• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kukuruz 2025

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,789
U klipu berem..bc572...vecina je prema.dolje pa nece biti problem vlaga...ali mislim da je poprilicno blato pa.ce.mi sigurno nabiti zemlju...bit ce koma.orat...
Al znam da je bila rasprava ovdje da se lakse cisti kad je vlazno pa moguce da i zato....
Pa imaš lemkena, zakaj si straho..
Sam ti poberi i pospravi.. Ima poslje i drugih posli za delati 👏👏

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,569
Pa poteglo je donekle...bilo malo mokro jos ali islo je...
Ve me malo muci kaj bu do vikenda vjerojatno stajala na prikolici jer nisam.jos motora slozil ali mislim da joj nist nebude...

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,789
Ju je dobro strebilo? Ak je čisti klip onda joj nema kaj biti.
Još ak je prikolica z drvenim stranicama 😀

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,569
Strebilo je dobro..prikolica od gnoja nije do vrha puna, jedna je kombinirana metalno-drvena i jedna je cista drvena...bumo nekaj prije valjda odmetali rucno kaj bum mogel s lopatom...

mladenko

Iskusan lik
Tu od
27 Sij 2011
Poruka
1,488
U zrnu
Ne postoji opcija da se kukuruz posuši na tavanu. Jedino ak je vlaga 15 16. Ostalo je nemoguće. Pokušali smo na razne načine. Na kraju ga bacis ili potrujes živinu.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,405
Kod nas bude vlaga 15-16 ovogodišnjem kukuruzu tek na godinu u svibnju.
Ovo kaj se sad kombajnira je oko 25-28 %.

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,569
25-28% pa kak? to mi djeluje jako puno. ja ove godine nemam zrno, ali 17-19% sam obično bral zrno...

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,405
Tak, kukuruz je još zelen.
Ne znam kad se bude osušil, a cijena za takvu vlagu je mizerija.
A problem je kaj ga nemam gdje svega uskladištiti u klipu, a plačati kombajn i davati ga za 130e/t nema prevelikog smisla.

Najnoviji postovi

Na vrh