A ja od 2016. svake godine zaljevam kukuruz da nikne, napokon me ove godine suša preskočila. 👍😅Ja sam suncokret sijal na 1.maj. Budem ga išel pogledati sad koji dan,a kuruza je sijana nekaj malo prošli tjedan a danas i sutra je udarno. 30 jutara mi je suho odozgora 2 prsta a unutra živo blato,to bude čekalo bolje dane, zakaj neće suša lupit bar jednu godinu, jedino lani nisam imal brige s blatom,sve ostale godine od 2016.stalno tonem.
Sijem ga već desetak godina i ja sam zadovoljan. Kod mene je zemlja tipa ilova. Taj hibrid mi se pokazao jako dobro u smislu uloženo,dobiveno. Primjer na 2000 čhv uz 200 kg umjetnog gnojiva tipa 15 - tice mješane kan- om u omjeru 1:1 ,prskano elumis banvelom ,prinos 5330 kg. Dobar početni porast, i malo mase pa se lako direktno zaore. Sijano na 20 cm.Kakva su vasa iskustva sa osjeckom 378 kukuruzom. Mislim na prinos
Stavio sam 150 kg urea / h i 300 kg 3x15 te mislim voziti gnojnicu od svinja dokad mogu u kukuruz. Da li ima potrebe kultivacija sa KAN-omSijem ga već desetak godina i ja sam zadovoljan. Kod mene je zemlja tipa ilova. Taj hibrid mi se pokazao jako dobro u smislu uloženo,dobiveno. Primjer na 2000 čhv uz 200 kg umjetnog gnojiva tipa 15 - tice mješane kan- om u omjeru 1:1 ,prskano elumis banvelom ,prinos 5330 kg. Dobar početni porast, i malo mase pa se lako direktno zaore. Sijano na 20 cm.
Taj kukuruz ne zahtjeva neka velika ulaganja, rjedak sklop nadoknađuje s dva klipa,nikad nisam radio kultivaciju, jer nema svrhe jer kod mene je to super urod. Spram Bc to je nebo i zemlja. Govorio sam u prijašnjem postu o kg zrna.Stavio sam 150 kg urea / h i 300 kg 3x15 te mislim voziti gnojnicu od svinja dokad mogu u kukuruz. Da li ima potrebe kultivacija sa KAN-om
Životinje jedu sve, Kulak sam brao susjedu i mogu reći da se dobro pokazao u klipu, e sad koji je omjer oklaska i zrna to neznam. Samo sam primjetio da kukuruz kračeg ,a debljeg klipa daje više zrna.Protiv trave. Ovaj kod strike Os je Kulak, posijan u nadi da ga neće životinje, ali slabe vajde od tog...