a prinos duplo manji. Nista cudno.

did ivo

Dobro znana faca
Tu od
30 Pro 2010
Poruka
1,746
A koji su to dobri. Jednom ovaj, drugi put onaj. Ja nikako da pogodim pravi. Ove godine mi je to bio KWS 3318, a idućih tko zna koji.

soony-69

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
874
Prinos od 8 do 9 t po jutru je 14 t na hektar, a takve prinose ima malo i onih što sjemenari daju u svojim katalozima.

lanjskih 12t je 21t/ha,a toga ni lani nije bilo ni blizu u katalozima.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Ja sam se ove godine jako zeznuo sto nisam zatanjuravao ureu, da sam je stavio vjerujem da bi ona dosta drzala vlagu u onim vrucim ljetnim mjesecima i da bi prinosi bili daleko bolji..

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,387
Ove godine je bilo kod nas 14 t/ ha, ali samo Dekalb, govorim o vlažnom zrnu jel.

Gnojeno je dosta, kišica je pomogla...

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,720
Kod mene u pokusu najrodniji 15300kg/hektar,a najlošiji 9800kg/ha. Bilo ih je 11 komada Ostali od 11 do 14,5 t/ha naravno suhog zrna.

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Kolege nemorate mi vjerovat da kod nas tako sipa kukuruz. Pitajte kolegu i forumaša Dinu. Lani je točno na jednom jutru imao punu 9t-onku a to je bio prosjek,bilo je naravno i gorih ali i boljih prinosa pogotovo kod ovih šta zatanjuravaju sedmicu i bace cca 900kg po jutru umjetnjaka.
Ove godine slabije rodi,šogor na jednom jutru imao punu 7t-onku i još ostalu u bunkeru cca 100-200kg nije stalo u prikolicu. A to je na boljim parcelama,ima i gorih parcela gdje ima po 4-5t
Sve vam to ovisi o umjetnjaku,ko kultivira jako se pozna ai do sjemena je,kod nas samo pionir i ništa drugo i to ranije grupe.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Mene Pioneer razočarao ove godine.. Slj godine ću ga jako malo sijati. Sijacu dobar dio Bc 572..

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Nije svaka zemlja jednaka,mi smo bc izbacili pred cca 3-4god jer se pokazao losijim u usporedbi sa pionirom,to je tako u mome kraju ima par onih koji rade nekakve pokuse sa drugim hibridima pa se opeku. Bc i Osječke siju kod mene samo oni manji poljoprivrednici koji imaju po 3-4jutra kukuruza jer im je pionir preskup i onda se čude kada imaju 5 koševa po jutru.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh