U zrnuU klasu ili zrnu? Ak je u klasu, neće mu ništa biti.
U zrnuU klasu ili zrnu? Ak je u klasu, neće mu ništa biti.
Pa imaš lemkena, zakaj si straho..U klipu berem..bc572...vecina je prema.dolje pa nece biti problem vlaga...ali mislim da je poprilicno blato pa.ce.mi sigurno nabiti zemlju...bit ce koma.orat...
Al znam da je bila rasprava ovdje da se lakse cisti kad je vlazno pa moguce da i zato....
Ne postoji opcija da se kukuruz posuši na tavanu. Jedino ak je vlaga 15 16. Ostalo je nemoguće. Pokušali smo na razne načine. Na kraju ga bacis ili potrujes živinu.U zrnu
Lljepo objašnjeno svaka čast !🫡Ima tu više faktora koje moraš uzeti u obzir a oni najvažniji su temperatura na kojoj će biti taj kukuruz skladišten i vrijeme koliko dugo ćeš skladištiti tako vlažan kukuruz. Postoje tablice za to. Onda da li je prostorija ispod grijana (to znači da će onaj doljnji kukuruz do deke biti - zapravo - na toplom) i da li ima neke ventilacije na tom tavanu? I da, koliko si spreman podnijeti gubitaka u suhoj masi kukuruza kojeg skladištiš? Ja ne bih umješavao ovo drugo u kukuruz jer ako dođe do kvarenja sve će se pokvariti, a ovako odvojeno će ti barem ostati nešto nepokvareno. I da taj vlažni kukuruz troši prvi, odmah, a ono suho ostavi za kasnije.
Tablica 53.2 na drugoj strani ovog linka daje neke okvirne vrijednosti - pazi temperatura je izražena u farenheitima: