• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kukuruz 2021

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
O

ObrisanŽ28

Guest
Ja sam neki dan krunio susjedu neki osječki hibrid čalopek se raspada kako teško ide.
Tvrdo je i zrno i slabo ga jede stoka veli.
Zaboravio je koji je hibrid.

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
Ja sam neki dan krunio susjedu neki osječki hibrid čalopek se raspada kako teško ide.
Tvrdo je i zrno i slabo ga jede stoka veli.
Zaboravio je koji je hibrid.
Naj vjerojatnije Drava, i meni se kombajn četiri reda trese ,a noževe na roto frezi zatupi da to nije normalno.

O

ObrisanŽ28

Guest
Naj vjerojatnije Drava, i meni se kombajn četiri reda trese ,a noževe na roto frezi zatupi da to nije normalno.
Dobro je rodio ali je tvrd čudo još to nisam vidio.
Kws krunili prije toga samo bacaj.
A ovo jako polako.

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
Dobro je rodio ali je tvrd čudo još to nisam vidio.
Kws krunili prije toga samo bacaj.
A ovo jako polako.
Ako su dugi klipovi, i teško ih guta onda je Drava. Kws i Pionir se lako krune jer su namjenjeni za branje u zrno

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Evo moje akcije od nedelje,sa mojom staromodnom mašinom,sa malim dodatkom koji je iznenađujuće dobro odradio svoj posao što se vidi iz priloženog,nema tragova traktora
IMG_20210508_174300.jpg IMG_20210509_145824.jpg IMG_20210509_145828.jpg

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Malo slika vara,a i priprema se nije mogla najbolje obaviti,jer se u noći s petka na subotu izlilo 10 lit kiše,srećom da je bilo sve na grudama od oranja pa se u subotu sa frezom pofrezalo,a u nedelju sijalo,trebalo je to još pofrezati,ali bi se jako izgazilo,tako da je bolje tako,a tmo di su prošli kotači da je kao bez tih podrivača bilo bi kad zasuši kao beton i još sve ispucalo,pa bi za naknadnu kultivaciju bilo muka isusova

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
Malo slika vara,a i priprema se nije mogla najbolje obaviti,jer se u noći s petka na subotu izlilo 10 lit kiše,srećom da je bilo sve na grudama od oranja pa se u subotu sa frezom pofrezalo,a u nedelju sijalo,trebalo je to još pofrezati,ali bi se jako izgazilo,tako da je bolje tako,a tmo di su prošli kotači da je kao bez tih podrivača bilo bi kad zasuši kao beton i još sve ispucalo,pa bi za naknadnu kultivaciju bilo muka isusova
I u mom kraju još ima mjesta gdje možeš sijati samo "papaline"

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,618

@bane1978,​

čestitka na inovaciji. (y):ppozdrav:
Sad sijem home made sijačicom priključenom na mtk, upravo iz razloga jakog zbijanja zemlje od traktorskih kotača kad nije dovoljno suho. Ova tvoja inovacija bi omogućila traktorsku sjetvu i naknadno međuredno frezanje. :)

O

ObrisanŽ28

Guest
U biti taj kukuruz je namjenjen za silažu i branje u klipu,ali jao ga kombajnu
To sam si i mislio čim je tako tvrd.
Al nema krunjenja pa nema puno gubitaka u klipu.

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,766
pozdrav. molim pomoć. posijao malo više od jutra. jedan dio stavio pajdaša jedan dio 572. sijano još 25.4. vrijeme je takvo kakvo je, malo je možda rano bilo, ali tako je, kako je. počelo je nicati, ali nažalost vrane su me uništile. htio ići dosijavat ali ću morati pričekati da prođu ove kiše tako da vjerojatno tek drugi tjedan idem dosijati. uzeo neku tekućinu za tretiranje u ktc-u pa ću posijati sad tretirano. problem je što nisam još s ničim prskao jer sam čekao da nikne. sad moram pričekati još do drugog tjedna da dosijem. a korov je dobro počeo bujati. može neka preporuka za prskanje?

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181

@bane1978,​

čestitka na inovaciji. (y):ppozdrav:
Sad sijem home made sijačicom priključenom na mtk, upravo iz razloga jakog zbijanja zemlje od traktorskih kotača kad nije dovoljno suho. Ova tvoja inovacija bi omogućila traktorsku sjetvu i naknadno međuredno frezanje. :)
Neznam baš za međuredno kultiviranje je bolje da bude više radnih tijela uskih,nego jedno široko
Za kultivaciju tamo gdje guma zagazi ovo jednoradno tijelo ako ide plitko ne obavlja funkciju,ako ide dublje onda radi velike grude koje lome kukuruz,tako da za ovo je super,a za kultivaciju jedino ako su uvjeti idealni i zemlja pepelasto pjeskovita

O

ObrisanŽ28

Guest
Ja bi adengom išao bude dobar učinak.
Danas ga kupio u agronomu 980 kn litra

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,618

@bane1978,​

bojim se da me nisi dobro shvatil. To je očito dobro za tu funkciju za koju ti koristiš. Naknadnu međurednu obradu ja radim frezom na motokultivatoru. Kad naleti na tvrdo ugaženo, "poleti". Ova šapa razrahli ugaženo i nema šanse da mtk "poleti".

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Imaš pravo nisam shvatio.Baš je i zato zamišljena i montirana da freza ne skače i da ruke ne pate

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh