Naj vjerojatnije Drava, i meni se kombajn četiri reda trese ,a noževe na roto frezi zatupi da to nije normalno.Ja sam neki dan krunio susjedu neki osječki hibrid čalopek se raspada kako teško ide.
Tvrdo je i zrno i slabo ga jede stoka veli.
Zaboravio je koji je hibrid.
Dobro je rodio ali je tvrd čudo još to nisam vidio.Naj vjerojatnije Drava, i meni se kombajn četiri reda trese ,a noževe na roto frezi zatupi da to nije normalno.
Ako su dugi klipovi, i teško ih guta onda je Drava. Kws i Pionir se lako krune jer su namjenjeni za branje u zrnoDobro je rodio ali je tvrd čudo još to nisam vidio.
Kws krunili prije toga samo bacaj.
A ovo jako polako.
U biti taj kukuruz je namjenjen za silažu i branje u klipu,ali jao ga kombajnuJesu dugi iznenadilo me da tako teško ide.
Nekako mi izgleda da ti sijači idu preduboko , ili me slika vara?Evo moje akcije od nedelje,sa mojom staromodnom mašinom,sa malim dodatkom koji je iznenađujuće dobro odradio svoj posao što se vidi iz priloženog,nema tragova traktora
View attachment 36615 View attachment 36616 View attachment 36617
I u mom kraju još ima mjesta gdje možeš sijati samo "papaline"Malo slika vara,a i priprema se nije mogla najbolje obaviti,jer se u noći s petka na subotu izlilo 10 lit kiše,srećom da je bilo sve na grudama od oranja pa se u subotu sa frezom pofrezalo,a u nedelju sijalo,trebalo je to još pofrezati,ali bi se jako izgazilo,tako da je bolje tako,a tmo di su prošli kotači da je kao bez tih podrivača bilo bi kad zasuši kao beton i još sve ispucalo,pa bi za naknadnu kultivaciju bilo muka isusova
To sam si i mislio čim je tako tvrd.U biti taj kukuruz je namjenjen za silažu i branje u klipu,ali jao ga kombajnu
Neznam baš za međuredno kultiviranje je bolje da bude više radnih tijela uskih,nego jedno široko